Patak (árok) kotrása


nanemaaa # 2020.03.06. 07:01

Ha a Magyar Állam a bejegyzett tulajdonos, akkor ott kell lennie bejegyzett kezelőnek is. Ő lesz a hunyó. Ha senki nincs bejegyezve, akkor vélhetőleg a törvény erejénél fogva a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Ez utóbbi esetben nem sok esélyed van, mert ők nem fognak semmit se csinálni ami pénzbe kerül. (2011. évi CXCVI. törvény)

benji # 2020.03.05. 14:48

Tulajdonomban lévő szabadrendelkezésü erdő területet kb 400 m hosszan határol egyik oldalról egy kis patak, ami nagy esőzéskor a dombról lefolyó csapadékvíz gyűjtőjéül szolgál.Kb 30 évvel ezelőtt a Vízügy kikotorta a medret, azóta nem csináltak vele semmit.Azóta a meder szinültig feltöltődött iszappal, a benne folyó víz előnti az erdőterület egy részét, nagy esőzéskor szinte az egészet. Félő hogy kipusztulnak a fák.
A Földhivatali bejegyzésben az szerepel,kb 1500m "árok", előtte, utána patak.
A hrsz. szerint az árok tul. a Magyar Állam.
Az előtte lévő szakaszt hoszan, a Vízügy kikotorta, az "árok" megnevezésün nem csinált semmit, pedig ez ugyan az a patak, csak a nyilvántartás szerint van megosztva.
Hova kellene fordulnom, ki az illetékes a meder kikotrásásban./Tudom hogy a Magyar Állam, de azon belül kihez forduljak. Előre is köszönöm a választ. Benji


Munkáltatóm rendes felmondással felmondott,ha bírósághoz fordulok kártérítésért és a tárgyalásig munkanélkülit vagy bért kapok, levonnak -e a kártérítésbõl? Ha