Elévülés+ erkölcsi bizonyítvány

filmes88 # 2014.09.04. 17:44

Tisztelt Agen Cooper!

Szeretnék érdeklődni erkölcsi miatt.

2008-ban csalás miatt, jelentős kárt okozó csalás, üzletszerűen elkövetett bcs. (BTK. 373§ (1) (3)b, pont miatt 3 év 2 hónap kiszabott büntetést kaptam. (biztosítási csalás, bepaliztak, de mindenhol az én nevem szerepelt, így én buktam).

Kedvezményesen 2 év 7 hó letöltött büntetés.
2008.03tól 2010.11-ig.
Szeretném kérdezni, hogy hogyan tudom kiszámolni, hogy mennyi idő után kaphatok tiszta erkölcsit (amiben ez nem szerepel)?
Illetve ha Ön tud rá válaszolni, akkor szívesen fogadom azt is!

Köszönöm!

ObudaFan # 2014.09.02. 10:34

Mivel az állást jó eséllyel betöltötték, így leginkább a kártérítés jöhet szóba.

szélkakas # 2014.09.01. 10:39

Tisztelt Agent Cooper!
Köszönöm Válaszát! Ebben az esetben tegyek feljelentést? Ki ellen? Ilyenkor kártérítést ítélnek meg, vagy "jóvá teszik amit elszúrtak?"
Előre is köszönöm Válaszát!

Agent Cooper # 2014.09.01. 06:54

Kedves szélkakas!

Ha a büntetés 2009. márciusában jogerőre emelkedett, abban az esetben Önre vonatkozólag a bűnügyi nyilvántartás nem tartalmazhat adatot, így valaki vagy valótlant állít, vagy súlyos jogsértés történt!

Üdvözlettel: Agent Cooper

védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Agent Cooper # 2014.09.01. 06:47

Kedves einstein15!

Erkölcsit kaphat (amennyiben csak a büntetlen előélet igazolását szolgálja), viszont a vagyonőr képzésre nem mehet a folyamatban lévő eljárás miatt.

A büntetés minimumaként pénzbüntetés kiszabására kerülhet sor, a maximum a néhány éves letöltendő szabadságvesztés.

szélkakas # 2014.08.29. 06:36

Üdvözletem!
2009. márciusában fiatalkorúak bíróságán kaptam 60000Ft-os pénzbüntetést, mivel második világháborús fegyver roncsokat gyűjtöttem. Természetesen a kirótt összeg törlesztve lett, a tárgyaláson elhangzott, ez nem lehet akadálya annak hogy rendőr vagy katona lehessek a későbbiekben. Idén áprilisban voltam a Magyar Honvédségnél alkalmassági vizsgálaton, júliusban felhívtak a toborzó irodából, miszerint kaptak egy levelet a bűnügyi nyilvántartóból hogy benne vagyok a rendszerükben és ezért nem tudnak velem szerződést kötni. Fegyverműszerész és vadászpuskaműves szakvégzettségekkel rendelkezem, a képzés előtt állítólag az iskola mindenkinek lekérte az erkölcsijét, akkor nem volt problémám. Viszont most emiatt nem sikerült szakmán belül elhelyezkednem. A büntetés kifizetésétől már körülbelül 5 és fél év telt el, ez alatt tanultam, dolgoztam és ugyanúgy éltem mint bárki más. Az előző közfoglalkoztatási ciklusban pont a honvédséghez küldtek egy raktárbázisra, ott bezzeg megfeleltem... Nem úgy érzem hogy veszélyt jelentettem/jelentek bárkire is, de mégis az jön le számomra hogy így állnak hozzám. Már külföldben gondolkozom munka ügyben, ott is okozhat ez "problémákat"? Illetve ilyen esetben mit érdemes tenni? Előre is hálásan köszönöm a felvilágosítást!

einstein15 # 2014.08.28. 17:55

Üdvözlöm Agent Cooper !

