Banki tartozásért börtön?

Ius Strictum # 2009.11.12. 19:30

,,ja és ha minden bank felmondja majd a szerződést mert eddig 2 mondta fel 2 még vonja
akkor 4 perre kell majd járniuk?"

Majd mindjárt megsajnálom őket...

,,és honnan tudja az egyik bank hogy egy másik már levonta a fizetésük 33 %-át mondjuk?"

várnak a sorukra. Majd a végrehajtással megbízott személy tudja a dolgát...

,,ja és anyának meghalt az anyukája szóval van a nevén egy negyed lakás mivel van egy testvére és az apja még él ezért csak egy negyed
azt elvehetik tőle?"

Igen.

,,ha igen akkor hogyan?"

Nehezen.

Ha még nincs végrehajtás, akkor megszabadulhat tőle.

Ius Strictum # 2009.11.12. 18:53

Végrehajtó 1 jól írta, hogy apukád munkanélkülije érinthetetlen. Azonban ennek kérje a postás bácsi által való kézbesítését, mert ha bankszámlára kéri, ott már senkit nem érdekel, hogy milyen jogcímen ment rá az összeg....
Ott már csak egy egyenleg van, ugyanis...

diemond # 2009.11.12. 18:49

ja és ha minden bank felmondja majd a szerződést mert eddig 2 mondta fel 2 még vonja
akkor 4 perre kell majd járniuk?
és honnan tudja az egyik bank hogy egy másik már levonta a fizetésük 33 %-át mondjuk?
ja és anyának meghalt az anyukája szóval van a nevén egy negyed lakás mivel van egy testvére és az apja még él ezért csak egy negyed
azt elvehetik tőle?
ha igen akkor hogyan?

végrehajtó1 # 2009.11.12. 18:47

Apád munkanélkulijéből nem lehet letíltani.Csak ha majd lesz keresménye akkor.

diemond # 2009.11.12. 18:44

igen jól gondoltad ezt is csak magamtól kérdezem ebből látszik mennyire nem értek hozzá
köszönöm szépen a választ
annyira jó h megtaláltalak titeket
most már azért megnyugodtam valamennyire tényleg köszönöm
és akkor anyának is és apának is a fizetésének az 50 %-át max igaz?

végrehajtó1 # 2009.11.12. 18:40

mivel h több banknál van tartozás számszerint 4
a fizetésüket teljes egészében elvehetik?
vagy ez h működik?
szóval ezt úgy értem h mondjuk az egyik bank levonja a fizetésük harmadát meg a másik is meg a harmadik is és így elmegy az egész fizetésük?

Ezt sem hallottad sehol csak magadtól találtad ki..:)

Alapesetben 33%-ot vonhatnak.De több letíltás esetén 50% a maximum.

Javaslom a szülők ne a nevük alatt futó bankszámlára utaltassák a keresményüket .

diemond # 2009.11.12. 18:35

még egy utolsó kérdés légyszi még erre válaszoljatok
mivel h több banknál van tartozás számszerint 4
a fizetésüket teljes egészében elvehetik?
vagy ez h működik?
szóval ezt úgy értem h mondjuk az egyik bank levonja a fizetésük harmadát meg a másik is meg a harmadik is és így elmegy az egész fizetésük?

Ius Strictum # 2009.11.12. 18:30

diamond!

...,,de akkor börtönbe nem kerülhetnek?biztos?
akkor miért kell bíróságra menniük ott mi lesz velük?"...

Végrehajtó1 már válaszolt, biztos nem kerül(-nek) börtönbe.
Bíróságra meg azért kell menniük, mert a követelés jogosultja polgári peres (és nem büntető) eljárást indított Édesanyáddal, ill. az adósokkal (ugyanis az nekem nem tiszta, hogy apukád adóstárs-e, vagy kezes, vagy mi...)szemben.
Valószínű, hogy a Bíróság jogosnak fogja elbírálni a követelést.
Majd a cég jogásza -mert gondolom, továbbra sem lesz pénz- végrehajtási eljárást kezdeményez, s csak ezután fogják Édesanyádtól inkasszózni a fizetését. Apukád jelenleg munkanélküli, én azt értem, de egy bankszámlán olyan nincs...

Mindezt arra alapoztam, hogy NINCS értékesíthető ingó, -ill. ingatlan vagyon a szüleid nevén.
Akkor kutyább a helyzet, de mielőtt infarktust kapnál: nem a börtön miatt.

diemond # 2009.11.12. 18:22

sehol nem hallottam csak én nem értek ezekhez a dolgokhoz ezért is kérdezem tőletek
csak ez volt az első ami eszembe jutott vagyis a legrosszabb
de akkor hogy hajtják be ?
egész életükben a fizetésükből fogják vonni?
mert egyszerre nem fogják tudni befizetni!!!
de mondjuk ezt a bank is gondolhatta volna hogy ha a törlesztést nem tudják fizetni akkor egyben milliót se fognak tudni
jó mondjuk gondolom ez a szabályos eljárás
köszönöm a segítséget vagyis a választ nagyon azért most egy kicsit megnyugodtam hogy börtön nem lehet én attól féltem nagyon mert az azért elég durva lett volna!!!
tényleg köszönöm!!!

végrehajtó1 # 2009.11.12. 18:06

Az adósságért börtönt hülyeséget hol hallottad?

Félre olvastam :ha anyád dolgozik elvileg letudják tiltani(elnézést az elöbb rosszul írtam:(

akkor miért kell bíróságra menniük ott mi lesz velük?

