Tisztelt Jogi Fórum!
Problémám hasonló, mint másoknak.
2008 áprilisától vonta a NAV a fizetésem 33%-át. Idén a júliusi fizetésemből történt meg az utolsó részlet levonása. Legalábbis azt hittem. (Az állásom megszűnt, a közalkalmazotti igazolásom "tiszta" volt, azaz elviekben már nem volt tartozásom.)
2 hete kaptam levelet a NAV-tól, hogy újfent vonják a fizetésem 33%-át 306ezer Ft erejéig.
Hívtam a DHK-ot, ez a 306ezer Ft kamat, kérjek fizetéskönnyítést havi 10.000 Ft befizetését.
A letiltásról szóló 2008-as levélben nem volt szó kamatozásról, csak 1.445.000 Ft összegű tartozásról és 23.000 Ft összegű késedelmi pótlékról.
Amikor volt munkaviszonyom, vonták a 33%-ot, az adóvisszatérítést. (Egy adóvisszatérítés ráadásul el is tűnt, mert én nem kaptam meg, de a DHK-tól való ma kapott kimutatáson sincs rajta.)
Jogos, hogy ha nem volt feltüntetve 1 levélen sem a kamatozás, akkor rajtam miért keresnek még mindig 306ezret, ami már 329 ezer lett a múlt hétre? (Kértem részletes kimutatást az átutalt összegekről.)
Ja, mellesleg egyetlen évben sem kaptam a DHK-tól egyenleget a befizetésekről, holott kellett volna kapni.
Kihez tudok fordulni? Ki a DHK felügyeleti szerve? A PSZÁF?
Ja, és ha kérem a fizetéskönnyítést, és fizetem a havi 10.000 Ft-ot, akkor is kamatozik tovább a tartozás?
Ez egy őrült mókuskerék, ebből nem lehet kiszállni. :(
Előre is köszönöm a válaszokat.