Banki tartozásért börtön?

kyttara # 2010.05.25. 11:09

ezzel tisztában vagyok sajnos...
Akkor?..Semmi tanács nincs,hogy mire számithatok?:(

Dr.Attika # 2010.05.25. 10:40

Kedves "kyttara"!
Igazság az, hogy a bankok csak látszólagosan felelőtlenek. Az utóbbi években nagyon sok pénzt helyeztek el náluk, amire betéti kamatot kellett fizetniük. Ahhoz, hogy hasznot érjenek el az szükséges, hogy ezt a pénzt magasabb kölcsön kamatra kihelyezzék. ( kamatmarzs).

A kihelyezés csak úgy működött, hogy az ön vagy önhöz hasonló lakásra, személygépkocsira vágyókat kölcsön felvételére ösztönözték. Ezért kaphatott olyan kölcsönt, amelynek visszafizetésére semmilyen fedezet nincs.

Ön sokat fog bukni, de a banknak még így is megéri, mert nagyon biztos az ingatlan "garancia".

ártatlan1 # 2010.05.25. 09:00

Sajnos én is kaptam kölcsönt,egy másik városban,ugyan attól a banktól ahol azelőtt fel vettem,és akkor már a 15-ik kölcsönöm volt:(

Meg bántam,de nincs mit tenni.

kyttara # 2010.05.25. 08:52

Félre értés ne essék!.. Én nem akarom ,hogy piadesztára legyek állítva ,én tudom ,hogy jobban át kellett volna gondoljam ezt a dolgot és nem kellett volna bele éljem magam ,hogy: "majd a párommal boldogan élünk mig meg nem halunk."Pusztán most ,hogy már el indult ez a folyamat szeretném tudni amennyiben valaki tud esetleg felvilágosítást adni ,hogy mire számithatok ,hogy ne érjen teljesen váratlanul.
Amúgy pedig igaza van kedves Dr. Attika mert a Bankkok valoban nagyon könnyen és felelötlenül osztogatják a hiteleiket.Nem kellene.Ez épp olyan mint a segély aki valóban "rászorul" az nem vagy csak nehezen kap aki viszont jól álcázza magát az kap.

Dr.Attika # 2010.05.25. 08:42

kyttara!
Nem Ön van itt piadesztára állítva, hanem a felelőtlenül hitelező bankok. Sokan így kaptak kölcsönt, ahogy ön.

kyttara # 2010.05.25. 08:22

És volt egy leigazolható 120.000 fizetésem ,meg nem leigazolható 60.000. Ezekre adták meg a hitelt.

kyttara # 2010.05.25. 08:20

Ez a Bank a Raiffeisen Bank volt.És csak 2M Ft-om volt.

Dr.Attika # 2010.05.25. 07:46

Melyik bank ad 300 millió kölcsönt olyan 500ezer forint törzstőkével rendelkező vállalkozásnak, melynek kezdetektől a székhelye egy olyan telken van, amelyen egy romház található, vagyona nincs?

kadaj01 # 2010.05.25. 07:23

Bármelyik, ha van még legalább 10 millió mondjuk a megtakarítási számlán, vagy betétben.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.05.25. 07:03

Melyik bank ad 15 millió forint kölcsönt 17 millió forint vételárú ingatlanra?

