Üdülési csekk


Kandi # 2005.02.10. 10:21

Tenyleg nem veszik szigoruan, mi is ugy nyaraltunk, hogy a baratnomnek is adtama csekkbol, semmit nem kerdeztek.

  • bizonyos kezelesi koltseg mellett azt hiszem vissza is lehet valtani a csekket, en legalabbis ugy olvastam.
Macsek # 2005.02.10. 08:25

Szia Croft,

Én bízom benne, hogy mégsem buktad be az ajándék csekket (hacsak nem azért veszett el, mert 2004-es volt, és nem igényelted a felhasználhatósága meghosszabbítását, ennek feltételeit megnézheted a www.nusz.hu-n).
Vissza a kérdésedhez: sok üdülésicsekk elfogadó helyen örülnek, hogy egyáltalán náluk nyaralsz, és nem zavarja őket, hogy kinek a nevére szól a csekk. Legjobb, ha felhívod őket, és előre megérdeklődöd, hogy ilyen feltételekkel is várnak-e téged. Ha nagyon kukacoskodnak, legvégső esetben azzal érvelhetsz, hogy viszel meghatalmazást attól a személytől, akinek a csekk a nevére szól. Ez előtt a 90% meghajlik.
(És mellesleg halkan megjegyezném, hogy a meghatalmazás sem ördöngősség, ha végig gondolod, hogy nincs aláírásmintájuk a csekk névszerinti tulajdonosától. Természetesen távol álljon tőlem, hogy ezzel bármit is sugalljak...)


macsek

Croft # 2004.06.28. 12:48

Szia old-guy,
köszi a segítséget!véletlenül egy másik témához is bementettem a kérdést és sajna az ott válaszolók sem bizetteak. megnéztem az ajánlott linket és valóban bebuktam ezt a jó kis csekket.

old-guy # 2004.06.28. 12:29

A munkáltató által juttatott üdülési csekk szigorú elszámolású, olyannyira, hogy adatszolgáltatásra kötelezett az APEH felé, a dolgozók adóazonosító jelére, mivel adókedvezménynek minősül.

Jogszabályi háttere elolvasható:
http://www.nusz.hu/index1.htm

Croft # 2004.06.28. 09:38

Sziasztok,

a névre szóló üdülési csekk átruházásának van akadálya? Forgatmánnyal vagy engedményel szerintetetk átruházható? Hol találom a szabályozását? a 2/1965 IM erre is vonatkozik? Ajándékba kaptam, de nem az én nevemre szól!
Köszi a segítséget!!
Croft

sajna egy nem megfelelő témába írtam bele először....