meztelen


kerge # 2003.04.08. 16:54

Alapvető jog, hogy minden textiles strandon (szabad strandok, uszodák, napozásra alkalmas parkok)biztosítva legyen a toleráns naturizmus.
Ha én natursta módon egy órát napozni szeretnék ingyen és Pesten lakom akkor ne kelljen fél napot utaznom mire találok a Duna parton egy olyan szakaszt ahol napozhatok, legyen jogom kimenni a legközelebb eső Duna partra úgy mint a textilesnek. A textiles nem nemi vágya kielégítése céljából megy napozni a naturista sem. Minden uszodában és strandon biztosítani kellene a naturista napozás lehetőségét. Bemegyek a Lukácsba felmegyek a tetőn lévő napozóba nem natursta és rászolnak a meztelenekre.  Rudasban ugyanez. Dagályban hatalmas parkos terület ott sincs lehetőség.
Szerintem ez jogsértő állapot és változtatni kell minél előbb.  


Zoran

kerge # 2002.02.20. 16:21

Nyaranta egyre több vízparton, strandon szabad strandon (nem nudista strandon) lehet látni a textilesek között textil mentesen napozókat, strandolókat.
Sérti az alábbi rendeletet vagy törvényt az aki egyszerűen csak meztelenül napozik vagy úszik.
Lehet közerkölcsbe ütközően, szeméremsértő módon és közerkölcsbe nem ütközően, nem szeméremsértő módon fentieket tenni.
   
218/1999.(XII.28) Kormány rendelet
1.§ (1) Aki a közterületen vagy nyilvános helyen a közerkölcsbe ütköző magatartást tanusít, tízezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.
BT 208.§ Aki magát nemi vágyának kielégítése végett más előtt szeméremsértő módon mutogatja, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.


Zoran