Az egyenlő választójog vége?

bolondmelós # 2011.04.02. 19:57

Bocs:
Bugyuta forwardolt lánclevelek továbbküldése: –2, helyett -5;

• ha szólsz az illetőnek, hogy kösz de nem kérsz belőle, ennek ellenére jön még egy akkor -10
  • ha elmagyarázod hogy mi a buktató a baromság benne

és ugyanúgy küldi a az urabalegends.hu -n lévő és már általad gyűlölt Ericcson promóciót a T10es telóval/laptoppal, vagy megégett gyerekkel, donort keresünk.

bolondmelós # 2011.04.02. 19:57

Bocs:

• ha szólsz az illetőnek, hogy kösz de nem kérsz belőle, ennek ellenére jön még egy akkor -10

és ugyanúgy küldi a az urabalegends.hu -n lévő és már általad gyűlölt Ericcson promóciót a T10es telóval/laptoppal, vagy megégett gyerekkel, donort keresünk.

bolondmelós # 2011.04.02. 19:56

Bocs:

cat981 # 2011.04.01. 20:57

"Hozzátenném: nem szóltam arról, hogy magam egyetértek-e a javaslattal. Egyébként nem; elitista vagyok – van mire – minden további nélkül bevezetném az értelmi, iskolázottsági cenzust.)"

Ezt én 17 éves korom óta gondolom így és komolyan! Szerintem jórészt ezen bukik a demokrácia, és ezért valójában egy enyhébb diktatóra, rabszolgatartó berendezkedés. Azzal ugyanis hogy a túlzott szocializálódás, túlzott humánus társadalmi berendezkedés (toleráljuk a "gyengéket") következtében kiiktatódott a természetes szelekció, ami a természet, az evolúció, a világ és az univerzum egyik legelső és legalapvetőbb törvénye, azaz a buta, felelőtlen, gyenge, nem túlélőképes egyedek nem pusztulnak el, hanem sokasodnak, túlsúlyba kerülnek, sőt még az okos, erős, tanult, törekvő, életcélokat felállító értelmesebb kisebbség tartja el őket, és ez az értelmesebb kisebbség a szív a túlsúlyba került gyengébbek miatt. Ez van ma, illetve már jó ideje ahol a demokráciát és az egyenlőség, testvériség, szabadság eszmét próbálják gyakorolni. A 80%-90% túlsúlyba került buták, tanulatlanok, felelőtlenek, magukat, életüket irányítani, fegyelmezni nem tudó, lusta és tulajdonképpen engedelmes is "birkák" könynen megvezethetők, átverhetők, becsaphatók választanak, döntenek saját és az értelmesebb kisebbség sorsáról is, valamint olyan kérdésekről amelyekről a legkevésbé sincs kompetenciájuk dönteni értelmi képességeik és alulképzettéségük miatt. Ők mgé azt sem veszik észre ha átverik őket, vagy ha észreveszik, tűrik mert engedelmes birkák kiállni magukért a jogaikért nem tudnak, ezért gyakorlatilag az van amit egy szűk felső értelmiségi és pénzes réteg akar, diktál (csakorlatilag diktatóra van, az van amit mondanak és nem az amit a nép akar) és ki is semmizi ezt a népséget. Ez a társadalmi réteg még talán megis érdemelné (legalább így közelítünk valahogy a természet tv-nyéhez és az értelmesebbek egy része jobban él) csak sajnos nagyon sok értelmiségi is ugyan erre a sorsra jut, valamint akad jópár a gyengébbik rétegből is aki azért nem érdemelné meg ezt.
Na egy szó mint száz, addig amíg a buta, gyenge felelőtlen többség irányíta a társadalmat pl. azonos választójoggal, addig az értelmesebbik ksiebbség csak akkor nem fog szívni miattuk, ha kihasználja a gyengeségüket és valahogy valamilyen módon és mértékben hasznot kovácsol belőle magának. Erre a jogász pálya nagyon jó lehet, hiszen minnél butábbak és több a buta ember annál többször többmindennel lesz szükségük jogi tanácsra. (Itt természetesen nem arra gondolok hogy a jogász jól vágja át a buta, hozzá nem értőt, hanem hogy a buta emberek minden kis szarral, tyúkperrel jogászhoz kell forduljanak.)

efi99 # 2011.03.21. 21:41

Miért ne térnének be? Ez éppenhogy reklám nekik, a polgárok érdeklődve keresik majd az "álamfői" bejegyzést.
Olyan ez, mint a nyomdahibás bélyeg.

