Fórum közigazgatási jog régebbi elöl     új hozzászólás


önkormányzat alkalmatlansága - mit tehetek?

rigoz # e-mail 2019.07.02. 09:39

Tisztelt 01ferenc!

A jegyző az ajánlott levélre 30 napon belül köteles válaszolni, mint panaszra, az e-mailje pedig hatálytalan.

A rendőrségen adott tájékoztatás pedig téves, tegye meg a feljelentést írásban.

01ferenc # e-mail 2019.07.02. 09:28

Tisztelt rigoz!
Köszönöm a választ.A rendörségről elküldtek az önkormányzathoz ("míg nem harapott meg az eb addíg ők nem intézkednek").A jegyzőnek küldtem egy ajánlott levelet és emailt több mint egy hete nem válaszol.
A telefont nem veszik fel.
Most itt tartunk.
Üdv
01ferenc

rigoz # e-mail 2019.06.25. 07:36

Tisztelt 01ferenc!

Álláspontom szerint a leírtak a Btk. 359. § (1) bek. b) pontja, illetve (2) bek. bb) pontja szerint minősülő "Veszélyes állat, illetve veszélyes eb tartásával kapcsolatos kötelezettség megszegése" bűncselekmény gyanúját kelti, így az elkövetés helye szerint illetékes rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályához kellene fordulni.

Természetesen ettől függetlenül a Rendészeti Osztálynak is van az akut eset megszüntetésére kötelezettsége, de fordulhat a közterület-felügyelethez is.

Végezetül arra hívnám fel a figyelmét, hogy a kutya gazdájáról Ön nem jogosult képet készíteni, azzal személyiségi jogsértést követett el, ha lefotózta és azért viszont Ő Ön ellene személyiségi jogi pert indíthat és sérelemdíj megfizetését követelheti.

01ferenc # e-mail 2019.06.24. 19:49

Tisztelt rigoz
Önt ajánlották közigazgatás ügyben.
A történet röviden.Közterületen rendszeresen,ránk támad egy eb,közepes méretű.Telefonon email-ben jeleztem a város
rendészeti osztály vezetőjének.Ígéretet kaptam a probléma rendezésére.Nem történt semmi.Küldtem fotót a gazdáról ebről név lakcímről.Ezek szerint más úton kell jeleznem
a problémát.Ebben kérnék tanácsot.
Előre köszönöm válaszát.
Üdv
01ferenc

rigoz # e-mail 2019.06.19. 18:33

Tisztelt cattleya!

Beadványa tematikájától függően a területileg illetékes fővárosi és megyei kormányhivatal szakterületi főosztályához, mint felügyeleti szervhez fordulhat panasszal, annak eredménytelensége esetén - ha közigazgatási hatósági ügyről van szó - az önkormányzat ellen mulasztási pert indíthat 3 hónapon belül.

aprilismajus # e-mail 2019.06.19. 12:52

Kedves Cattleya, a jegyző munkáltatója a polgármester, hozzá fordulhat.

cattleya # e-mail 2019.06.19. 10:45

Március 20-án a ügyfélkapun keresztül e-papíron adtam be egy beadványt a pomázi önkormányzatnak.
Az átvételt visszaigazolták, de válasz a mai napig sem érkezett. A 60 nap letelte után május 27-én írtam a jegyzőnek is
segítségét kérve,de eredmény semmi.
Mit tehetek, hova fordulhatok panasszal, hogy választ kapjak?

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2019.06.04. 09:34

Ja. A többségi elvű választás általános választójog mellett tényleg nagyon egyedi Ilyen aztán sehol másutt nincs!

www.kbs-ugyved.hu

opel16v # e-mail 2019.06.04. 09:04

Sajnos kevés a remény, hogy ősszel értelmes alternatíva álljon elő, még ha úgy általában senki sem elégedett a mostani önkormányzat munkájával (illetve munkájának hiányával).
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat, a pest megyei kormányhivatal felé biztosan bejelentést teszek, még ha kicsi is a remény, hogy foglalkoznak ezzel (ez is amolyan tipikus hungarikum, hogy így van).

nanemaaa # e-mail 2019.06.03. 09:59

Októberben választás lesz, egy másik üres négyzetbe kell tenni az X-et! Kivéve, ha a településen mindenki másnak így jó, ahogy van.
Lenne egy fogadásom, hogy a kormányhivatal nem fog semmit se tenni az ügyben. ;)

alfateam # e-mail 2019.06.03. 09:11

opel16V!http://www.kormanyhivatal.hu/download/3/98/30000/%C3%96nkorm%C3%A1nyzatok%20t%C3%B6rv%C3%A9nyess%C3%A9gi%20fel%C3%BCgyelete.pdf

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2019.06.03. 09:09

Nem jogi kérdés ez, hanem politikai. Ősszel nyerd meg a választást, és a probléma megoldva. (Illetve majd elválik, hogy te megoldod-e.)

www.kbs-ugyved.hu

rigoz # e-mail 2019.06.03. 08:57

Tisztelt opel16v!

Szerintem (is) a területileg illetékes megyei kormányhivatalhoz tud fordulni a panaszával, közérdekű bejelentésével.

opel16v # e-mail 2019.06.03. 08:17

A községünk önkormányzata amióta megalakult, folyamatosan bizonyítja az alkalmatlanságát, semmilyen kötelezően ellátandó feladatot nem látnak el rendesen, az infrastruktúra pusztul, a felvetődő problémákat ignorálják. Közben persze milliós emlékművek avatódnak minden évben, Erdélyben vettek önkormányzati házat, stb.

Ami most kicsapta a biztosítékot, hogy az amúgy is rosszul járható utcánkban (ahol tavasszal mi lakók végeztünk kátyúzást, hogy járható maradjon az út) vízkimosás általi beomlás lett, így járhatatlan lett az út, le van zárva. Az önkormányzat a több mint két hete történt eset után csak annyit tett, hogy kitette a lezárás táblákat, és most próbálja húzni az időt, szerintük hónapokig fog tartani a történet, mert vis maior pályázat, stb. Közben ugye a falunak a költségvetésében van tartalék, amiből meg lehetne kezdeni a helyreállítást, de ezt a tartalékot rendre másra költik, most sem akarják erre használni. Írtam nyílt levelet a polgármesternek, de arra már lassan egy hete nem érkezik válasz, mint amúgy rendesen, sosem válaszolt még semmire, mint ahogy a képviselők sem.

Kérdésem tehát az, hogy egy ilyen teljesen alkalmatlan önkormányzat ellenében mit lehet jogilag tenni? Lehet valami alkalmatlansági eljárást indítani, vagy legalább valami kormányhivatali vizsgálatot kezdeményezni? Lehet kötelezni őket ilyen esetek azonnali kezelésére? Tudom, közel a választások, csak éppen kevés a remény, hogy változzon a helyzet, ráadásul ez a mostani eset elég nagy sürgősséget kíván.