A befektetők Soros Györgyöt ölelik fel. Igaza van KBS-nek. Internet info. Soros György édesapja lenyúlta a magyar zsidóktól jogszabály alapján a magyar állam által letétbe vett vagyont. Az info szerint Soros pánzügyi tevékenységének ez az alapja.
Alkotmányossági szabályok "felfüggesztése"
most akkor el lehetne dönteni, hogy a kampány során irreálisakat ígérgettek, vagy nem mondtak lószart se...
csak mert hol ezért, hol azért megy a baszogatás:)
Kedves kbs,
sajnos a befektetők nem csak "néhány sorosgyörgyöt" ölel fel...
ui:
parfé? "a parfét mindenki kedveli!":)))
Kacsa11
Lehet, hogy a Lajos, meg Peti azt puhatolta, hol a határ???
Néztem ma a Varga Mihály nyilatkozatát, hát ha én piac lennék, úgy megnyugodnék, hogy ihaj...:))
Sőt most hétvége van, lehet még aludni is a dologra, nem kell kapkodni.
Biztos, hogy egy átgondolt taktika mentén megy ez a dolog (legalább is nagyon szeretném ezt hinni, mert, ha nem, az baj), a hét közepe-vége felé a Lajos, meg a Peti államcsődözik egy picit, szombaton meg a tényleg nagyon pénzügyes kinézetű Misi leoltja őket, hogy nem szerencsés a fideszes politikusok részéről államcsődözni, meg egyébként ugyan baj van,de dolgozunk, megoldjuk, nem kell beaxarni...
Csaba!
Milyen irreális igéretekre hivatkozol? Én nyomon követtem a választási kampány során elhangzott érveket. Én ilyen irreális igéretekkel nem találkoztam. Ha Te igen, akkor azokat szívesen olvasnám.
Én azokkal értek egyet, akik szerint a FIDESZ azért "csontvázaz" ennyire, hogy az irreális választási ígéreteit ne kelljen betartania. Ezt már hónapokkal ezelőtt lehetett hallani, csak akkor még volt politikai haszna az efféle retorikának, ha más nem is, de a kétharmad. Most meg volt kára is. Nincs itt semmi baj, elkövették az első politikai bakit a hatalomátvétel óta. Lesz még ilyen sokszor. A Varga pénzügyér meg győzi most korrigálni, amit a Kósa Lajos elrontott.
Na persze azt nem lehet biztosra venni, hogy "post hoc ergo propter hoc" (jogászok is használják ezt a latin közmondást, nem?), de a forint azonnal meggyengült.
És tényleg ne ekézzük a Kósát, nekem nagyon szimpatikus ember, csakúgy, mint a FIDESZ legtöbb politikusa. De amiket mondanak... hej, ha én (liberál-bolsi) csak azt tudnám feledni...
Hol van az megírva, hogy ez egy nyugdíjas állás?
Részvétem a szomszédnak. AKinek meg doláárban vagy euróban van a megtakarítása, az meg keresett rajta. Olyan nincs hogy valami mindenkinek jó. Ha csak nem a parfé...
Bocsánat, hogy pontatlanul fogalmaztam.
Pontosan az történt, hogy Mádi László ősfideszes (1990-2010-ig fideszes OGY. képviselő) a választások előtt néhány hónappal merészelt mondani valamit, ha jól emlékszem az ingatlanadóval kapcsolatban, ami nem illett bele a Fidó központi irányvonalába, kommunikációs stratégiájába, és ezért órákon belül levették a Fidó országos listájáról, lényegében kiírták a "nagypolitikából", 2010-ben értelemszerűen nem kerülhetett be a Parlamentbe sem.
Mentségemre szolgáljon, hogy a történtek után az elektronius és az írott sajtó is Mádi László "kirúgásáról" beszélt, de végül is valóban, nem rúgták ki (ha jól tudom) a Fidóból, "csak" kettétörték húsz éves politikusi karrierjét egy központi irányvonallal ellentétes mondatért....
Egyébként meg senki nem ekézte Kósát, csak leírtam, hogy milyen elméleteket lehet olvasni arról, mi állhat az ő és Szíjjártó dumája mögött.
Ekézni a szomszédunk ekézte Szíjjártó mestert, mert holnap indulnak Ausztriába, de csak tegnap délután vette meg az Eurót, ami így egy "picit" többe került neki. (Azért várt ki, mert azt hitte olcsóbban tudja megvenni az utolsó pillanatban.)
Kétségtelen, hogy ő nem politikusi és közgazdasági géniuszként, világraszóló kommunikátorként emlegette beszédkényszerben szenvedő Petinket....:)
A "súlyos nemzetközi visszhang" meg mindösszesen azt jelenti, hogy néhány sorosgyörgy még nem dolgozta fdel, hogy vesztettek a liblingjei, és próbál kellemetlenlenkedni.
Nem rúgtak ki senkit.
Ironikus, hogy miközben azért ekézed Kósát meg a többit, mert szerinted meggondolatlanul, pontatlanul fogalmaztak, magad sem vagy precíz.
Egyes közgazdasági elemzések a tulajdonnal kapcsolatos alkotmányos jogok sérüléséről beszélnek.
Konkrétan a Fidó a magánnyugdíjpénztárak visszaállamosítását lebegteti már egy ideje, egyes vélemények szerint ennek készítik elő a terepet. Itt ugye az emberek pénze (tulajdona) van, de úgy vélik, hogy ezt közvetlenül senki nem éli meg tulajdonjogának megnyirbálásaként, mivel ez egy olyan vagyon, amihez nyugdíjas koráig úgysem juthat hozzá.
