Pénztárgép+számlázóprogram


sani # 2005.02.15. 09:27

Szervusztok!
Ide is megírom, remélem találok tájékozott segítséget. Minden vélemény érdekel...
A meglévő kis számlázóprogramomat pénztárgéphez szeretném csatlakoztatni. Apeh-nél azt mondják, konkrét pénztárgép+számlázóprogram párost kell engedélyeztetni hozzá.
De hát ez hatalmas pénzekbe kerül!!
Kérdésemre, hogy mért nem lehet egyszerűen a gyártó által kiadott függvénycsokrokon keresztül a pénztárgépet vezérelni bármilyen programmal, azt a választ kaptam, hogy mert nem biztosított, hogy a pénztárgép a számlázóprogramnak megfelelő adatokat rögzít, akár kapcsolati-, vagy programhiba esetén, akár visszaélés folytán.
Szerintem viszont semmilyen - egyébként hónapokig tartó - bevizsgálási procedúra eredménye nem lehet biztosíték arra, hogy ilyen hibák nem merülnek fel, illetve, hogy a pénztárgépet a bevizsgált módon, trükkök nélkül használják. Aki ezen csalni kíván, az fog.
Én úgy érzem, ez nem jó módszer.
Felhívtam nevesebb pénztárgép forgalmazókat, akik szívesen fogadnának egyszerű és általános megoldást, hiszen ez nekik is előnyös lenne, de nem fogadtak semmi biztatóval. Az illetékes bizottság munkáját ecsetelik, és nem túl pozitív élményeket mesélnek.
Még nem sikerült megtudnom azt sem, konkrétan ki végzi a vizsgálatot, pontosan milyen szempontrendszer alapján dolgozik, és miért úgy.
Az egész bürokratikus folyamat lehetetlenné teszi a pénztárgéphez kötött számlázóprogramok tömegesebb elterjedését kisebb vállakozásokban.
Ez pedig, mindannyian beláthatjuk, a gazdasági és technikai fejlődés gátja.
Azt szeretném ezen a fórumon kérdezni, van-e valakinek rálátása, hogyan lehetne ezt a problémát - ami más országokban nem is létezik - valahogyan olyan mederbe terelni, ami helyzetünket európaibbá tegye, ezegyszer korrekt és célszerű megoldással.