Lejárt személyazonosító okmányok


rigoz # 2020.03.07. 05:53

Anyakönyvi kivonatot lehet igényelni postán tértivevényesen feladott levélben is, csak a beazonosításhoz szükséges adatokat a kérelemben - születési hely és idő, édesanyja leánykori neve, viselt neve - meg kell adni.

De szerintem, ha bemegy lakcímkártyával, akkor is történni fog valami.

Először egyébként midnenképpen ideiglenes személyit kap, aztán, ha elkészült, akkor megkapja az állandót is.

Hamupapucska # 2020.02.28. 19:58

Sajnos nincs ügyfélkapum . Szóval nem tudom , hogy mit tegyek . Én is nagyon remélem , hogy van erre valami ésszerű megoldás , de egyenlőre nekem meg nem sikerült megtalálni . Már kezdtem azon gondolkodni , hogy bemegyek az okmányirodába , és azt mondom , hogy elvesztettem . Talán akkor jobban járok . Bár nem tudom , akkor csak egy ideiglenes személyit kapok .

Pethical # 2020.02.28. 19:37

Anyakönyvi kivonat ügyfélkapun keresztül is tudsz igényelni, nem kell hozzá semmi. Ha nem vagy regisztrálva, akkor persze más a helyzet, mert a regisztrációhoz személyi kell.
Valószínűleg sokan jártak már úgy, hogy nincs útlevelük, se jogsijuk és lejárt a személyi, bizonyára van erre valami értelmes megoldás. Hontalan nem lettél és az adót is kell tovább fizetni :-)

Hamupapucska # 2020.02.28. 02:48

Furcsa helyzetbe kerültem , és nem találom a megoldást , talán tud valaki segíteni , mitévő legyek . A lényeg az , hogy most szembesültem vele , hogy a személyi igazolványom és az útlevelem is lejárt , ráadásul egy évnél régebben . Tudom , én vagyok a hibás , de egyszerűen nem figyeltem erre , mostmár késő bánat . Amikor ráeszméltem a helyzetemre , azonnal megpróbáltam érdeklődni , hogyan igényelhetek új iratokat . Ha egy évnél régebben járt le a személyi igazolványom , akkor egy érvényes útlevél bemutatása mellett igényelhetek újat . De mivel az útlevelem is egy évnél régebben járt le , új útlevelet csak érvényes személyi igazolvány bemutatása mellett igényelhetek . Ezt a felvilágosítást kaptam az okmányirodában , hát ezzel nem sokra megyek . Ezután az interneten találtam azt , hogy születési anyakönyvi kivonat bemutatása mellett tudok igényelni új iratokat , viszont a születési anyakönyvi kivonat csak érvényes személyi igazolvány vagy érvényes útlevél bemutatása mellett lehetséges . Tehát gyakorlatilag hiába van magyar adókártya es lakcím kártya , egyszerűen nem tudom pótolni a lejárt irataimat . Akkor most gyakorlatilag “hontalan “ lettem ?