Dr.Attika # 2011.03.21. 21:27

Ez nem egy útszéli csárda, hanem a régi hegyeshalmi határátkelő előtti benzinkút melletti kellemes vendéglő. Én is reggeliztem, ebédeltem ,vacsoráztam ott a határ átlépése előtt ,után. A tulaj a rendszerváltás óta gyűjti az emlékkönyvébe a nála megálló államférfiak bejegyzéseit. Ha egyszer arra jártok láthatjátok az erről tanúskodó fényképeket. Ha Elnök úr ezt a két helyesírási hibát elkövette az nyilván kellemetlen, de nem egy "világhír".

Nyilván a bejegyzést a tulaj felkérésére tette, mint ahogy Antall József is.

Aki ezt a nyelvhelyességi hibát nyilvánosságra hozta az elérte, hogy e vendéglőt innentől el fogják kerülni az államférfiak. Sőt azok is akik eddig úgy gondolták, hogy a "hegyeshalmi Paprika" vendéglőben eszünk egy igazi hazait mielőtt a Lajtán túlra megyünk, vagy eszünk egy igazi hazait a Lajtán túlról hazaérkezve.
"bravó"!

efi99 # 2011.03.21. 13:19

dr Zákányi Csaba
Miért ne vétene ilyet érettségizett ember?
Lám, pl. te sem tudod leírni helyesen a Schmitt Pál nevet...(segítség: http://hircsarda.blog.hu/…dt_pal_nevet)
Egyébként meg igen, az MSZP hamisította oda:

http://hircsarda.blog.hu/…ik_hazankban

dr Zákányi Csaba # 2011.03.21. 12:05

Miért ne állhatna (pardon "álhtna") meg? A Göncz Árpád is megtette jó néhányszor. És hogy mi okból? Nyilván pisilnie kellett, vagy csak "vagánykodni" akart azzal, hogy szívatja a biztonságiakat a megállással. Na meg az ilyesmi jól veszi ki magát, hisz "mink is meg szokunk állni" egy jó pacalra, ha éppen úgy tartja kedvünk, ha tehát a KE is megáll, azt mutatja, közülünk való.
A két helyesírási hibát is tartalmazó szöveg meg sztem. hamisítvány, ilyet érettségizett ember nem vét. Vagy, ha köztársasági elnök, akkor bizonyára van annyi esze, hogy nem írogat le semmit, ha bizonytalan a helyesírása.
Persze ne gondolja senki, hogy nagy kedvelője lennék a Smitt Pálnak, engem nem zavar, ha diszkreditálódik, de ez az eset kissé gyanús.

Egyjogász # 2011.03.21. 11:30

"Egyjogász: a határon veszi át a biztosítást az osztrák fél."

Ezt tudom, és nem is ezen értetlenkedtem, hanem hogy egy hivatalos államfői látogatásba hogyan illik bele, hogy a köztársasági elnök az útja során megáll egy útmenti csárdában pacalt enni...?:)

Kovács_Béla_Sándor # 2011.03.20. 11:14

Nem, csak amelyik a kolompot rázza. A többi nagy része meg birka.

ObudaFan # 2011.03.20. 11:02

Mind a 268?

Kovács_Béla_Sándor # 2011.03.20. 10:54

No látod. Aki meg piszkálja, az nem elitista, hanem - mint a napokban kiderült - öntelt prosztó. Az nem ugyanaz.

ObudaFan # 2011.03.20. 10:51

Te nem.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.03.20. 10:42

Hát piszkálom?!

ObudaFan # 2011.03.20. 10:38

elitista vagyok

Csendben jegyzem meg, hogy a modern demokráciákban a bíróságok és az alkotmánybíróságok képviselik a rendszerben az egészséges elitizmust. Ezért sem kellene nagyon piszkálni őket (hatáskör-korlátozás, semmisségi törvény, stb.)

Kovács_Béla_Sándor # 2011.03.20. 08:06

Egyjogász: a határon veszi át a biztosítást az osztrák fél. De számít ez?

végrehajtó1 # 2011.03.20. 08:00

Kitalálta néhány okos, hogy majd ez is a szülési kedvet fogja növelni, ha az anyák plusz szavazati jogot kapnak a kiskorú gyerek után…aha, persze…

Dehogy erről van szó!
Arról van szó hogy hatalmas kedvezményeket adtak a több gyermekes családoknak és ezért ennek fejében várják vissza a szavazófülkékben a pluszz szavazatokat.

