Alkotmányossági szabályok "felfüggesztése"

hunfrakk # 2010.06.09. 12:05

miért talán nem biztosíték?

Kacsa1111 # 2010.06.09. 11:21

mert az egy "igazán fontos és lényeges módosítás", hogy az alkotmánymódosításról szóló ogy határozatot mekkora többséggel kell elfogadni...
aha...:)

Kacsa11

cat981 # 2010.06.09. 11:16

engem ez már meg sem lep... Ez megy a rendszerváltás óta... Az igazán fontos és lényeges módosításokat mindig ilyen és hasonló eszközökkel tusolják el, míg a csip-csup módosításokról oldalakat zenggenek és a sajtó is "érkedes" módon csak ezzekről tudósít meg veri nagy dobra.

hunfrakk # 2010.06.09. 10:40

itt a javalat az ogy honlapjáról

http://www.parlament.hu/…89/00189.pdf

hunfrakk # 2010.06.09. 10:39

és mit szóltok ahhoz, hogy új alkotmánymódosító törvénnyel kiveszik az Alkotmányból azt,

hogy „az új alkotmány előkészítésének részletes szabályairól szóló országgyűlési határozat elfogadásához az országgyűlési képviselők négyötödének szavazata szükséges.

azzal, hogy ezet a rendelkezést hatályon kívül helyezik, elég a 2/3 az új alkotmányhoz, nem kell a 4/5

az alkotmánymódosításról szóló törvényjvaslat indokolása egy szót sem szól erről, csak elintézi fű alatt egy mondatban, hogy ez hatályon kívül helyeződik

Kovács_Béla_Sándor # 2010.06.09. 10:29

Mellesleg Orbán tegnapi beszédében elejtett egy félmondatot, ami nagyjából megegyezett az én, aláb vázolt véleményemmel. (Mínusz Soros.)

Azt mondta, a vicc kategóriájába tartozik, hogy egy kormánytisztséget nem viselő magyar politikus nyilatkozata meg tudná rázni a világ tőzsdéit.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.06.09. 10:27

Moszkva az Moszkva.

guba # 2010.06.09. 10:19

Az ellenségem ellensége a barátom. Szép látni, ahogy Jobbik szimpatizánsok egy platformra kerülnek az mszpésekkel.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.06.07. 15:32

Cúnya fidesz elvitte!

Kacsa1111 # 2010.06.07. 13:48

Kedves adde,

elgurult a gyógyszered?:)
keresd meg gyorsan!:)

Kacsa11

adde # 2010.06.07. 13:40

"Ha ők Soros-ösztöndíjasok voltak, akkor Soros – és más nagybani spekulánsok – már nem is képesek befolyásolni a forintárfolyam alakulását?"

Tudja. De elsősorban buta kormánypárti politikusok tudják.

A fideszke meg még nem jött rá, hogy már kormányon van, továbbra is saját magán kívül keresi a felelőst.

adde # 2010.06.07. 13:39

"Mit ígért a FIDESZ a választási kampányban?"

Nagyarányú adócsökkentést, a lakásárverések leállítását. Tehát: olyasmit, amit nem fog betartani. Nem ígérte, hogy az önkormányzati választási rendszert és az Alkotmányt a saját pártpolitikai érdekeinek megfelelően szabja át, ezeket viszont meg fogja tenni.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.06.07. 13:37

Ő csak tudja.

Kacsa1111 # 2010.06.07. 13:03

a pénzpiac megregulázása és a liberális piacgazdaság ostorozása épp soros vesszőparipája...

