Javítás:
"Leginkább nem az a gondom," helyett:
Leginkább az a gondom
Javítás:
"Leginkább nem az a gondom," helyett:
Leginkább az a gondom
Köszönöm hozzászólásaikat!
Leginkább nem az a gondom, hogy ha jól vélem nem jsz szerint járnak el. A "technikai feltételek" megléte csupán az átutalástól eltérő elektronikus fizetésre vonatkozik. Azonban nem látom be hogy kötelezhetnek-e arra, hogy bélyegen fizessem be az illetéket amikor erre még lehetőséget sem biztosít az adott ügyintézés esetében semmilyen jogszabály.
A beszedési számla meglétét nem a számlaszámra érti nyilván, hanem a kifejezetten ilyen illetékekre beszedésére rendelkezésre álló, elkülönített számlára (gondolom). No de az már az ő bajuk, hogy nem hoztak létre, ha jól vélem ez is részükről kötelező lenne.
Az érdekli Őket végülis, hogy fizessen az ügyfél alapvetően.
Azt mondták a polghivban, elég igazolásnak az átutalási igazolás, az pedig simán nyomtatható netbankból, szerintem ez se kevésbé hiteles, mint amit a bankban adnának.
Bankfiók esetleg? Ott kiadják nyomban is.
Meg OTP-nél, Etsenél Netbankon is letölhető biztosan.
Bár ezutóbbi nem hiteles, de eddig NMHH is többek közt - pedig ott is nagyon számonkérősek voltak ilyen téren - elfogadta.
Aha, tényleg, netbanknál mintha lenne ilyen, eddig sose használtam.
Online ügyintézési lehetőség esetén minden egyes tranzakcióról közvetlenül online le lehet hívni az igazolást is. Legalább is az én bankom esetében ez működik, de szerintem mindegyiknél működnie kell.
Azt tudom.
De ha átutalom telefonról, és az önkorinál vagyok, és intézném az ügyet, akkor nem fogom tudni, és tényleg menjek el a világ másik végére egy bankfiókba, vagy várjak egy hónapot míg a bank küld nekem levélben?
Banktól lehet a tranzakció megtörténtéről kérni igazolást.
Nem lehet, hogy a „a technikai feltételek megléte” azt jelenti, hogy kifejezetten illetékbeszedési számlája kell legyen?
Nálunk az önkormányzatnak van vagy 20 számlaszáma minden szarra, mondjuk illetékre is itt.
Mellékkérdés : ha átutalom az illetéket - épp a napokban kell nekem is -, egy általam indított ügyben, mivel igazolom, hogy előre befizettem?
„az eljarast folytato ugyintezo szeint...”
Hát ez valóban alapos indok. :O :D
Egyebekben szerintem a kérdésedre a választ meg is adtad. Van számlája az önkormányzatnak, mert lennie kell.
Üdvözletem!
Elektronikus ügyintézésre kötelezett (Kft) beadja elektronikusan kérelmét egy kozigeljaras kezdemenyezesere ( engedely kérelem), illeték 3000.-
Elutalja egy onkormanyzat weboldalan feltuntetett illetek beszedesi szamlara. Onkori visszautalja hogy nincs ilyen beszedési szamlaja es leirja hogy az eljarast folytato ugyintezo szeint ezt belyegen kell leroni...
Nos e ugyintezes esetén nem kotelezo biztositani szamlaszamot? Ha igy indul eljaras nem az alabbiak szerint kell eljarni onkorinak?:
Euszt reszletes es illetek tv:
111. § (1) Az EFER szolgáltatáshoz nem csatlakozott elektronikus ügyintézést biztosító szervek az elektronikus tájékoztatás szabályai szerint kötelesek közzétenni bankszámlaszámukat, és lehetővé tenni az eljárásukkal összefüggő illeték- és díjfizetési kötelezettségek bankkártyával vagy banki átutalással erre a bankszámlaszámra történő megfizetését.
73. § (1) A közigazgatási hatósági eljárási illetéket
ba) az eljárás kezdeményezését megelőzően vagy
bb) az eljáró hatóság felhívására
kell megfizetni a (2)–(4), a (4a), a (7) és (8), valamint a (11) bekezdésben foglaltak kivételével.
(4) Elektronikus úton kezdeményezett közigazgatási hatósági eljárás esetén az eljárási illetéket az eljárás megindítását megelőzően banki átutalással vagy – a technikai feltételek megléte esetén – az elektronikus fizetési és elszámolási rendszeren keresztül történő fizetéssel kell megfizetni. Banki átutalással történő illetékfizetés esetén az átutalás közleményrovatában az ügyfél nevét, lakcímét vagy székhelyét, illetve – amennyiben az ismert – az ügyszámot kell feltüntetni.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02