Kedves Banyamancs és Bubó!
Köszönöm a fáradozásotokat. Akkor úgy tünik nyugodtan alhatok...
üdvözlettel
kisajátítás
Egyébként logikátlannak is tűnne a kártalanítás megadóztatása a számomra. Valahol még az alkotmányellenesség határát is súrolná, nem?
A könyvelő általában nem jogász, nem adótanácsadó, ő „csak” könyvelő, ezt ne feledd. Bezzeg a vállakozás adómegtakarítása érdekében nem igyekszik tippeket adni. Ez sokaknak a tapasztalata.
Csak remélhetjük, hogy a könyveléshez legalább ért.
Szia!
Esetleg, ha megtenné a könyvelőd, hogy utánanéz azoknak a törvényeknek, rendeleteknek, amelyekre hivatkoznak és amiket te is itt leírtál...
1995. évi CXVII. tv. 1. sz. mellék. 6.1. pont:
6. A károk megtérülése, a kockázatok viselése körében adómentes:
6.1. elemi kár (ideértve a martinsalak felhasználása miatt a lakást, lakóépületet ért kárt is), katasztrófa esetén a károsultnak jogszabályban meghatározott feltételek szerint vagy közadakozásból nyújtott segély, támogatás (így különösen a lakás helyreállítása, újjáépítése), továbbá a jogszabályban meghatározott kötelezettség alapján kapott tartásdíj, valamint a kártalanítás (ideértve a kisajátítás alapjául szolgáló közérdekű célra megvásárolt ingatlan vételárát is), a kárpótlás és a kártérítés, kivéve a jövedelmet pótló kártérítést; az Országos Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Közalapítványtól származó, a bűncselekmény áldozata vagy hozzátartozója részére a bűncselekménnyel összefüggő kár enyhítése érdekében juttatott összeg;
Kedves Mindenttudók!
Vidéki önkormányzat, közérdekböl vásárolta meg földterületemet. A keletkezett jövedelmem szerintük adómentes, hivatkozással:
1990 XXII. tv24§/1/bek.
1976 24. tvr
1995 CXVII. tv 1. sz mellék. 6. 1. pont
A könyvelöm szerint adóznom kell, mert nem fordítom lakás stb. vásárlásra.
De könyörgöm, nem én akartam eladni és azért annyiért, amennyiért, mert elhittem, hogy adómentes ez a fajta bevétel.
Kinek higgyek? Jók a hivatkozások? (mármint egy esetleges ellenörzéskor az apehnek?)
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02