Sziasztok!
Következő esetre szeretnék tanácsot kérni: 2006-ban építkeztem, használatba-vételit megkaptam, ugyanakkor fennmaradási engedélyt kellett beadnom a kerítés és az emésztő miatt (nem volt rá engedélyem). Fennmaradásit megkaptam, utána 2007 januárjában a bírságról kaptam határozatot, a bírság mértékét vitattam, újraszámolást kértem, Önkormányzat értesített, hogy nem tekintik fellebbezésnek a levelem, de felülvizsgálják a határozatot. Aztán semmi nem történt 2009-ig, ekkor megint követelték az eredeti első határozat szerinti bírságot, válaszomban írtam nekik, hogy nincs is jogerős határozat, ezt következő levelükben elismerték, aztán megint semmi. 2011 október: új határozatot kaptam, csökkentették a bírságot. Megteheti az Önkormányzat, hogy több mint 4 év alatt hoz új határozatot, nem történt itt eljárási hiba? Milyen határidő vonatkozik rájuk ilyen esetekben? Illetve alkalmazható itt az 'egy éves szabály'? Azt megköszönném, ha valaki leírná ennek a jogszabálynak a pontos nevét és számát, továbbá az eljárási határidőket megállapító jogszabályt is.
Előre is köszönöm.