Lakáselőtakarékossági szerződés kedvezményezett.


ityam # 2019.11.22. 20:45

nem jogászként a véleményem:
A csatolt nyilatkozatból én azt látom hogy a Lakástakarék pénztárt azért kötötted mert az Önkormányzat felé volt valamilyen fizetési kötelezettséged amit, nem azonnal fizetendő KP-ben kértek rögtön hanem több éves halasztással egy lakástakarékpénztárból legyen majd kifizetve. Te kötöttél ezért egy lakástakarékot és aláírtad ezt a nyilatkozatot hogy ez arra a fizetési kötelezettségre lesz felhasználva, amire az elején utaltam. Ez alapján csak az önkormányzat kaphatja a pénzt, kivéve ha több pénz gyűlt össze ebben a szerződésben mint amennyit fizetned kell("érdekeltségi hozzájárulásként").
Tehát nézzed meg szerintem mennyi hozzájárulást kell fizetned. Ezt a pénzt mindenképp először meg kell kapnia az önkormányzatnak és ha több van ezen a számlán akkor a maradékot megkaphatod te elvileg. Ennek persze még egyéb feltételei vannak.

V.t.zs # 2019.11.17. 16:57

Tisztelt hozzáértők.
Adott egy lakás előtakarékossági szerződés.
Kaptunk levelet azt Otp.től, hogy az említett szerződés le fog járni, jövő év Január 1.től felvehető egy bizonyos összeg.
Bementünk az Otp.be, hogy mégis hogyan juthatunk hozzá az összeghez.
Az ügyintézőtől azt a választ kaptuk (miután a rendszerben megnézte) hogy az önkormányzat zárolta, ezt a zárolást az önkormányzatnak le kell venni, (ezt, illetve a lejáratot követően) felvehető az összeg. (Kérdésünkre a hölgy megerősítette, hogy az önkormányzatnak kötelessége levenni a zárolást)
Fordultunk az önkormányzathoz, hogy szeretnénk rendezni ezt a dolgot, levetetni a zárolást. Az önkormányzat válasza az volt, hogy a nyilatkozatban fel van tüntetve az önkormányzat kedvezményezettként, tehát nem felvehető az összeg.
Mi egy nyilatkozatot találtunk ezzel a szerződéssel kapcsolatban. Én a nyilatkozatban nem találtuk a kedvezményezett szót. Ellenben vannak olyan részek amelyek erre utalhatnak. Mi sajnos nem tudunk értelmezni jogi szöveget. Szeretném ha esetleg valaki végigfutná és kifejtené a véleményét a dologról. Kinek van igaza? Otp.nek, hogy ez az összeg minket illet? Vagy az önkormányzatnak és csakugyan ők a kedvezményezettek? Köszönöm.
Nyilatkozat: http://keptarhely.eu/view.php?…
Köszönöm.