Alkotmányossági szabályok "felfüggesztése"

kadaj01 # 2010.06.04. 11:31

Direkt gyengítik a forintot... itt valaki most nagyon sokat kaszál.

Egyjogász # 2010.06.05. 00:13

Egyes közgazdasági elemzések a tulajdonnal kapcsolatos alkotmányos jogok sérüléséről beszélnek.

Konkrétan a Fidó a magánnyugdíjpénztárak visszaállamosítását lebegteti már egy ideje, egyes vélemények szerint ennek készítik elő a terepet. Itt ugye az emberek pénze (tulajdona) van, de úgy vélik, hogy ezt közvetlenül senki nem éli meg tulajdonjogának megnyirbálásaként, mivel ez egy olyan vagyon, amihez nyugdíjas koráig úgysem juthat hozzá.

Azt meg senki nem érti, hogy a Kósa meg a Szíjjártó miért beszél ilyeneket, különös tekintettel a Fidó szigorúan vezérelt kommunikációs politikájára (lsd. pl. a választások előtt egy oda nem illő mondatért kirúgták a pártvonallal szembebeszélő komát).
Úgy hogy biztos hogy nem Kósa álmodta meg, mit nyilatkozzon, csak nem tudni, mi van emögött.

Sokak szerint azért kell "csontvázazni", hogy erre hivatkozással vissza lehessen vonni egyes választási ígéreteket, azaz "nem mi hazudtunk emberek, de csak most látjuk, mit hagyott itt a mocsok MSZP, úgy hogy sorry...", arra viszont lehet, hogy még a Fidó agyközpontjában sem számítottak, hogy az ilyen dumáknak ilyen súlyos nemzetközi visszhangja lehet.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.06.05. 05:47

Nem rúgtak ki senkit.

Ironikus, hogy miközben azért ekézed Kósát meg a többit, mert szerinted meggondolatlanul, pontatlanul fogalmaztak, magad sem vagy precíz.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.06.05. 05:48

A "súlyos nemzetközi visszhang" meg mindösszesen azt jelenti, hogy néhány sorosgyörgy még nem dolgozta fdel, hogy vesztettek a liblingjei, és próbál kellemetlenlenkedni.

Egyjogász # 2010.06.05. 11:24

Bocsánat, hogy pontatlanul fogalmaztam.

Pontosan az történt, hogy Mádi László ősfideszes (1990-2010-ig fideszes OGY. képviselő) a választások előtt néhány hónappal merészelt mondani valamit, ha jól emlékszem az ingatlanadóval kapcsolatban, ami nem illett bele a Fidó központi irányvonalába, kommunikációs stratégiájába, és ezért órákon belül levették a Fidó országos listájáról, lényegében kiírták a "nagypolitikából", 2010-ben értelemszerűen nem kerülhetett be a Parlamentbe sem.

Mentségemre szolgáljon, hogy a történtek után az elektronius és az írott sajtó is Mádi László "kirúgásáról" beszélt, de végül is valóban, nem rúgták ki (ha jól tudom) a Fidóból, "csak" kettétörték húsz éves politikusi karrierjét egy központi irányvonallal ellentétes mondatért....

Egyébként meg senki nem ekézte Kósát, csak leírtam, hogy milyen elméleteket lehet olvasni arról, mi állhat az ő és Szíjjártó dumája mögött.

Ekézni a szomszédunk ekézte Szíjjártó mestert, mert holnap indulnak Ausztriába, de csak tegnap délután vette meg az Eurót, ami így egy "picit" többe került neki. (Azért várt ki, mert azt hitte olcsóbban tudja megvenni az utolsó pillanatban.)

