Tisztelt Hölgyem/Uram !
Ebben az évben mint természetes személy terhére személyi jövedelem adónemben, egészségügyi hozzájárulás adónemben, szociális hozzájárulási adó adónemben adókülönbözetet valamint adóhiányt állapítottak meg egy volt Kft.-m ügyében, ahol ügyvezető igazgató voltam és tulajdonos (alkalmazottam nem volt).
A készhez kapott határozat szerint végrehajtás indult ellenem ebben az évben.
Az aktuális alkalmazotti jogviszonyomból fizetésem 33%-át vonják a következő hónaptól, illetve ingó és ingatlan tulajdonomat foglalnák le.
Azonban nagyobb értékű ingó tárgyam és ingatlanom nincs.
Illetve beszéltem egy ügyvéddel aki azt mondta, hogy maga a végrehajtás és az adótartozás akkor évül el, ha semmiféle végrehajtási cselekményt nem hajtanak végre 5,5 éven belül (tehát se fizetési 33% visszatartása se ingó és ingatlan foglalás) ami azért érdekes, mert
már szóltak a munkáltatóm könyvelője, hogy a megkeresés megérkezett a tiltásról és voltak már foglalna is és mondták, hogy félévente jönnek majd így akkor soha nem fog elévülni vagy rosszul tudja az ügyvéd?
Szeretnék hiteles jogi tanácsot kérni azzal kapcsolatban, hogy a végrehajtási procedúra elévülhet-e illetve amennyiben elévülhet ennek mi a feltétele, mert a határozatban megállapított adóhiány összegét nem tudom kifizetni.
Abban az esetben ha ügyemben nem tudnak tanácsot adni milyen hozzáértő személyhez tudnék fordulni segítségül.
Szíves tanácsukat előre is köszönöm !