Elévülés+ erkölcsi bizonyítvány

Gaygo # 2014.07.23. 07:07

Tisztelt Ügyvéd úr!

Két évvel ezelőtt ért véget a bírósági eljárásom, egy hamisan vásárolt BKV bérlet miatt. Közokirat hamisítással vádoltak, de felmentettek a vád alól.
Mivel történt rabosítás, gondolom a nyilvántartásban is szerepelek?!
Most egy munkahelyváltás miatt szeretném megkérdezni, hogy kaphatok-e tiszta erkölcsi bizonyítványt?

Köszönöm a segítségét!

IspanMihaly # 2014.07.18. 14:57

Köszönöm szépen a választ!

ObudaFan # 2014.07.18. 14:20

Nem lesz nyoma.

IspanMihaly # 2014.07.17. 12:24

Kedves Agent Cooper!

24 éves vagyok, 2 év belekeveredtem egy verekedésbe, aminek az lett az eredménye, hogy kb. 1,5 hónappal ezelőtt csoportos garázdaság és könnyű testi sértés miatt 120 ezer Ft-ra büntettek. A büntetést azóta kifizettem. Munkahelyi felvétel miatt most igényeltem erkölcsi bizonyítványt és az lenne a kérdésem, hogy lesz-e nyoma az esetnek?

Köszönöm válaszát!

Agent Cooper # 2014.07.15. 09:10

Kedves Brútus!

Ön büntetlen előéletű és nincs a közügyektől eltiltva, nyugodtan indulhat a választásokon.
A bűnügyi nyilvántartóban jövőre selejtezik a büntetésére vonatkozó adatokat, ezután már nyoma sem lesz az egykori büntetésének.

Üdvözlettel: Agent Cooper

védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Brútus # 2014.07.14. 13:36

Önkormányzati választáson szeretnék indulni.Előzetesen tájékoztatót kértem a Bűnügyi Nyilvántartó Hatóságtól.Abban az szerepel ,hogy BÜNTETLEN ELŐÉLETŰ(HÁTRÁNYOS JOGKÖV. ALATT ÁLLÓ) ez mit jelent?1év bört. 3évre felfügg.pártfogó felügyelet volt az itélet testi sértésért.2004 10. 05. a jogerő dátumaSelejtezés 2015.10 05.Ez mit jelent? Indulhatok-e választason mint jelölt?Az erkölcsi bizonyítványt mikor és kinek kell bemutatni és abban mi lesz látható?

Polgármester Jen?

pondro # 2014.07.09. 18:01

T.Agent Cooper!Hálásan köszönöm a gyors és megnyugtató válaszait!

blakablaka # 2014.07.09. 17:12

Jó napot azután érdeklődnék hogy kiskorúként elkaptak könnyű kábítószer fogyasztásért az ügyem még tart de már betöltöttem a 18-at. a kérdésem hogy az erkölcsi bizonyítványomba belekerülhet -e és ha igen akkor mennyi idő múlva leszek tiszta? köszönöm

Agent Cooper # 2014.07.09. 11:16

Kedves pondro!

Erkölcsi bizonyítványt most is kaphat, mivel büntetlen előéletűnek számít. Az más kérdés, hogy a büntetéseire vonatkozó adatai még szerepelnek a bűnügyi nyilvántartásban a selejtezésig, ezért büntetőeljárás során ezeket az adatokat a bíróság figyelembe veszi.

pondro # 2014.07.09. 07:32

Kedves Agent Cooper! Tegyük fel,hogy nem folytatom "így",ennek ellenére amig élek büntetett előéletű maradok,s nem kaphatok erkölcsi bizonyitvanyt sem?Ha van még türelme, kérem válaszoljon!

Agent Cooper # 2014.07.08. 22:37

Kedves pondro!

Ha így folytatja, akkor soha. Ha valaki büntetlen előéletűnek számít is, attól még állhat hátrányos jogkövetkezmények alatt.

pondro # 2014.07.08. 17:32

2008-ban egy csaladi perpatvar után,ittas vezetésért gyorsitott eljárásban a bíróság egy évre bevonta a jogositványomat. Egy év múlva a volt házastársam feljelentett zaklatásért ott már úgy vádoltak meg,hogy büntetett előéletű.60000 ft pénzbírságra ítéltek.Sajnos a sornak még nincs vége,az idén gyermektartás kötelezettség meg nem fizetése miatt kózmunkára ítéltek,és itt is büntetett előéletünek vagyok megnevezve.Nem vagyok bűnöző,a gyerektartást is azért nem fizettem,mert többnyire csak alkalmi munkám volt. A hosszú monológ után köszönöm a türelmet és az lenne a kérdésem, hogy mikor szabadulok a búntetett előéletű minòsités terhe alól? Tisztelettel:B.A.