Kétségtelen, hogy ő nem politikusi és közgazdasági géniuszként, világraszóló kommunikátorként emlegette beszédkényszerben szenvedő Petinket....:)

Kovács_Béla_Sándor # 2010.06.05. 14:30

Hol van az megírva, hogy ez egy nyugdíjas állás?
Részvétem a szomszédnak. AKinek meg doláárban vagy euróban van a megtakarítása, az meg keresett rajta. Olyan nincs hogy valami mindenkinek jó. Ha csak nem a parfé...

dr Zákányi Csaba # 2010.06.05. 15:50

Én azokkal értek egyet, akik szerint a FIDESZ azért "csontvázaz" ennyire, hogy az irreális választási ígéreteit ne kelljen betartania. Ezt már hónapokkal ezelőtt lehetett hallani, csak akkor még volt politikai haszna az efféle retorikának, ha más nem is, de a kétharmad. Most meg volt kára is. Nincs itt semmi baj, elkövették az első politikai bakit a hatalomátvétel óta. Lesz még ilyen sokszor. A Varga pénzügyér meg győzi most korrigálni, amit a Kósa Lajos elrontott.
Na persze azt nem lehet biztosra venni, hogy "post hoc ergo propter hoc" (jogászok is használják ezt a latin közmondást, nem?), de a forint azonnal meggyengült.
És tényleg ne ekézzük a Kósát, nekem nagyon szimpatikus ember, csakúgy, mint a FIDESZ legtöbb politikusa. De amiket mondanak... hej, ha én (liberál-bolsi) csak azt tudnám feledni...

Dr.Attika # 2010.06.05. 15:59

Csaba!
Milyen irreális igéretekre hivatkozol? Én nyomon követtem a választási kampány során elhangzott érveket. Én ilyen irreális igéretekkel nem találkoztam. Ha Te igen, akkor azokat szívesen olvasnám.

Egyjogász # 2010.06.05. 16:36

Lehet, hogy a Lajos, meg Peti azt puhatolta, hol a határ???

Néztem ma a Varga Mihály nyilatkozatát, hát ha én piac lennék, úgy megnyugodnék, hogy ihaj...:))
Sőt most hétvége van, lehet még aludni is a dologra, nem kell kapkodni.

Biztos, hogy egy átgondolt taktika mentén megy ez a dolog (legalább is nagyon szeretném ezt hinni, mert, ha nem, az baj), a hét közepe-vége felé a Lajos, meg a Peti államcsődözik egy picit, szombaton meg a tényleg nagyon pénzügyes kinézetű Misi leoltja őket, hogy nem szerencsés a fideszes politikusok részéről államcsődözni, meg egyébként ugyan baj van,de dolgozunk, megoldjuk, nem kell beaxarni...

Kacsa1111 # 2010.06.06. 09:28

most akkor el lehetne dönteni, hogy a kampány során irreálisakat ígérgettek, vagy nem mondtak lószart se...
csak mert hol ezért, hol azért megy a baszogatás:)

Kedves kbs,

sajnos a befektetők nem csak "néhány sorosgyörgyöt" ölel fel...

ui:
parfé? "a parfét mindenki kedveli!":)))

Kacsa11

Dr.Attika # 2010.06.06. 10:31

A befektetők Soros Györgyöt ölelik fel. Igaza van KBS-nek. Internet info. Soros György édesapja lenyúlta a magyar zsidóktól jogszabály alapján a magyar állam által letétbe vett vagyont. Az info szerint Soros pánzügyi tevékenységének ez az alapja.

Kacsa1111 # 2010.06.06. 11:59

Kedves Dr.Attika,

nem tudom eldönteni, hogy így hülyéskedsz vagy ennyire hülye vagy...:)

Kacsa11

Dr.Attika # 2010.06.07. 06:00

Indulatos vita dúl Kósa Lajosról a Facebook-oldalán[origo]|2010. 06. 06., 11:55|Utolsó módosítás: 2010. 06. 06., 23:38|Címkék:Kósa Lajos, forintgyengülés, Fidesz
eszközök:Megosztás - Mi ez?Facebook Startlap Tumblr Twitter Google MySpace Bár Kósa Lajos fideszes politikus eltűnt a nyilvánosság elől a forint árfolyamának gyengüléséhez vezető csütörtöki beszéde óta, a neve alatt futó Facebook-oldalon élénk és helyenként indulatos vita zajlik. Több magát fideszesnek valló hozzászóló is kritizálja Kósát, többen azonban védelmezik