Azt meg senki nem érti, hogy a Kósa meg a Szíjjártó miért beszél ilyeneket, különös tekintettel a Fidó szigorúan vezérelt kommunikációs politikájára (lsd. pl. a választások előtt egy oda nem illő mondatért kirúgták a pártvonallal szembebeszélő komát).
Úgy hogy biztos hogy nem Kósa álmodta meg, mit nyilatkozzon, csak nem tudni, mi van emögött.
Sokak szerint azért kell "csontvázazni", hogy erre hivatkozással vissza lehessen vonni egyes választási ígéreteket, azaz "nem mi hazudtunk emberek, de csak most látjuk, mit hagyott itt a mocsok MSZP, úgy hogy sorry...", arra viszont lehet, hogy még a Fidó agyközpontjában sem számítottak, hogy az ilyen dumáknak ilyen súlyos nemzetközi visszhangja lehet.
Direkt gyengítik a forintot... itt valaki most nagyon sokat kaszál.
ami nálunk 20 év alatt sem változott:
Semmi sem segíti egy politikust jobban a kampány során tett ígéretek elfelejtésére, mint a megválasztása.
KBS: azért politikai nyilatkozatok között is van különbség. Azt valahogy nem szeretem amikor nyíltan a pofájába hazudnak az embereknek. Pont az a lényeg, hogy mivel mind az IMF mind az EU tisztában van a gazdasági helyzetünkkel, és minden független elemző megerősítette azt, hogy a csődhelyzettől nagyon messze állunk, egy ilyen nyilatkozat hazugság.
Nem teljesen mindegy, hogy elvégezte e a közgázt vagy sem? Felőlem egy géplakatos is lehet akár pénzügyminiszter is, ha ért hozzá és megvan hozzá a rátermettsége és a józan esze.
Akkor kénytelen megvárni a 40 életévét, és megkapja a diplomáját, vagy nyelvet tanul.
Üdvözlöm a kollégáját.
Jó munkát Önöknek.
Mint az köztudomású, Orange...
Azt a vitát, hogy mikor "végzett el" valaki egy egyetemet, nem kellene megnyitni, mert abszolút mellékszál.
De velem szemközt ül egy kolléga, aki lassan egy éve nem kapta meg a jogi diplomáját, mert nincs meg a nyelvizsgája. Szerintem ő is elvégezte a jogi egyetemet - bár nem doctor iuris.
Politikai húzás - jelző nélkül. De ezt nem is vitatta senki.
Azt viszont, ugye, nem gondoljátok komolyan, hogy akár a nagybefektetők, akár az IMF vagy az EU a sajtónak szánt politikusi bon mot-okra építik a döntéseiket?
Üdv,
Részlet Kósa Lajos életrajzából:
"Általános és középiskolai tanulmányait Debrecenben végezte, 1982-ben érettségizett a KLTE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumában. Mint előfelvételis 1982 és 1983 között sorkatonai szolgálatot teljesített Szombathelyen. 1989-ben végzett a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem tervgazdasági szakán, de diplomát nem szerzett. 1989-től egy évig a Konjunktúra-, Piackutató és Informatikai Intézet (Kopint-Datorg) tudományos munkatársa, ezzel párhuzamosan óraadó a közgazdaság-tudományi egyetemen, mikroökonómiát tanított."
Kósa és Varga is intelligens emberek, de a nyilatkozatuk szerintem nem fedi a valóságot.
Ha igaz, akkor tényleg nagy bajban vagyunk, mert azt jelenti, hogy a költségvetési adatok nem fedik a valóságot. Ezt viszont én nem hiszem.
Ha viszont nem igaz, akkor ez egy gusztustalan politikai húzás, ami tényleg nagy kárt okozhat.
abszolutóriumot szerzett a közgáz egyetemen Kósa
záró (állam) vizsga letétele nem történt meg (?)
enélkül tudtommal nem minősül vki adott esetben közgazdásznak
Kósa levonta a konzekvenciát. (egy magyar politikus sokkal több, durvább elszólás - "öregecskedő feleségek" lecserélése, szaudi focisták leterroristázása, "el lehet innen menni" ... - se mondott le)
Egyelőre még nem függesztettek fel semmilyen "alkotmányossági szabályt" csupán a többségében laikus választókkal közölték: más lesz a gazdaságpolitika! Ezt olyan retorikai eszközökkel, ami a választóknak bizakodásra adhat okot - azt hiszem a többség örülne a régitől eltérő irányvonalnak -, egyben jelezve a helyzet súlyosságát.
Ha egy ilyen retorikai fogás miatt támadunk valakit, akkor "gondolatbűnözés" miatt követeljük a fejét. És ahogy KBS mondta: hisztizünk.
OFF
Kósa nem hogy a "közgazdasági fősikolai szako" (mi az) végezte el, hanem a Közgazdasági Egyetemet. Már a kilencvenes évek elején.
Kifejezetten intelligens, gyors gondolkodású és jó humora van.
Persze, aki életében talán nem is találkozott még vele, az gondolhat, amit akar.
ON
A hiszti meg szánalmas.
Ez mutatja a politikai kultúránkat.
Ez jó! Magyarországon politikus nem hogy elszólásért nem mond le, de sokszor még akkor sem, ha már a sitten ül.
Fletó, vagy bármelyik össze-vissza beszélő samesze lemondott önként? Csak egy példát!!!
Kósa levonhatná a konzekvenciát. (A német államelnök egy sokkal kisebb elszólásért a napokban lemondott.)
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02