szili831211 # 2014.07.08. 14:27

Tiszteletem! Nekem egy olyan problémám van, hogy s sógorom 22 évesen garázdaságot követett elés kárt okozott. Ezért 400 000 forintos büntetést kapott. Mikor ezt fizetni nem tudta, részleteket se jövedelem híján akkor leültették négy hónapra amit leült. Ezek után tőlem kért segítséget a társadalomba való visszaillezkedéshez én megigértem hogy segítek neki mert senkije nincs mert állami gondozott gyerek volt. Sikerült mindent elintéznem neki a világon még munkát is találtam neki. De akkor szenbesültünk vele, hogy erkölcsit kérnek. Amikor megkérdeztem a pártfogót hogy mit lehet tenni azt a választ kaptam ,legkorábban másfél év mulva kaphat tisza erkölcsit. Kérdésem : van e valami módja hogy ne keljen másfél évet várni? Mert én úgy érzem hogy ha nem kap akkor megint elkallódik és egy rossz tagja lesz a társadalomnak és már menthetetlen lesz!!! Nagyon kérem segítsenek megoldást találni ha van. Nem ez a 22 éves gyerek tehet erről hanem az annya aki elhagyta és a rendszer amibe elveszik. Szeretne megváltozni látom rajta és már csak ez hiányzik hozzá k€rem segítsenek!!!Tisztelettel Gyenes Szilárd

Agent Cooper # 2014.07.08. 07:29

Kedves rudi3!

Kaphat tiszta erkölcsit.

rudi3 # 2014.07.07. 19:26

Jó estét kívánok!
Érdeklődni szeretnék, hogy szerepel-e az erkölcsi bizonyítványba, ha 2012 május-ba lopást követtem el egy drogériában 20.000 ft alatti értékről volt szó.
2év próbaidőt kaptam, ami 2014 júniusában letelt,2015 befejeze be a tanulmányim és a munkavállalásomhoz erkölcsi szükséges, lesz-e ennek bármilyen nyoma benne? Illetve érdeklődnék ,hogy ha esetleg még 2015-ben szerepel benne akkor mikor lesz tiszta?
Válaszát előre köszönöm!

Agent Cooper # 2014.06.30. 21:04

Kedves Kiscapa86!

Ettől még kaphat.

Kiscapa86 # 2014.06.30. 12:45

Szép napot kívánok mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy kaphatok-e tiszta erkölcsi bizonyítványt, ha a büntetésemet közmunkán ledolgozom?
A bírságot ittas kerékpározásért kaptam, nem helyszíni bírság volt, hanem előállítás.
A választ előre is köszönöm! Üdv!

ingame # 2014.06.25. 09:55

Üdv
Kérdésem a következő 2012. évi CXX. törvény az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyek tevékenységéről, valamint egyes törvényeknek az iskolakerülés elleni fellépést biztosító módosításáról alapján lehet-e valaki vagyonőr ha magánokirat hamisítás miatt 60.000 Ft pénzbüntetésre ítélték 2011-ben és azt ki is fizette?
Köszönöm a választ

dufa10 # 2014.06.23. 09:45

Kedves Sherlock!
Nem biztiőr. Úgymond banki munka. ..
?

pazs # 2014.06.23. 09:07

dufa10: ez félrement, engem ugyan nem idegesít a hozzászólásod, másrészt semmi közöd hozzá, mit téblábolok itt.

Sherlock # 2014.06.23. 09:06

Jól sejtem, hogy biztiőr állás?

dufa10 # 2014.06.23. 07:56

Kösz de Te mit téblábolsz itt ha idegesít bármi hozzászolas....

pazs # 2014.06.23. 07:42

Kedves dufa, nyugi! Meg fog érkezni, tudom, hogy tűkön ülsz, azért is kérdezed meg újra meg újra.

dufa10 # 2014.06.23. 07:34

Üdv!
2011-ben áruházi, meggondolatlan, kis összegű (1500Ft) lopasert és erőszakos rongalasert (leszedtem a csomagolásrol a védőcsíkot) az áruház feljelentett, bevittek a rendorsegre, jegyzokonyveztek, ujjlenyomat fotó stb... Rá egy hétre levélben kaptam ügyészi vagy bírósági ar nem emlékszem) szóbeli megrovást!
Most szeretnék elhelyezkedni egy pénzügyi intezetnel ahol a tiszta erkölcsit kérik. Azt szeretném kérdezni hogy ez a bufa malőr meddig van/lesz benne az erkölcsi bizonyítványban? Megkertem egy hete már de nem kaptam még meg. Ha nem tiszta az erkölcsim emiatt, lehet hogy meg sem küldik? Vagy hogy működik ez?
Valaki segitsen légyszíves mert már megorulok ebben.... :(

ingame # 2014.06.22. 05:27

Üdv

Kérdésem a következő 2012. évi CXX. törvény az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyek tevékenységéről, valamint egyes törvényeknek az iskolakerülés elleni fellépést biztosító módosításáról alapján lehet-e valaki vagyonőr ha magánokirat hamisítás miatt 60.000 Ft pénzbüntetésre ítélték 2011-ben és azt ki is fizette?

Köszönöm a választ