Kovács_Béla_Sándor # 2010.06.07. 09:47

Soros György egyedül is képes volt, nemhogy a forintot, hanem pl. az angol fontot meg az orosz rubelt is megingatni. Most meg nincs is egyedül, van jónéhány hasonszőrű társa, aki - mit tudom én, milyen megfontolásból -, bizonyítani akarja, milyen hülyék a fideszes politikusok.
Mára már odajutottunk, hogy Kósa nemhogy a forintot, hanem a "világ tőzsdéit" meg az eurót is "lejtőre küldte". Utóbbi különösen szép teljesítmény, mert arra még az eurózónába tartozó görögöknél kirobbant, emberhalállal járó zavargások sem voltak képesek - az eurózónába nem tartozó Magyarország egy, kormánytisztséget nem viselő országgyűlési képviselőjének egyetlen nyilatkozata viszont igen.

Lajos helyében bekeretezném ezeket a cikkeket, és az unokáknak is mutogatnám, micsoda hatalmam volt nekem 2010-ben. Egyetlen szavamra pánicba esett a Wall Streettől Tokióig mindenki...

hunfrakk # 2010.06.07. 09:51
Dr.Attika # 2010.06.07. 12:18

Nagyon egyetértek veled Béla.

adde # 2010.06.07. 12:42

?

adde # 2010.06.07. 12:43

Orbán és Kövér az állampárt alatt Soros ösztöndíjas volt.

adde # 2010.06.07. 12:46

Most azonban a Fidesz túllép minden határt. Annak érdekében, hogy el tudják bliccelni a választási ígéreteik megtartását, államcsődöt, görög helyzetet emlegetnek, és mikor Kósa és Varga urak szavai nem nyomnak eleget a latba, Szijjártó Péter rátesz még egy lapáttal.

Ha a kormány vágja maga alatt a fát, az le van szarva. Az viszont nincs, ha a választók által a gondjaikra bízott Magyar Köztársaság alatt, annak állampolgárai alatt fűrészelik az ágakat.

Devizahitelesek tömegei mondhatnak csődöt mostani ténykedésük miatt, emberek, családok ezrei kerülhetnek utcára éhezni, fázni. Ez volna a Nagy Nemzeti Összefogás? A kormányprogram?

Mindez tényleg csak azért, mert ki kell kerülni a hazug ígéretek hálójából? Vagy igaz lenne az újkeletű pletyka, hogy valahol, valakik a gazdaság Fidesz-közeli szélén nagyon is jól jártak a Forint-OTP-BUX csapdával? Nem tudjuk, hát nem ítélhetünk. Majd a PSZÁF kivizsgálja, mert a szocik felszólították, hogy tegye meg. És amennyire bíztak bennük a választók, Isten irgalmazzon nekik, ha kiderül, hogy igazak a hírek!

Kovács_Béla_Sándor # 2010.06.07. 12:46

Most meg nem azok. Hogy jön ez ide?
Ha ők Soros-ösztöndíjasok voltak, akkor Soros - és más nagybani spekulánsok - már nem is képesek befolyásolni a forintárfolyam alakulását?

Kovács_Béla_Sándor # 2010.06.07. 12:47

Ezek szerint el sem olvastad, amit írtam. Kár.

Dr.Attika # 2010.06.07. 12:56

"adde"!
Mit ígért a FIDESZ a választási kampányban? Én nem tudok ígéretről. Légyszíves sorolj fel egy párat.

Kacsa1111 # 2010.06.07. 13:03

a pénzpiac megregulázása és a liberális piacgazdaság ostorozása épp soros vesszőparipája...

Kacsa11

Kovács_Béla_Sándor # 2010.06.07. 13:37

Ő csak tudja.

adde # 2010.06.07. 13:39

"Mit ígért a FIDESZ a választási kampányban?"

Nagyarányú adócsökkentést, a lakásárverések leállítását. Tehát: olyasmit, amit nem fog betartani. Nem ígérte, hogy az önkormányzati választási rendszert és az Alkotmányt a saját pártpolitikai érdekeinek megfelelően szabja át, ezeket viszont meg fogja tenni.