kötelező nyugdíj

help # 2004.07.22. 07:00

Köszi utánanéztem.

Leírom, hátha vkit érdekel még rajtam kívül:

Az átvitt összeg 1 ezrelékét kell kifizetnem, ha át akarok menni egy másik nyugdíjpénztárba.

Varsi # 2004.07.21. 11:19

Hello!

Hívd fel az adott nyugdíjpénztárat és kérdezd meg mibe fog ez Neked kerülni. Előtte nézd meg a PSZÁF oldalán a pénztári összehasonlító adatokat, de azért ne vonj le belőlük elhamarkodott következtetést. Végül keress egy az adott pénztárhoz tartozó ügynököt és kérdezd meg mennyit térít a jutalékából (kb 5 ezer Ft) Neked, ha hozzájuk mész:-)

Üdv!

help # 2004.07.21. 08:40

Új kérdésem lenne, nemegészen jogi, mint üzleti, de remélem tud nekem valaki válaszolni.

Ha átmegyek egy másik nyugdíjbiztosítóhoz, az jár valami hátránnyal rám nézve? Gondolok itt arra, hogy fizetnem kell, vagy elesek vmi kamattól, stb.

kérlek sós válaszoljon aki tud!

help # 2004.07.12. 06:46

Köszönöm! :-)

old-guy # 2004.07.11. 18:24

Az elkésett járulék és tagdíjbefizetésekre a késedelmi pótlékot is a munkáltatónak kell befizetnie, a dolgozót nem érheti hátrány.

help # 2004.07.09. 07:06

Köszönöm a válaszod, a mailt is.
Akkor a jövő héten vszínüleg ráugrom a dologra. Még 1 kérdés: mi lesz az elmaradt kamatokkal?

old-guy # 2004.07.08. 19:06

A dolgozótól levont adó és járulék be nem fizetése az adócsalás bűncselekményének gyanúját alapozza meg.
Kötelező nyugdíj fogalom nem létezik, a biztosított dolgozó egyéni nyugdíjjárulék és (tagsága esetén) magánnyugdíjpénztári tagdíj fizetésére kötelezett, amelyet a foglalkoztató von le és bevallással/adatszolgáltatással utalja tovább az eljárási szabályok szerint.
A Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság leginkább megkeresésre indít vizsgálatot, ideértve az egyéni bejelentést is.
A magánnyugdíjpénztárak tagdíj vagy bevallás elmaradása esetén hivatalból az APEH-hez fordulnak.

help # 2004.07.08. 14:19

A cég ahol dolgoztam, tavaly január óta nem fizeti be a kötelező nyugdíjamat, de a papírok szerint levonta a fizumból. Ez nem sikkasztás?
A nyugdíjbiztosító intézkedik-e ezügyben autómatikusan, vagy nekem kell lépnem?