Műszaki átadás-átvételi jegyzőkönyv megteszi.
Beruház mit takar
Senki nem válaszol rá????
Egy esetleges APEH ellenőrzésnél tudjam igazolni, hogy a beruházásnak vége van?
Esetünkben egy pályázattal elnyert beruházásról van szó (kábeltv rendszer kiépítéséről).
Ez a kérdés.
A kérdés az, hogy ki felé akarod igazolni?
Egy háznál én a használatbavételi engedély keltét venném a beruházás befejezésének.
Egy gépnél az műszaki átadás-átvétel időpontja lenne megfelelő, és az erről készült jegyzőkönyv.
Mi a célod az a kérdés?
Big!
Milyen dokumentummal kell igazolni a beruházás végét?
Például egy háznál, mivel dokumentálják azt, ha vége van?
Köszönöm!
A beruházás az első megrendeléssel kezdődik, és az aktiválással készül el. A beruházás az amortizációs idő végén fut ki nullára. Elsődlegesen a számlákkal kell igazolni a beruházásokat, és perzse a beruházással létrehozott tárgyi eszköznek (a gépnek, épületnek, stb.) is meg kell lennie.
Ha elbeszélőjelleggel akarom megközelíteni, akkro a beruházás az olyan beszerzés, amit éven túl fogok használni. És így a költségét is több évre, a használati időre akarom felosztani, függetlenül attól, hogy most kell kifizetnem.
Például veszek egy gépet, ami 8 évig fog termelni, azaz 8 éven keresztül lesz belőle jövedelmem. Ésszerű, ha költséget is 8 évre osztom fel. Ez lesza z amortizáció. Így minden évben csak annyi költségem lesz, amennyi az adott év értékesítéséhez kell. Vagy építek egy épületet, és azt 30 évig fogom használni várhatóan. Ez a beruházás elmélete. Aztán persze hozzájönnek adójogi, és cash megfontolások, de lényegében erről van szó.
Segítséget kérek!
Arra szeretnék választ kapni, hogy mi a beruházás lényege? Mik lehetnek beruházások (példák)? Mettől meddig tart a beruházás? Mivel kell igazolni a beruházás kezdetét és végét?
Valaki válaszoljon nekem úgy, hogy értsem is, nem a jogszabályra vagyok kíváncsi az megvan, hanem az értelmezésére.
Előre is köszönöm!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02