Parkolás akadályozása


Biro10 # 2019.08.18. 16:16

Sziasztok! A következő helyzetre szeretnék megoldást:
Egy szűk (alig 5,5m) egyirányú utcában van házam, menetirány szerint baloldalt. A szembe szomszédom eladta a házat, az új tulajdonos pedig azt hiszi az utcát is megvette, vaskarókat vert le a kerítése elé (kb. 70cm) közterületre, ne parkoljak oda...KRESZ szerint pedig csak jobb oldalt parkolhatok szűk egyirányú utcában. Értesítettem a Közterület Felügyeletet, akik fel is szólították távolítsa el azokat... megtette, majd bement a Városüzemeltetési Osztályhoz és kért közútkezelői hozzájárulást, ahol meg is adták neki, sőt szerintük az oszlopok "közlekedési céllal" vannak ott (tehát fizetni sem kell az elfoglalt területért...), így újból "parkolásgátló" vasoszlopok vannak a közterületen.Tehát én nem tudom használni azt a területet várakozásra (ami közlekedési célú) mert ő elfoglalta azt a területet a közterületből (és nem is fizet érte, mivel közlekedési célnak van tekintve). Megkérdezve a Városüzemeltetési Osztályt, hogy a a közútkezelői hozzájárulás kiadásakor milyen városképi, városrendezési, környezetvédelmi, és közlekedési érdekeket vettek figyelembe, illetve figyeltek a közterület rendeltetésszerű használóinak érdekeire? -az volt a válasz hogy a feltétel az volt, hogy az oszlopok zöldek és egységes méretűek legyenek. Nem akartam elhinni, hogy csak ennyi kell, és én is kérelmeztem, hogy szeretnék zöld színű, és egységes méretű oszlopokat a kerítésem elé.... természetesen nálam nem járultak hozzá, és "nem közlekedési célúnak" vették a kérelmet. Mi a különbség? Hogyhogy egyik esetben közlekedés célú, másikban nem...?
A Kormányhivatal Útügyi Osztálya nem foglalkozik az üggyel, "hatáskör hiánya miatt", szerintük csak bíróságon tudom megtudni kinek van igaza...
Valóban? Ügyvédet kell ezért fizetnem, aki majd egy közpénzből fizetett ügyvéddel szemben érvel a bíróság előtt, hogy kinek van igaza?