Azért lehet adómérséklést kérni csak azt, a magad és családod megélhetésének veszélyeztetése miatt lehet kérni. Elméletileg nem csak részletfizetést adnak, hanem az dó megfizetését is el lehet halasztani.
adóznom kell, de csalás áldozata lettem így nincs miből
- Nem. De halasztást, részletfizetést kérhetsz méltányosságból.
- Ha van pénze, akkor polgári peres úton, vagy a büntetőperben polgári jogiigény érvényesítésével be lehet hajtani a károd (beleértve az adófizetési késedelem miatti kamatokat, pótlékokat, stb.)
- Mivel az adót le nem enegdhetik, ezért ebből a szempontból semennyire.
Amoit meg kell éretni,és két különböző jogviszony. Van egy polgári jogviszony, amiben te elvileg jövedelmet szereztél, csak a te érdekkörödbe eső ok miatt a teljesítést nem tudtad kikényszeríteni. A másik meg, hoyg ezután a jövedelem után adóznod kell. Az államot nem érdekli, hogy ki miylen ügyes, szemfüles, vagy bármi a pénze befektése során.
Ha íg leheten adómérsésjlést kérni, holnaptól mindneki elveszítené a pénzét valamin, és kérné, hogy mivel a jövedelmét elveszítette, hadd ne kellejen már jövedelemadót fizetni.
Üdvözlök mindenkit!
A következőkhöz kérnék tanácsot, segítséget:
Egy egészen összetett , de elsősorban kínos helyzetbe kerültem.
1 évvel ezelőtt eladtam ingatlanomat. Megbíztam egy brókert, hogy amíg nem találok új, megfelelő lakást, gyarapítsa a pénzemet. A szerződést 12 hónap futamidőre kötöttük meg. Eleinte tartottuk a kapcsolatot, de ahogy közeledett a határidő vége, egyre nehezebben tudtam elérni az illetőt.
Mára teljesen felszívódott.
Ismerősei sem tudják hol tartózkodhat.
A határidő 3 napja lejárt.
Úgyérzem csalás áldozata lettem.
Most adóznom kell az eladott ingatlan után, de mivel nincs egy fillérem sem, ezt képtelen vagyok teljesíteni.
Készülök ügyészségre vinni a dolgot, mivel ha a rendőrségen teszek feljelentést , úgyis oda terjesztik tovább. Így talán időt takaríthatok meg.
A kérdéseim:
- Vajon az APEH méltányosságból elengedi nekem az adót, ha érvényes bírósági papírokkal igazolom , hogy az ügy kivizsgálása folyamatban van?
- Mire számíthatok ha elkapják a csalót?
Van esély rá hogy valaha látom a pénzem?
(gondolom ihatok rá hideg vizet, mert azt kiderítettem hogy a csalónak nincs lefoglalható vagyona)
3. Mennyire befolyásolja az APEH határozatát az a tény hogy nem sok esély van a pénz megkerülésére?
Előre is köszönöm a válaszokat!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02