folyószámlaegyenlegeket, na ezt sem kaptam, ugyanis ezen már rajta kellene lennie az elmaradt befizetéseknek, de nincs, nullás.
A nullásat is kiküldik, szóval ez sem igaz...
folyószámlaegyenlegeket, na ezt sem kaptam, ugyanis ezen már rajta kellene lennie az elmaradt befizetéseknek, de nincs, nullás.
A nullásat is kiküldik, szóval ez sem igaz...
A többi felvetésedre csak röviden reagálnék... Önmagában nem a lakcím holléte határozza meg a biztosítási kötelezettséget. Alapvetően kell rendelkezned (valahol) biztosítással ahhoz, hogy az eg.bizt. ellátásokat igénybe vehesd. Ha nem ma, akkor holnap... Ez egy biztosítás.
(Érdekességképpen: ha Mo-n van bejelentett lakcímed, de tartósan külföldön dolgozol, vagy más módon ott biztosítottá válsz, akkor tök mindegy, hogy van-e itthoni címed, nem leszel és nem is lehetsz itt biztosított)
Bár látom, te jobban szeretnél Amerikában élni, ahol ugyan nem kötelező a biztosítást fizetni, de ha baj van, a gatyád is rámegy... vagy feldobhatod a talpad, mert nem kapsz megfelelő ellátást.
Na, ennyit a hülyeségeidről.
De, még egy hülyeségedre muszáj válaszolnon (már csak azért is, hogy ha valaki később olvassa, ne menjen a te "ötleteid" után).
„4.lehet kérni az ingyen eü jogosultságot szociális alapon az önkorminál, csak ezzel az a baj hogy ha már van egy nyomorult panel lakásod és egy öreg kocsid akkor már dúsgazdag vagy és nem jár, csak ha földszegény nyomorult putriscigó vagy akkor…”
Nem vagyoni, hanem csak és kizárólag jövedelmi helyzet alapján ad az önkormányzat igazolást, mégpedig akkor, ha a háztartásban az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a havi 34.200,-Ft-ot. Ez abban az esetben is igaz, ha van autód, lakásod... Csak a jövedelem számít (sajnos...).
Valaki100
„3. amiért itt a kérdést felvetettem az valójában az ALKOTMÁNYOSSÁG KÉRDÉSE.
ugyanis alkotmányellenes alanyi jogon adóztatni!”
Elég meg vagy zavarva .A Tb fizetés nem adó.Ugyanis az adó befizetés esetén közvetlen ellenszolgáltatást nem kapsz.Ellenben a járulék esetén igen.
A rászorultsági ingyenes egészségbiztosításhoz nem csak a jövedelem a fontos.Az adatlapon amit a jegyző küldet ki nyilatkozni kell az ingatlanokról is valamint a nagy értékü bagyontárgyakról is.Valamint fontos a kérelmezővel egy háztartásban élők vagyoni jövedelmi helyzete is.Ugyanis ez hozzá adódik .
„a procedúra onnan indul hogy jogosulatlanul igénybe veszed a szolgáltatást.”
a procedúra ÁLTALÁBAN onnan indul hogy jogosulatlanul igénybe veszed a szolgáltatást.
Annak pedig, hogy általában az OEP jelzérére indul az ellenőrzés, az az oka, hogy kevés az apparátus, aki rutinból ellenőrizné az összes Mo-n él személy biztosítási jogviszonyát.
„ha ellátásra szorulok akkor fizetem ki.”
Az piszok nehéz lesz... Ma Mo-n egy szülés 180 ezer körül mozog, ha császározni kell, még többe. Maradjon inkább bent a baba, ha hirtelen nem tudsz előkaparni ennyit? Vagy ne lássa el a gyermekedet az orvos, mert nincs biztosítás, és nem tudod kfizetni a vizsgálat, kezelés és gyógyszerek költségét? Szerintem valami baj van a fejeddel...
„erre ki is röhögtek szinte, pedig a jövedelmem nulla, megtakarításokból élek.”
Ha önkormányzati segélyt kérsz, ott egyes fajtáknál valóban nem mindegy, hogy mid van. De ez nem az az eset!
De látom, téged nem lehet meggyőzni, te továbbra is mondod a magadét. Pedig hihetnél nekem, jópár éve ez a szakmám...
„csak azoknak küldték ki akiknek tartozás van rajta”
Utoljára mondom, hogy nem!