Ugyan ez a logika a határon túliak szavazati jog esetében.

Be akarják biztosítania következő válsztásokat is.

A többi duma csak a ködösítés ...

Mint mindig .

Egyjogász # 2011.03.20. 07:41

Én azt nem értem ebben az egészben, hogy egy Audi A8-cal, meg felvezető kocsival cca. 2 óra alatt megoldható hivatalos államfői bécsi látogatás során mi a túróért álltak meg egyáltalán az útmenti Paprika Csárdában? Pali bácsinak nem volt ideje reggelizni?
Vagy az osztrák államfő úgy hívta meg, hogy "jöhetsz Palikám, ha akarsz, de protokollzaba nem lesz, mert csóró az osztrák államkassza.."

Már látom a tudósítást: "Barack Obama amerikai elnök Budapestre érkezését követően a Teleki téri piacra hajtatott, ahol a Józsi lángososnál becsapott két fokhagymás lángost, egy kevertet meg egy Kőbányait, ezt követően pedig jó hangulatú beszélgetést folytatott a magyar államfővel a magyar és az angol hejesírás széppseggeirőll":)))

hunfrakk # 2011.03.19. 21:32

*

ez is remek:

http://hirszerzo.hu/…siras_csarda?…

A köztársasági elnök is tollat ragadott, hogy üdvözlő sorokat hagyjon az étterem személyzetének. A csárda falán azóta is ott olvasható:

"Első álamfői látogatásom első álomásán. Köszönettel: Schmitt Pál, 2010. szept. 7."

Mint képeinken is látható, a köztársasági elnök kissé szálkás kézírása két ordas helyesírási hibát rejt.

SZÉGYEN ÉS GYALÁZAT
ezek nem államférfiak

hunfrakk # 2011.03.19. 21:14

off:

http://index.hu/…nnyit_is_er/

"Én soha nem szégyelltem, hogy mim van, dolgozom keményen. Abban a miliőben nőttem fel, hogy a munka nem szégyen, a munka eredményét sem kell szégyellni. Az ember gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára. Aki erre nem képes, akinek nincs semmije, az annyit is ér, én azt gondolom. Aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér, ezt tudom mondani. Annak annyi az élete. Ez az én véleményem" - mondta Hódmezővásárhely polgármestere, egyben a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a megyei jogú város közgyűlésén.

http://hirszerzo.hu/…ek_kozgyules

Sherlock # 2011.03.18. 20:11

Az origo lehetne következetesebb a névhasználatot illetően :P (Gulyás Gergely - Gulyás Gábor)

Egyjogász # 2011.03.18. 18:33

Nem csodálom, hogy ez az eredmény jött ki a visszaküldött kérdőívek alapján. A Fidesz belső köreihez közelálló barátom (na ezt jól körülírtam:) ) szerint ennek a Fideszben sincs jelentősebb támogatottsága, nemhogy a társadalomban.

Kitalálta néhány okos, hogy majd ez is a szülési kedvet fogja növelni, ha az anyák plusz szavazati jogot kapnak a kiskorú gyerek után....aha, persze....
(Tegnap mondta is egy haver, hogy megy haza gyereket csinálni, mert kapnak utána plusz egy szavazati jogot, eddig nem akartak gyereket, mert olyan kevés a pénzük, hogy nem tudnák tisztességesen felnevelni, de emiatt most már igen..:) )

Talán inkább nem kellene a táppénzt, meg a kismamák ellátását csökkenteni, meg tisztességes GYES-t kellene fizetni, meg tisztességes európai jövedelmeket kellene biztosítani (a rövid úton elért európai, illetve azt meghaladó árak után), akkor lehet, hogy nagyobb lesz a gyermekvállalási kedv is.

Tudom, a kialakult helyzet nem a Fidesz bűne, meg nem tudják pár hónap alatt rendbetenni, amit a Maszopszadesz 8 év alatt elbaxott, de legalább ne hergeljék a társadalmat ilyen faxságokkal...

efi99 # 2011.03.18. 17:03

Na, ahogy várható volt, beálltak a pofon alá:
http://www.origo.hu/…n-az-uj.html

websas # 2011.03.18. 09:46

Miről "folik" a vita ?

Lesz még szavazás?

Kovács_Béla_Sándor # 2011.03.18. 09:36

Ez is igaz. De a ballaszt nagy részét máris kiszórnánk vele.