Fórum adózás, illeték és pénzügyek régebbi elöl     új hozzászólás


TB csalás? Hol jelezzem?

Dwader # e-mail 2021.01.15. 15:56

Attól fèlek,ha jelzem ezt az illetékes szervek felé,akkor TB csalàs miatt eljáràst inditanak a kivàltott kb 10 doboz gyógyszer miatt. Semmilyen orvosi szolgàltatást egyèbkènt nem vettem igènybe,mindig magàndokikhoz jártam.

Dwader # e-mail 2021.01.15. 15:54

Illetve az orvosomnak jeleztem,hogy a TB-m nem lehet érvényes mert eddig nem fizettem. Viszont neki a rendszer mindig érvényes TAJ-t mutat (utoljára decemberben)

Dwader # e-mail 2021.01.15. 13:45

Köszönöm a választ! Akkor valóban TB csalást követek el?! :/

Zengőbérci #   2021.01.15. 11:45

Személyesen az egészségbiztosító (megyei kormányhivatal) ügyfélszolgálatán, vagy írásban ugyanezen szervezet központi e-mail címén.

Egyebekben:

Btk.

XXXIX. FEJEZET
A KÖLTSÉGVETÉST KÁROSÍTÓ BŰNCSELEKMÉNYEK

Társadalombiztosítási, szociális vagy más jóléti juttatással visszaélés

395. § (1) Aki társadalombiztosítási ellátás, vagy az államháztartás alrendszereiből jogszabály alapján természetes személy részére nyújtható pénzbeli vagy természetbeni juttatás megszerzése vagy megtartása céljából mást tévedésbe ejt, tévedésben tart, vagy a valós tényt elhallgatja, és ezzel kárt okoz, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Korlátlanul enyhíthető annak a büntetése, aki társadalombiztosítási, szociális vagy más jóléti juttatással visszaéléssel okozott kárt a vádemelés előtt megtéríti.

Dwader # e-mail 2021.01.10. 07:37

?

Dwader # e-mail 2021.01.04. 22:12

Üdvözletem!

A történetem a következő:

Évek óta nem fizetek TB-t ,mert nem jártam orvoshoz( igen,tudom ez nem mentség!)

Takarítàsokat vállalok,most lettem levelező tagozatos hallgató egy egyetemen.

Maganpszichiaterhez járok 2 eve,amit zsebből fizetek,viszont a gyógyszert Eü.kiemelt támogatàsra írja fel ,ami egységesen mindig 300 ft. A TAJ ellenőrzésekor ugyanis valamiért mindig azt irja a rendszer,hogy biztosított vagyok az OEP rendszerében,ami teljesen kizárt(senki nem fizeti utánam,sőt a NAV-val egyezkedek a kiküldött tartozàst illetően)

Hol tudom jelenteni,hogy nem lehet érvényes a TB-m és azt a kb 10 doboz gyógyszert amit 300 ft-èrt vettem 2018 óta,szeretném a különbözetet rendezni. Ugyanis attól félek,hogy TB csalást követek el.

Köszönöm a válaszokat!