Sziasztok, segítséget kérnék! :)
Kaptam egy levelet a Nyugdíjfolyósítótól, hogy tartozom nekik 76e forinttal. Igen meglepődtem és felhívtam őket, hogy mi lehet ez. Kiderült, hogy egy állítólag 2001-ben tévesen folyósított árvaellátásról van szó, ami most tűnt fel nekik. Tény, hogy kaptam árvaellátást, 1998-1999-ben, akkor jártam nappalira, akkor voltam jogosult rá. Nem emlékszem, hogy kaptam volna jogtalanul is - természetesen nem jelenti ez azt, hogy biztosan nem kaptam, dehát ki emlékszik erre 4 év távlatából??? Nos, a lényeg, hogy írtam nekik egy levelet, hogy küldjék el a végzéseket és egyebeket, mert semmim nincs - nem laktam annak idején az állandó lakcímemen és nem találtak meg ezek a hivatalos iratok. Tudnak vajon olyat küldeni, amiből egyértelműen kiderülhet számomra, hogy valóban utaltak? Vagy kérjek az OTP-től 2001-es számlakivonatokat - azokon szereplne, az biztos.
Természetesen, ha tényleg jogtalanul vettem fel annak idején a pénzt, akkor visszafizetem, bár nem az én hibám, de tény, hogy jogtalan. Kérhetek vajon elég hosszú részletfizetést? Mert elég betyárul állunk, fizetek annyifelé, hogy őrület. 2-3 évre gondoltam - igazából, ha eddig nem hiányzott nekik a pénz, szerintem beleférne...
Ja, és azt jól tudom ugye, hogy most, hogy válaszlevelet küldtem nekik - természetesen tértivel, hogy ezt igazolni tudjam - nem kell elkezdenem a fizetést, annak ellenére sem, hogy a levélben 15 napon belüli rendezésre szólítottak fel...
Köszönöm a segítséget, koala
nyugdíjfolyósító
koala78
2005.03.23. 13:43

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Címkék
adatvédelem
adózás
alapjogok
Alkotmánybíróság