„igen, ez nem adó, de adó módjára hajtható be, éppen ezen kérdések miatt lenne érdekes egy alkotmányossági vizsgálat…”
Nagyon sok tartozás féle van amit adók módjára hajtanak be.Ebben nincs semmi alkotmányi probléma.Ez véd meg attól hogy hogy ne bírósági úton legyen behejtható mert akkor sosem évülne el gyakorlatilag.Így legalább ha nem tudják behajtani akkor 5 év után elévül.
végrehajtó1:
„A rászorultsági ingyenes egészségbiztosításhoz nem csak a jövedelem a fontos.”
Ezt te is rosszul tudod...
Mit tanacsoltok mit tegyek? meg 5 napom van reagalni.
1., kelle kamatot fizessek 2007.04.01tol a mai napig terjedo idoszakra? ez 40 honap lenne, cirka 200eFt, ha nincs kamat. Ha befizetem egyosszegben akkor varhatok-e apeh reszrol kerdeseket, hogy mibol csengettem ki 200eFtot.
2., jo magyar szokas szerint ki lehet-e bujni valami modon alola?:)
3., szamithatok-e buntetesre, hogy azt nyilatkoztam, hogy kulfoldon vagyok es ott fizetem, aztan kiderul, hogy megse... Vagy mondhatom-e azt hogy most derult ki, hogy jol elcsaltak az adom, es en is most szembesultem vele.
kosz
nandy
Én már töltöttem ki ilyen adatlapot amit az önkormányzat küldött.
Jó estét, sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni - nappali egyetemre jártam/járok, de halasztottam, mert külföldön tartózkodtam, közben kismama is lettem.
Október elejére várom a picit, most még él a biztosításom, de nem tudom mi lesz később, mert nem fogom tudni folytatni az egyetemet, tehát kb. ebben a hónapban meg fog szűnni a hallgatói jogviszonyom és vele együtt a biztosításom is.
Ha megszületik a babám, akkor a gyes miatt élni fog a jogviszonyom? Vagy még gyorsan ebben az 1-2 hétben el kellene mennem munkanélkülire? Vagy ilyenkor mi a helyes megoldás? Köszönöm a válaszokat!
Érdeklődnék, hogy ha eddig nappali tagozatra jártam az egyetemen, de szeptembertől már levelezőn vagyok, akkor mikortól kell fizetnem a TB-t? Amíg a diákigazolványom érvényes (október 31.) vagy amikor elvileg megszűnt a hallgatói jogviszonyom (június 31.)?
ELőre is köszönöm a válaszokat!
Jó estét! Nekem nincsen munkám, ezáltal, egészség biztosításom sincsen. De szeretném magamnak fizetni, ha bármi bajom lenne, akkor tudjak az orvosi szolgáltatásokkal élni. Hol kell ezt elintézni, melyik hivatalban, és milyen osztályon?! Köszönöm előre is a segítséget! Regina1305
Menj be a legközelebbi APEH-kirendeltségre.
http://www.apeh.hu/…l/regionalis
Sziasztok!
Ma voltam az Apeh-nál TB ügyben. Pályakezdő regisztrált munkanélküli vagyok és lejár a Tb-m okt31.-én.
Az ügyintéző azt mondta, hogy jöjjek vissza december 16.-án addig érvényes a Tb-m és ezzel együtt a diákigazolványom is.
Mivel sűrűn utazok fontos lenne tudnom, hogy mivel bizonyíthatom a buszon, hogy tényleg érvényes december 16.ig a diákom és nem hazudok? Mivel semmilyen igazolást nem kaptam. Viszont nem akarom, hogy megbüntessenek emiatt.
Kérlek segítsetek!
Nagyon Fontos lenne.
Üdv
Szerintem a TB és a diákigazolvány két külön lapra tartozik. A diákigazolványod addig érvényes, amíg tanulói jogviszonyban vagy, a TB pedig, amíg fizetik utánad a járulékot (ezt követően pedig magadnak kell rendezned, és utána továbbra is biztsított maradsz).
Zsuzska21
Nehogy használd a diákot október 31 után, mert keményen megbüntetnek. Az Apehnál december 15-ig vagy biztosított, ezért mondták, hogy dec 16-án menj vissza.
Üdvözlettel Veci
Kedves Zsuzska.