Mert a bank végrehejtást akar valszeg és ennek az az első lépése

diemond # 2009.11.12. 17:44

a jelzálog hitelt azt visszafizették abból h eladták
de sztem ezek már személyi kölcsönök
de akkor börtönbe nem kerülhetnek?biztos?
akkor miért kell bíróságra menniük ott mi lesz velük?

kadaj01 # 2009.11.12. 17:42

Hogyan tudták eladni jelzáloggal, úgy hogy nem fizették vissza a hitelt?

"de ha nem börtön akkor mi?"

Anyukád fizetéséből fognak vonni, majd a nyugdíjából. Aztán majd te öröklöd a tartozást.

diemond # 2009.11.12. 17:39

igen jelzálog volt de a házukat már eladták szóval azt nem tudják elárverezni
én se tudom mire tudtak felvenni ennyi pénzt!
de mára már tényleg nincs semmijük
én csak attól félek h nehogy börtönbe kerüljenek!!!!
de ha nem börtön akkor mi?

diemond # 2009.11.12. 17:37

köszönöm a választ
az mit jelent h csak ők tudják
és ha nem lehet őket börtönbe zárni akkor h tudják rajtuk behajtani ezt a sok pénzt
mert gondolom h valahogy befogják hajtani!!!!

kadaj01 # 2009.11.12. 17:36

Hova tűnt az a sok millió forint? Mire tudták felvenni, ha nincs semmi tulajdonuk? Itt valami gyanús. Gyanítom jelzálog, akkor abból árverés lesz.

végrehajtó1 # 2009.11.12. 17:30

mit tudnak csinálni velük?

Semmit

börtönbe lehet őket zárni?

nem

vagy mi lesz velük?

ők tudják csak...

diemond # 2009.11.12. 17:15

syastok
nekem lenne egy nagy kérdésem nekem a szüleimnek van hatalmas tartozása több banknál egyszerre több millió ftos tartozás két bank már felmondta a szerződést és bíróságra akarják vinni az ügyet
nincs semmilyen vagyonuk azaz ingóságuk se ház se kocsi semmi
most az apám munkanélküli csak anyám dolgozik de nem tudják vagyis nem fogják tudni kifizetni ezt a milliós összeget
mit tudnak csinálni velük?
börtönbe lehet őket zárni?
vagy mi lesz velük?
kérlek titeket aki ért ehhez az írjon vagy aki tud valamit hogy mi lesz ilyenkor!!!!!!!!!
köszönöm előre is

nandy # 2009.09.17. 15:48

Az "albérletes" üggyel kapcsolatban nem árt tisztázni egy-két dolgot:
(Remélem, a holgy nem olvas most minket...)

A magánszemélynél akkor keletkezik bérbeadásból - vagy másból - származó adóköteles jövedelem, amikor azt kifizették. Tehát ha a "hölgy" azt állítja, hogy egyáltalán nem fizettél neki, akkor nem kell adóznia sem, nem követ el adócsalást.

Az a baj, hogy te sem kértél soha számlát tőle, ő pedig nem adott, pedig kötelessége lett volna legkésőbb abban az időpontban kiállítani és átadni a számlát, amikor kifizetted. A nyugta helyettesítheti ezt egy polgári ügyben, adóügyben biztosan nem.

Összegezve: adójogilag most ő áll nyerésre. Ha van jó könyvelője, vagy adójogban járatos ismerőse, akkor sajna nem sokat tudsz tenni. Ha nincs, talán be lehet ijeszteni, hogy ne tagadja le, amit eddig fizettél neki.

Petike08 # 2009.09.17. 12:02

Rendben ,nagyon szépen köszönöm az információkat és minden tanácsot!

Petike08 # 2009.09.17. 11:54

Rendben ,nagyon szépen köszönök minden információt ,tanácsot!

Petike08 # 2009.09.17. 11:54

Rendben ,nagyon szépen köszönök minden információt ,tanácsot!

Feri29 # 2009.09.17. 11:30

Ezért kellene kötni vele egy megállapodást, melyben tisztázzátok, hogy mennyi lett eddig kifizetve és mennyit kell még fizetni.

Petike08 # 2009.09.17. 09:41

Javítás:

És így hogy arról sem írtunk papírt hogy fizettem havonta ,és arról sem írtunk hogy nem fizettem ,így a bíróság akkor is mondhatja azt hogy amennyit a hölgy mond összeget azt ki kell fizetnem,még ha olyan összeget is mond a hölgy (amit már kifizettem)?

Petike08 # 2009.09.17. 09:38

Sziasztok! Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Nos arról van szó ,hogy én akarok fizetni de most és körülbelül január elsejéig nem tudomk mmég törlesztőrészletet sem fizetni. Ezekből ki indulva írni fogok a banknak egy levelet melyben haladékot kérek a tartozásra jövedelem bevétel nélkül miatt.

Egyébként az albérletes hölgy adózott a hónapok során még én ott laktam.
És így hogy arról sem írtunk papírt hogy fizettem havonta ,és arról sem írtunk hogy nem fizettem ,így a bíróság akkor is mondhatja azt hogy amennyit a hölgy mond összeget azt ki kell fizetnem,még ha olyan összeget is mond a hölgy? Egyébként ki szeretnék fizetni mindent de egyszerre vagy egy darabig nem tudom.

Köszönöm a válaszokat sokat segítettetek a tanácsokat megfogadom.

Feri29 # 2009.09.17. 09:11

kadaj01, szerintem tanulj meg olvasni vagy szöveget értelmezni mielőtt beírogatsz! Hol írtam én akár egy szóval is, hogy ne fizessen? Kíváncsian várom a tőlem származó idézetet...

"A világ nem úgy működik, hogy akkor fizetek ha lesz miből."

Pedig pontosan így működik! Ha valakinek semmi vagyona és semmi bevétele nincs, akkor ugyan miből fizetne te szerencsétlen?