Az lenne a kérdésem hogy, büntető eljárás alatt álló személy kaphat erkölcsi bizonyítványt. És ő büntetlen előéletünek számít , tehát mi fog szerepelni az erkölcsi bizonyítványában tiszta így az erkölcsi bizonyítvána? Ettől függetlenül mehetne valaki vagyonőri képzésre ?

Hozzáteszem elkövetett 2012-ben egy közokirathamisitást csalással eggyütt ami 200 000 ft -os összeg volt.

Ez az ügye még folyamatban lévő az illetőnek amit ugye bevallt a rendőrségen hogy ő követte el !

A bűnügyi nyilvántartásban szerepel, de a bűntettesek nyilvántartásában még nem mivel még nem kapott jogerős bírói ítéletet.

Tehát kaphat ettől függetlenül tiszta büntetlen előéletű erkölcsi bizonyítványt?

Valamint milyen jogerős ítéletet kaphat minimum illetve maximum ?

John Snow # 2014.08.28. 16:27

Kedves Agent Cooper!

Ez remek hír, nagyon szépen köszönöm a választ!

Agent Cooper # 2014.08.28. 09:28

Kedves John Snow!

Az erkölcsije tiszta, az adatainak a selejtezése a bűnügyi nyilvántartásból 2022. januárjában történik.

John Snow # 2014.08.26. 15:23

Sziasztok!

Nem akarok türelmetlenkedni, de ha tudjátok, akkor légyszíves írjátok meg, hogy mikortól lesz tiszta az erkölcsi bizonyítványom!
Egy munkahelyhez büntetlen előélet szükséges, mikortól mondhatom el magamról, hogy büntetlen előéletű vagyok?
Pár hozzászólással lejjebb írtam le az esetem.
Köszönöm!

ObudaFan # 2014.08.25. 12:51

Már tiszta az erkölcsi.

Ribi # 2014.08.24. 11:01

Tiszteletem önöknek !
Szeretném kérdezni ,hogy milyen erkölcsi bizonyítványra számolhatok,vagy van e elévülési ideje annak a büntetésnek amit 2003 ban töltöttem le BV intézetben 10 hónapos büntetésemet ! Van e esélyem tiszta erkölcsi bizonyítványra,vagy ez örökre meg marad !!?? Köszönettel ,Ribi.

vipisti # 2014.08.23. 04:06

Egy kis logikátok lehetne. 2002 a 2012 helyett. Joghallgató-az egyik téged is eltalálhat.

Sherlock # 2014.08.22. 09:28

Itt nem stimmelnek az évszámok. Anélkül meg nem lehet megmondani.

vipisti # 2014.08.22. 08:46

Üdvözlöm!

Tisztelettel kérdezem,hogy 3 börtönbüntetést kaptam az első kettőből 2000-2012 a harmadikból Y2006-2007 szeptember szabadultam. Jelen időben kaphatok tiszta erkölcsi bizonyítványt?
A munkahelyhez szükséges.

Köszönöm válaszát.

John Snow # 2014.08.22. 03:17

Tisztelt hozzáértő Úr/Urak!

2009-ben egy buli alkalmával csináltam egy hülyeséget. Megvédtem magam egy részeggel szemben, csak sajnos túlságosan is. Még névtelenül is szégyenlem leírni, de súlyos testi sértés kísérletének a gyanújával 2012-ben elítéltek egy, vagy másfél év letöltendő börtönbüntetésre, pontosan nem is tudom mennyire, melyet 2 évre felfüggesztettek. (amúgy nem lett senkinek semmi baja, ha jól emlékszem maximum talán 8 napon belül gyógyuló sérülés, de ez sem biztos).
A felfüggesztett börtönbüntetés letelt 2014 januárjában. Azt szeretném kérdezni, hogy az én erkölcsi bizonyítványomban meddig lesz ennek nyoma? És mikor lesz teljesen tiszta, amikor egy betű sem lesz benne ezzel kapcsolatban?
Köszönöm előre is!

waxii # 2014.08.21. 15:11

Üdvözletem!