Kacsa11

Dr.Attika # 2010.06.07. 12:56

"adde"!
Mit ígért a FIDESZ a választási kampányban? Én nem tudok ígéretről. Légyszíves sorolj fel egy párat.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.06.07. 12:47

Ezek szerint el sem olvastad, amit írtam. Kár.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.06.07. 12:46

Most meg nem azok. Hogy jön ez ide?
Ha ők Soros-ösztöndíjasok voltak, akkor Soros - és más nagybani spekulánsok - már nem is képesek befolyásolni a forintárfolyam alakulását?

adde # 2010.06.07. 12:46

Most azonban a Fidesz túllép minden határt. Annak érdekében, hogy el tudják bliccelni a választási ígéreteik megtartását, államcsődöt, görög helyzetet emlegetnek, és mikor Kósa és Varga urak szavai nem nyomnak eleget a latba, Szijjártó Péter rátesz még egy lapáttal.

Ha a kormány vágja maga alatt a fát, az le van szarva. Az viszont nincs, ha a választók által a gondjaikra bízott Magyar Köztársaság alatt, annak állampolgárai alatt fűrészelik az ágakat.

Devizahitelesek tömegei mondhatnak csődöt mostani ténykedésük miatt, emberek, családok ezrei kerülhetnek utcára éhezni, fázni. Ez volna a Nagy Nemzeti Összefogás? A kormányprogram?

Mindez tényleg csak azért, mert ki kell kerülni a hazug ígéretek hálójából? Vagy igaz lenne az újkeletű pletyka, hogy valahol, valakik a gazdaság Fidesz-közeli szélén nagyon is jól jártak a Forint-OTP-BUX csapdával? Nem tudjuk, hát nem ítélhetünk. Majd a PSZÁF kivizsgálja, mert a szocik felszólították, hogy tegye meg. És amennyire bíztak bennük a választók, Isten irgalmazzon nekik, ha kiderül, hogy igazak a hírek!

adde # 2010.06.07. 12:43

Orbán és Kövér az állampárt alatt Soros ösztöndíjas volt.

adde # 2010.06.07. 12:42

?

Dr.Attika # 2010.06.07. 12:18

Nagyon egyetértek veled Béla.

hunfrakk # 2010.06.07. 09:51
Kovács_Béla_Sándor # 2010.06.07. 09:47

Soros György egyedül is képes volt, nemhogy a forintot, hanem pl. az angol fontot meg az orosz rubelt is megingatni. Most meg nincs is egyedül, van jónéhány hasonszőrű társa, aki - mit tudom én, milyen megfontolásból -, bizonyítani akarja, milyen hülyék a fideszes politikusok.
Mára már odajutottunk, hogy Kósa nemhogy a forintot, hanem a "világ tőzsdéit" meg az eurót is "lejtőre küldte". Utóbbi különösen szép teljesítmény, mert arra még az eurózónába tartozó görögöknél kirobbant, emberhalállal járó zavargások sem voltak képesek - az eurózónába nem tartozó Magyarország egy, kormánytisztséget nem viselő országgyűlési képviselőjének egyetlen nyilatkozata viszont igen.

Lajos helyében bekeretezném ezeket a cikkeket, és az unokáknak is mutogatnám, micsoda hatalmam volt nekem 2010-ben. Egyetlen szavamra pánicba esett a Wall Streettől Tokióig mindenki...

Dr.Attika # 2010.06.07. 06:00

Indulatos vita dúl Kósa Lajosról a Facebook-oldalán[origo]|2010. 06. 06., 11:55|Utolsó módosítás: 2010. 06. 06., 23:38|Címkék:Kósa Lajos, forintgyengülés, Fidesz
eszközök:Megosztás - Mi ez?Facebook Startlap Tumblr Twitter Google MySpace Bár Kósa Lajos fideszes politikus eltűnt a nyilvánosság elől a forint árfolyamának gyengüléséhez vezető csütörtöki beszéde óta, a neve alatt futó Facebook-oldalon élénk és helyenként indulatos vita zajlik. Több magát fideszesnek valló hozzászóló is kritizálja Kósát, többen azonban védelmezik

Kacsa1111 # 2010.06.06. 11:59

Kedves Dr.Attika,

nem tudom eldönteni, hogy így hülyéskedsz vagy ennyire hülye vagy...:)

Kacsa11