komolyabb zuhé - térdig fekáliában


nanemaaa # 2019.07.29. 07:35

Azt kellene tisztázni, hogy honnan származik pontosan a szennyvíz. Közben persze jó pénzért kitakaríttatni az egész kócerájt, és a számlát átadni az okozónak. Két-háromszor megcsinálod, és inkább elhárítják a problémát, mintsem állandóan fizessenek. Jobb ötletem nincs.

galocza74 # 2019.07.27. 21:43

nos, kedves emberek, a történet 3 éve kezdődött.
megyeszékhelyen lakom, egy viszonylag egyenes és felénk lejtő utca végén levő kettős társasházban.
az utcában többször tapasztaltam munkába menet, hogy amint egy komolyabb eső van, a csatornanyílásokon tör ki a szennyvíz: kaki, tamponok, wc-papír, s persze a mosószerektől az egész habzik is - elég undorító. 3 éve azonban - mivel az utca végén, a lejtő alján lakunk - az egész hóbelevanc be is zúdult hozzánk, s kb térdmagasságig elöntötte a 2 ház alatt levő mélygarázst.
egy hét takarítás, kakis dolgok kiszórása az összes tulajdonosnak, nagyon szórakoztató volt.
a végén ántsz fertőtlenítés, pedig azt mondták, esővíz. persze. akkor miért van kakiszaga?
amiért írok, az, hogy a mai zuhé után újra szivattyú lágy hangja törte meg a csendet. rosszat sejtve lebaktattam, s ugyanaz a látvány, mint 3 éve: az egész garázs térdig sz... f... fekáliában.
azóta kicsit öregebb lettem, meg nyomibb is - nincs sok erő újra pár tonnát átpakolni és lecsutakolni, mert valahol, valaki trehány és/vagy idióta. úgy tűnik, ezalatt az idő alatt az önkormányzat és a szennyvízhálózat üzemeltetője semmit nem tettek, s nem is tesznek, ha nincs kellő határozottság. ráadásul a mai egy komoly zuhé volt ugyan, de nem kiemelkedő - ha nem történik valami ez ügyben, kéthavonta eláztathatnak akár szennyvízzel.
igazából abban szeretnék tanácsot kérni, hogy kinek kell az arcába mászni, hogy végre történjen valami?
félreértés ne essék, próbáltam higgadtan írni, de az a történtek után nagyon nem vagyok.
köszönettel,
g