Egy folyamatban lévő büntetőeljárásban az ügyész pénzbüntetést indítványozott (tudom, hogy a gyakorlatban a bírói ítélet lehet eltérő is). A kérdésem viszont az lenne, hogy amennyiben tényleg "csak" pénzbüntetés lesz az ügyből akkor az erkölcsi bizonyítványban mi fog szerepelni? Nem vagyok vele tisztában, hogy a hátrányos jogkövetkezmények alatt álló, büntetlen előéletű bejegyzés mikor szerepel benne vagy ebben az esetben bűntettesek nyilvántartásában nem szerepel megjegyzés kerül bele?
Válaszukat előre is köszönöm!

Agent Cooper # 2014.08.05. 21:19

Kedves lolkabolka232!

Az ismerősének ezen cselekmények miatt nem kell félnie, nincsenek hatással az erkölcsijére.

Tibi49 # 2014.08.05. 17:08

Jó napot kívánok!
A következő a problémám. Bolti lopáson tetten értek, rendőrségi ügy lett belőle. A bíróság 20eFt büntetést szabott ki.
Kaphatok tiszta erkölcsi bizonyítványt? Egy új munkalehetőség adódott számomra, ami ehhez köthető.
Tibor.

lolkabolka232 # 2014.08.05. 11:56

Jó napot! az a kérdésem lenne hogy az egyik ismerösömnek volt egy bolti lopása. a kár azonnal megtérult és viszaadta azt amit eltulajdonitot. késöbb volt egy rendörségi tárgyalása ahol csak figyelmesztetést kapott az elöbbiekért. mindez 2-3 éve történt. és van egy folyamatban lévö részletfizetös tartozása a bkv feléedig idöben lett fizetve mindig. az lenne a késdés hogy ez benne van az erkölcsi bizonyitványába ha most kikérné mert szüksége lenne egy munkához rá!A válaszát elöre is köszönöm!

Agent Cooper # 2014.08.04. 09:24

Kedves Trotyi!

Ne aggódjon, az erkölcsije rendben lesz.

Trotyi # 2014.08.01. 14:43

Jó napot kívánok.
Érdeklődnék, hogy kaphatok-e erkölcsi bizonyítványt, ha 2010. 04.17-én bevonták a jogosítványomat 1 év 2 hónapra, amit később 1 évre csökkentettek. 450000 Ft pénzbüntetést is kaptam, amit a megadott határidőig részletekben befizettem. A jogosítványt 2011.04.18-án rendben visszakaptam. Azóta nem volt dolgom a hatósággal. A mostani munkahelyemre kellene az erkölcsi és most kicsit aggódok, hogy kaphatok-e? Várom mielőbbi válaszát.
Üdvözlettel: Trotyi.

Agent Cooper # 2014.07.25. 20:11

Kedves Csuser84!

Valószínűleg azért hosszabbították meg az ügyintézési határidőt, mert a nyilvántartásban lévő adatok hitelessége felől kétség merülhetett fel, és ezért ellenőrzik az adatokat. De természetesen más oka is lehet.

Csuser84 # 2014.07.24. 14:05

Sziasztok. A kérdésem a következő. Szigoritottak valamit az Erkölcsi bizonyítvány tartalmában. Miben másabb a helyzet mint régen? A következő a helyzet kértem egy erkölcsit, de helyette kaptam egy levelet amiben oda írták, hogy 30 nappal meghosszabbították a kérelmet amin nagyon meglepődtem.
Megj: Bármikor is kértem erkölcsit mindig megjött problémamentesen.
Lopási ügyünk ami közvetítői eljárás során sikeresen lezáródott így elkerülve a bírósági herce-hurcát. A kérdésem nem az,hogy tiszta-e hanem, hogy miért történik most ez.? illetve mennyi idő alatt történik a informatikai feldolgozás a rendszerben? Felvettek egy munkahelyre ahova várják az erkölcsimet és most itt állok, hogy mit mondjak?

ObudaFan # 2014.07.23. 19:04

Ha felmentettek, akkor természetesen igen.