Családi adókedvezmény


p_andrea # 2005.02.24. 05:29

Köszönöm a választ, ezek szerint jól sejtettem, hogy kollegina nem jól végezte a munkáját. Mivel a problémám közben megoldódott, erősen gondolkozom, hogy érdemes-e ribilliót csapnom.

old-guy # 2005.02.23. 20:34

A családi kedvezmény megosztása az év végi adóbevallásban érvényesíthető, függetlenül attól, hogy év közben, az adóelőlegek elszámolásakor esetleg tévedés történt.
A magánszemélyek adóbevallási határideje ez évtől a korábbi március 20. helyett május 20.-ra módosult.

(pedig tudtommal ezt az utolsó munkanapomon kézhez kellett volna kapnom)” - ez így igaz.

én egy szót sem szólhatok, ha ő csak március 19-én adja az igazolást postára.

  • ez nagyon nem igaz, mivel az előző évi igazolásokat január 31.-ig kell kiadni
p_andrea # 2005.02.21. 07:13

Van egy kis problémám fenti kedvezmény megosztásával. A helyzet a következő:
2004. május 31-vel közös megegyezéssel megszűnt a munkaviszonyom. A jövedelemigazolásomat csak két héttel ezelőtt kaptam meg, (pedig tudtommal ezt az utolsó munkanapomon kézhez kellett volna kapnom) és nem volt benne a családi adókedvezmény fel nem használt összegéről az igazolás. A megosztásról természetesen időben benyújtottam a nyilatkozatot a munkáltatómnál, tehát nem ez az indok. Párom adóbevallását viszont most ezért nem tudják elküldeni. Tavalyi évben ugyanez volt a helyzet, akkor kollegina azt mondta, hogy március 20 az adóbevallás leadásának határideje, és én egy szót sem szólhatok, ha ő csak március 19-én adja az igazolást postára. Idei évben viszont már nem állok a cégnél alkalmazásban.
Kérdésem, hogy kinek van igaza? Nekem, aki postafordultával követeli az igazolást, vagy a bérszámfejtő kolleginának, aki szerint még van bőven ideje?
Köszönöma választ.