kyttara # 2010.05.24. 23:11

Sziasztok!Most regisztráltam magam ide mert talán itt kapok némifelvilágosítást.A helyzet a következő:
Tavalyelött vettem egy házat 17M-ért(költözésre már egyedül maradtam 1/1 tulajként:()amin van 15M jelzálog alapú hitel.A törlesztő 80.000-140.000 lett én csak a 80.000 tudtam volna be fizetni de ez nem volt elég.Tavaly el inditottam egy újra kezdési hitelt is mert ezt tanácsolta a Bank(meg kell mondjam közel sem segiség mint ahogy mondják).De sajnos rá nemsokra el vesztettem a munkám ,igy semmi esélyem nem volt,hogy bármit is tudjak fizetni.Most ott tartunk ,hogy a Bank 1-2 hét múlva bontja a szeződést.Ez mellé még van másik 3 banknál szabadon felhasználható személyi hitel is(ezek korábban lettek meg mint a jelzáloghitel).Abba már bele nyugodtam ,hogy a házam nem tudom meg menteni(hülyeség nem tudok bele nyugodni),az ingósságaimat elhoztam illetve el adtam .Tavaly ki mentem külföldre szerencsét probálni de sajnos nem sikerült mert édesanyám rákos és akkor kellett haza jöjjek mikor munkám lett volna. Igy most munkanélküli vagyok. A nevemen itthon M.O-n semmi sincs csak az a ház amit vettem.
Az lenne a kérdésem ,hogyha megtörténik az árverezés és marad még fennálló tartozás (már pedig maradni fog nem is kevés) de nem tudják ,hogyan behajtani rajtam akkor én mire számíthatok azután úgy ,hogy nem is M.O-on élek(vissza megyek külföldre).illetve ,hgoy a többi kis hitelel kapcsolatban a másik 3 Bank milyen lépéseket tehet meg?
Azért kérdezzem mert nem meg lógni akarok az adósság elől ,de azért álljon már meg a menet,hogy én vettem egy házat 17M-ért amin 15M hitel van ,majd mikor elveszíttem akkor közli a Bank ,hogy ja igen 22 M-t fizess vissza....mivel nem tudom igy el árverezik de a fennálló adósságot is rajtam hajtják be. igy se házam de még azért dolgozzak,hogy a nem létező házamra fizessek???
Én tudom ,hogy ez óriási hitel de nem tudhattam,hogy egyedül maradok vele.Szóval tudtok segiteni ,hogy esetleg mire készüljek fel?Mert nem szeretném ha a késöbbiekben ez "utánam nyúlna".
Köszi előre is.

Sergio # 2010.04.26. 15:27

Nem találom a végrehajtás topikot...

végrehajtó1 # 2010.04.26. 15:14

A végrehajtás topikot olvasgasd vissza.Minden kérdésre választ találsz

Sergio # 2010.04.26. 15:09

Kedves Szakértők!
Segítséget szeretnék kérni. 3 évvel ezelőtt fölvettem egy 1,5 Mill. privát kölcsönt. Akkor még házas voltam. Azóta elváltam, de váláskor sajnos nem rögzítettük, hogy a felét ő fizesse. Nekem elég volt az ő szava, hogy fizeti a felét. Ez persze nagy butaság volt részemről. Mos az van, hogy a nevemen van a kölcsön, de nem tudom fizetni. A volt férjem neve sehol nem szerepel. A bank persze küldözgeti a leveleket, hogy fizessek, meg hogy eladták már a hitelemet egy követelés kezelő cégnek. Azóta már ettől a cégtől is kaptam levelet, és persze előbb azt mondják, hogy fizessem be egy összegben, aztán meg hogy ha ezt nem teszem meg, akkor bírósági úton próbálják meg behajtani. Ha most kismamaként táppénzen vagyok, aztán jön majd a gyes, meg a gyed, de a mostani párommal nem vagyunk házasok, akkor ez a követelés behajtó cég mihez nyúlhat hozzá? Mit tudok ilyenkor tenni?

monalisa1 # 2010.04.24. 19:04

Jut eszembe, ha az ingatlan a házasság ideje alatt lett vásárolva, és bár a te neveden kizárólagosan, attól a férjed még tulajdonostárs függetlenül attól mi van a földhivatalban a tullapon. És az autó is közös szerzemény lehet...

Egy házasság alatt vagyonközösség van, kivéve ha valami bizonyítottan különvagyonból származik.

ml.

monalisa1 # 2010.04.24. 17:39

SÜRGŐS SEGÍTSÉGET KÉREK!

Tudnod kell hogy a végrehajtó nem küld előzetes értesítőt és akár akkor is bemehet egy lakásba/házba ha nem tartózkodnak otthon - a behatolásról két hatósági tanú jelenlétében jegyzőkönyv készül. Aztán az új kulcsot a rendőrségen leadja. (A végrehajtási kisérlet sincs ingyen.)

Javasolt az asztalon hagyni egy neki címzett pár soros levelet melyben informálni hogy a férjed nevén/tulajdonában nincs semmi...

Az más kérdés hogy az 5 M Ft adótartózás szép summa, nem az egyik napról a másikra jön össze - a be nem fizetett adó bizonyára el lett költve...

"Lisa"
laikus hozzászóló

végrehajtó1 # 2010.04.24. 16:00

SÜRGŐS SEGÍTSÉGET KÉREK!

MIT vihet el? Vihet-e el egyáltalán valamit? Mindent én vettem a lakásba, de csak néhány dologról maradt (illetve kértem annó) számlát. KÉRLEK SEGÍTSETEK MERT MEGÖL AZ IDEG!

Ha a házasság elött vetted akkor semmit.Ha nem akkor nagyon kell tudnod igazolni hogy a saját külön vagyonod..

kismukk # 2010.04.23. 10:36

Létezik, az iksz összegű büntetést iksz napi elzárásra, közmunkára változtathatja bíróság.

SÜRGŐS SEGÍTSÉGET KÉREK! # 2010.04.23. 10:33

SÜRGŐS SEGÍTSÉGET KÉREK!

Férjemnek 5 milliós tartozása van az APEH-nél. Most helyezkedett el egy munkahelyen, ahová az APEH kiküldte a fizetési letiltást. Ez OK. A munkáltató vonja és befizeti a 33%ot. Viszont: A férjem bejelentett lakehye az ÉN kizárólagos tulajdonomban lévő ingatlan. Férjemnek semmije sincs! se kocsi, se lakás, se semmi. Ha hozzám kijön a végrehajtó(mert már próbálkozott csak nem voltam otthon) MIT vihet el? Vihet-e el egyáltalán valamit? Mindent én vettem a lakásba, de csak néhány dologról maradt (illetve kértem annó) számlát. KÉRLEK SEGÍTSETEK MERT MEGÖL AZ IDEG!

Előre is köszönöm!

Ius Strictum # 2009.11.18. 13:17

,,Milyen ingatlant?Mivel a 2.200.000,– Ft- válik esedékessé, így ha a fizetéséből tilthatják a 33%-ot, és mivel az olyan max 50000/hó, akkor is viszik a házát?Akkor is ha neki másik jelzálogkölcsöne van rajta?"...

Attól, hogy ,,jelzálogkölcsöne" van, még simán végrehajtás alá vonhatják a házát. Az nem védi meg magától az eljárástól, igaz, nem is egyszerűsíti meg...

nandy # 2009.11.18. 11:41

Ha még nem indult meg a végrehajtási eljárás, akkor mindent meg kellene tenni annak megelőzése érdekében.
Talán hajlandó még egy kicsit várni a bank, addig szerezz máshonnan hitelt, és inkább azt törlesszétek havi 50 ezer forinttal...

nandy # 2009.11.18. 11:39

A végrehajtás során elsősorban a munkabérből/jövedelemből tiltanak, ingóságot foglalnak, és ha ezekből nem sikerül rendezni a tartozást, akkor az ingatlant is árverezhetik.
Nem várhatod el a hitelezőtől, hogy évekig várjon, miközben van végrehajtás alá vonható vagyon. A végrehajtást/árverezést nem befolyásolja az, hogy az ingatlanon jelzáloghitel van. :(

Továbbá a tartozás is növekedni fog a késedelmi kamattal és a végrehajtás költségeivel (ami alapból úgy 300-350 ezerről indul...). Tehát jó esetben is 2,5 MFt-t fognak követelni, ez havi 50 ezrével 50 hónap alatt hajtanák be, ezért indokolt az ingatlan bevonása is.
Egyetlen esetben van remény, ha a végrehajtást kérő (bank) hozzájárul ahhoz, hogy az ingatlant mentesítsék a végrehajtás alól - de nem valószínű, hogy belemennek...

szarka # 2009.11.18. 11:02

Milyen ingatlant?Mivel a 2.200.000,- Ft- válik esedékessé, így ha a fizetéséből tilthatják a 33%-ot, és mivel az olyan max 50000/hó, akkor is viszik a házát?Akkor is ha neki másik jelzálogkölcsöne van rajta?

nandy # 2009.11.18. 10:47

Az anyukád fizetését ugyanúgy letilthatják, sőt, még az ingatlant is elárverezhetik...

kadaj01 # 2009.11.18. 08:43

Az adóstárstól fogják behajtani, ha tőled nem lehet. A hitelben az a legszarabb, hogy vissza kell fizetni.