én is hasonló helyzetben vagyok, annyi különbséggel, hogy én tavaly voltam így, sajnos nem fizettem a tb magam után ezért most 2009 december 16-tól meg kell fizetnem 2010 aug. 3-ig, mert azóta a helyi önkormányzat fizeti helyettem, mert ellást kapok tőlük.
"A nappali tagozatos hallgatók a hallgatói jogviszony kezdetétől a diákigazolványra való jogosultság megszűnéséig jogosultak egészségügyi szolgáltatásra"
tehát október 31-ig, utána passzív jogon még 45 napig.
Pontosan, van egy átmeneti, 45 napos időszak, ami alatt még nem kell fizetni a járulékot, bár már nem áll fenn biztosítási jogviszony.
(A 45 nap lehet rövidebb is, de nem ebben az esetben)
Üdvözlök mindenkit!
Van egy problémám ,mint mindenkinek,de elég NAGY!
Megyek a párommal ki külföldre,és a tajom mar nem jo 2007 -óta,így nem tudok eu-s kártyát sem igényelni!
Elmentem az oepba ott elküldtek hogy rendezzem a tajt.El is mentem....
Elmentem az apehba hogy rendezzem a tajt,erre a nő kitalálta hogy durván 197000-es adoságom van!
Kérdesztem hogy hogyan tudnám ezt rendezni,hogy igényeljek külföldi munkához eu-s kártyát?
Erre ő:részletfizetésben,de nem hiszem hogy megadják!
Majd szétvágott a méreg!
Hol élünk????
Nem találni ezen a rohadt magyarországon munkát,el akar az ember menni dolgozni ,és még akkor is lehúzni akarják!
Én BIZTOS HOGY NEM FIZETEK SEMMIT SENKINEK!
EDDIG IS ELLÁTTAK!
De ha még azt se hadják hogy magam után fizessem akkor mit várnak az emberektől??Ígyis 5000 1 hónapra most a tb!
Hova menjek?Mit csináljak?Valaki tud valamit,mert szükségem van az eus kártyára!Először a tajt kellene rendezni,de ha nem engedik???hmm?
Ha valaki tud valamit írjon!
Üdv Emma
„Én BIZTOS HOGY NEM FIZETEK SEMMIT SENKINEK!
EDDIG IS ELLÁTTAK!”
Elég baj, hogy eddig ingyen elláttak! És még neked áll feljebb...
Egyébként pedig, ha külföldre mész dolgozni, akkor valószínűleg ott biztosított leszel, tehát semmi szükséged az OEP által kiállított EU-s tajkártyára.
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne hozzátok. 2009. októberéig nappali jogviszonyban álltam egy felsőoktási intézménnyel. Ezután kértem az elbocsátásomat, mert nem akartam folytatni a kétéves képzést. ( 1év után hagytam ott)
Megnéztem a neptunt, és a tanulmányi adataim között ott volt a befejezés időpontja, viszont az OEP fül alatt csak a bejelentés dátuma volt, a kijelentés alatt nem volt bejegyzés. Ezek szerint nem jelentettek ki, és fizetnek utánam?
Hi! Január óta fizetek TB-t, tavasszal jártam dokinál, és azóta rendszeresen gyógyszert szedek. Eddig semmi gond nem volt, de most gyógyszer íratásnál azt mondták, hogy nincs érvényes jogviszonyom, és rendezzem haladéktalanul, mert küldik az apekkknek az infót, és behajtják rajtam a hátralékot. Ez hogy lehet? Az ügyfélkapun ha belépek, ott is azt látom, hogy van jogviszonyom. Most mi bajuk lett hirtelen? Mint mondtam eddig nem volt gond. Hogyan és hol igazoljam, hogy rendszeresen fizetem a pénz?
sziasztok
az elmúlt egy évben 2010. október 31-ig az önkormányzat fizette utánam a TB-t.. Tehát elvileg novembertől nem lennék biztosított..
Nos én időnként megszoktam nézni neten (TAJ autorizáció), hogy mivan a TB-mel.. Mai napig azt írja ki az ellenőrzés során, hogy a megadott Taj szám létezik és érvényes...
Hiba lehet a rendszerben? Vagy van egy átfutási idő amíg nemvonják meg a biztosítást?
illetve ha magamnak szeretném fizetni a TB-t az mennyibe kerül?
köszi üdv
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |