Banki tartozásért börtön?

volk # 2010.08.20. 06:41

értem, köszönöm

Kovács_Béla_Sándor # 2010.08.19. 21:10

A jelzálog jogosultját minden más követelést megelőzően elégítik ki a zálogjogával terhelt dologból.

végrehajtó1 # 2010.08.19. 20:35

nem .az a sajátod.

volk # 2010.08.19. 19:29

leegyszerűsítve :
én lennék x bank, aki egy adott ingatlan értékének mondjuk 70-80%-ra adok kölcsönt.
miért egyértelmű, hogy lefoglalhatja, vagy rendelkezhet vele y bank egy másik ingatlan miatt ?
nekem ez nem egyértelmű
értem én, hogy az én értékeimet próbálja bevonni a behajtó, de mivel a másik ingatlanon is jelentős tartozás van egy másik bank által, az még inkább tartozik a hitelező bankhoz, mint hozzám

Kovács_Béla_Sándor # 2010.08.19. 14:56

Ezt nem értem.

A végrehajtó nem örömében fogla, hanem ahogy a neve is mutatja: végrehajtja a bíróságok, hatóságok jogerős döntéseit. Mivel nem fizeted önként kölcsönt, a hitelező kénytelen a végrehajtóhoz fordulni. (Ő maga mégse nem mehet hozzád, és viheti el a plazmatévét.)
A végrehajtó pedig igénybe vesz minden eszközt, hogy érvényt szerezzen a bíróság (hatóság) döntésének. Ilyen eszköz, hogy minden értékkel bíró vagyontárgyadat lefoglalja, és értékesíti. Mivel az ingatlantulajdont közhiteles nyilvántartás mutatja, azt a legkönnyebb foglalni, természetes, hogy azzal kezdik.
Ha a lefoglalt ingatlanon valakinek jelzálogjoga van, az bekapcsolódhat a végrehajtásba. Ezt mindig meg is teszi, különben nem kapna a vételárból, és akkor veszélyben a fedezet.

Hogy jön ide a bank akarata? Tényleg nem értem, mint akarsz ezzel mondani.

volk # 2010.08.19. 14:44

ez szomorú
annyit még elárulnál, hogy ezt miért tehetik meg ?
úgy értem a végrehajtó "akarata" mi alapján előbbrevaló, mint egy bank, aki pénzt adott az ingatlan megvásárlására ?
Köszönöm

Kovács_Béla_Sándor # 2010.08.19. 14:06

Teljesen független.

volk # 2010.08.19. 12:38

Tisztelt KBS
Köszönöm a gyors reagálást.
Amit leírtál független attól, hogy két külön bankról beszélünk ?
Köszönöm

Kovács_Béla_Sándor # 2010.08.19. 06:42

A másikat is lefoglalja a végrehajtó, a bank meg felmondja a másik kölcsönt is.
Sőt, meg sem várja a végrehajtó, hogy az egyik ingatlanból befolyik-e annyi, amiből a beborult tartozást ki lehet egyenlíteni. Mindjárt az elején lefoglalja az összes ingatlanodat. És akkor a másik kölcsön is azonnal borul.

volk # 2010.08.19. 06:14

Sziasztok
Szintén információt szeretnék kérni.Két ingatlanra van jelenleg jelzáloghitelem.3 év után viszont csak az egyiket vagyok képes fizetni.
A kérdésem az lenne, hogy amennyiben az egyiket nem tudom fizetni, esetleg elárverezik, viszont az összeg nem fedezi a tartozást, akkor mi következik ?Hogyha bért nem tudnak vonni és a másik -a nevemen szereplő- ingatlan jelzáloggal terhelt ?
Az esetleges információkat előre is köszönöm

Kovács_Béla_Sándor # 2010.08.19. 04:39

Hogy el ne felejtsem: a rosszhiszeműséegt vélelmezik, ha az adós a szerződést közeli hozzátartozójával vagy olyan gazdasági társasággal kötötte, amellyel összefonódott.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.08.19. 04:37

A vevő itt akkor rosszhiszemű, ha tudja, hogy az ügylettel valaki más követelése kielégítésének a fedezetét vonják el. Ha ezt megállapítják, a szerződés a hitelezővel szemben hatálytalan, és az ingatlan ugyanúgy a kielégítésére szolgálhat, mint ha el se adták volna.

Dánesz # 2010.08.18. 21:46

Bocs ezt nem értem,/rosszhiszemü/ a vevö megvett egy eladó tehermentes ingatlant.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.08.18. 21:38

Fedezetelvonó jellegű a szerződés, ha a vevő rosszhiszemű volt.

Dánesz # 2010.08.18. 21:18

Üdvözletem,van három személyi kölcsönöm sajnos nem tudom öket fizetni munkanélküli lettem.Három hónapja eladtam az ingatlanomat más tartozások miatt,most a lányomnál lakom.Ez fedezetelvonásnak minősül?Köszönöm

C a s a b l a n c a # 2010.08.18. 10:45

Csak annyit tennék hozzá: ma már nincs adósrabszolgaság.

Ha valaki nem tud fizetni, azt nem viszik börtönbe "leülni"...

Pinton Casteiro # 2010.08.18. 10:11

Személyi kölcsönnek és hitelkártya esetében, ami fedezet nélküli, egy félig birtokolt ingatlan milyen fedezetet jelenthet? Ha elajándékozza, az hogyan lesz fedezetelvonás? Elnézést, még csak most tájékozódom, de azt az infot kaptam, hogy a személyi hitelek mögött nem áll ingatlanfedezet.

A nagymama örjöng, hogy vissza akarja kapni a fél ingatlanát, itt nincs hitel. A másik ingatlannál meg rendben van a hitel csak az adós kapná az ingatlant. Ebbe nem szoktak belemenni a bankok? Nem értem, mi az oka, de biztos nem látom át egészen. Azt hittem, neki csak egyszerűbb így.

kadaj01 # 2010.08.18. 09:49

Biztosra veheted, hogy előbb fog a bank szerződést bontani, mint engedni az "ajándékozást".

kovacsz # 2010.08.18. 09:41

Pl. az ajándékozás megalapozhatja a szerződés fedezetelvonó jellegét.

Pinton Casteiro # 2010.08.18. 09:27

Elnézést. Nekem is eltartott jó ideig, mire felfogtam az egészet. Igazából én azt nem értem, hogy kaphattak ennyi hitelt. Baromi jó fizetése volt az anyukának, de munkanélküli lett, itt a bibi. Azóta meg mennek lefelé a lejtőn. Igazából azt nem szeretné a barátnőm, ha a nagymamát, meg a kistesóját is magával rántanák (van egy 10 éves húga).

kovacsz # 2010.08.18. 09:21

Keversz rendesen.

Pinton Casteiro # 2010.08.18. 09:02

Pontosítok:
Az egyik ingatlanon van egy hitel, ami a barátnőm nevén van, a szülők zálogkötelezettek. A hitel rendesen pontosan van fizetve, semmi gond sincs. Ezt szeretnék a barátnőmnek ajándékozni, ami elviekben a banknál egy szerződésmódosítással jár. A bank miért ne engedné? Egy rendesen fizetett hitel adósa, a fedezeti ingatlan tulajdonosává válna.

A másik ingatlanon nincs hitel. Az anyuka egy poligruppos lejárt hitel során jutott hozzá a fél ingatlanhoz. Ezt az ingatlanrészt elajándékozná. A kérdés az, hogy amennyiben ezt elajándékozza (ennek semmi akadálya, nincs bejegyzés rajta), és később nem fizeti a személyi kölcsöneit, visszamenőleg büntethető e, amiért elajándékozott egy olyan vagyont, amiből fizethette volna a kölcsönt. Hozzáteszem, soha, egy betűt nem fizetett azért, ez a nagymamáé volt, és ki lett a nagymama játszva a poligruppo által, ezért akarják a nagymamának visszaadni, hogy ne vigyék el az ő feje felöl a házat.

Így remélem érthető a problémájuk. Nagyon szeretnék segíteni, mert a barátnőm az idegösszeroppanás szélén van. Nem tudja a nagymamát és a szüleit is eltartani, szeretné a veszteségeket optimalizálni.

kadaj01 # 2010.08.18. 08:41

Jelzáloghitel felmondásakor nem a fizetésből fognak vonni, hanem elárverezik az ingatlanokat. Átírni jelzáloghiteles ingatlant nem lehet, mivel olyan, hogy átírás nem létezik. Elajándékozni sem lehet.

kovacsz # 2010.08.18. 08:13

Büntetendő e, hogy elajándékozzák az ingatlant (persze banki engedéllyel).
Valószínűleg a bank nem is fogja engedni.

a személyi kölcsönök, hitelkártyák” esetében viszont felmerülhet a tartozás fedezetének elvonása.

Pinton Casteiro # 2010.08.18. 08:07

Sziasztok,

A barátnőm édesanyjáék eladósodtak. Kb 40 millió tartozásuk van jelzáloghitelekből, személyi kölcsönökből, hitelkártyákból. A barátnőm felajánlotta, hogy fizeti ő a jelzáloghitelt, de az ingatlant írják át a nevére (2 terhelt ingatlanról van szó). Ezáltal a szülőknek semmilyen vagyonuk nem lesz. A jelzáloghitelt nyújtó bankok nem sérülnek, a hitelek ki lesznek fizetve, de a személyi kölcsönök, hitelkártyák (kb 20 millió kintlévőség) nem lesznek fizetve. Az apának van fizetése, az anya rokkant nyugdíjas.

Mi történhet most velük? A fizetésüket milyen mértékben tilthatják? Büntetendő e, hogy elajándékozzák az ingatlant (persze banki engedéllyel).

Plusz a nagymama ingatlanjára poligruppo hitel került, ami azért gond, mert így a barátnőm édesanyja lesz a tulajdonos lejáratkor, ott pedig behajtható, de akkor a nagymama az utcára kerül. Ha ezt a poligruppo által résztulajdonra szert tett részt elajándékozzák, az büntetendő e?

KÖSZÖNÖM ELŐRE IS.