Hogy is van ez?


Kovács_Béla_Sándor # 2022.06.27. 06:49

precedens értékű ítéletet hoz

Nem értékeled te túl magadat egy kissé? :D

gerbera317 # 2022.06.27. 08:27

Nekem ez nem kerek. Hogyan kerülhet jogosultként a vagyonkezelő a társasház helyére, hacsak nem engedményezéssel. De társasházak ilyet nem szoktak csinálni, ez a biznisz egészem más jellegű követelésekre jellemző.
elküldtem a közjegyzőnek (...) az ellentmondást a fizetési meghagyásra, a végrehajtásra.
Na, hát erről van szó. Merthogy az ellentmondás a végrehajtás ellen nem jó. Reméljük, a közjegyző érteni fogja a szándékot. Ha nem, akkor visszakérdez, addig is pedig hadd ketyegjen az inkasszó.
"olyan komolyak, amik embereket tesznek földönfutóvá! Sokan vágtak bele magánvállalkozásként társasház kezelésbe, és jéééé!!! igen jól meggazdagodtak, miközben a ház leépült.
Ezt itt ki kérdezte?
Úgy, hogy gondold át, s óvatosan dobálózz
Átgondoltam. És persze, nagyon szívesen.
A többit már megírták mások.

Borzi # 2022.06.27. 09:24

Kovács_Béla_Sándor - drbjózsef - gerbera317

Nem értékelem túl magam. (Kovács_Béla_Sándor). Bízom annak az ügyvédnek a szaktudásában, akit felkértem a képviseletemre. (Jelzem, nagyon rácsodálkozott a végrehajtási lapra, még talán jobban mint én!) Valamint bízom a független magyar bíróságban!

Köszönöm a segítséget és a jó tanácsokat!

Kellemes napot mindenkinek! :-)

drbjozsef # 2022.06.27. 11:25

Rácsodálkozott, jobban mint te?
Hm.
Jó választás...

oligaliga # 2022.06.27. 11:38

gerbera

Hogyan kerülhet jogosultként a vagyonkezelő a társasház helyére, hacsak nem engedményezéssel. De társasházak ilyet nem szoktak csinálni, ez a biznisz egészem más jellegű követelésekre jellemző.

A fizetési meghagyásos eljárásban senki nem vizsgálja, hogy a követelés jogcíme megilleti-e a jogosultat. Semmilyen dokumentumot nem lehet csatolni, csak néhány kivétel van (pl. költségkedvezmény, igazolási kérelem). Innentől csak a kitöltő ügyintéző ügyességén múlik, hogy megfelelően tölti-e ki a kérelmet. Ha a perben az derül ki, hogy nem jogosult a követelésre, akkor bukta a költségeket, meg minden mást is.

gerbera317 # 2022.06.27. 12:01

@oligaliga
Mi ezt értjük, és igazából csak azért drukkolunk, hogy ebből per legyen. Mert ha nem lehet, akkor bizony marad a jogerős fmh alapján elrendelt végrehajtás, ami szerint a kérdezőnek részben alaptalan, részben pedig elévült tartozást kell megfizetnie olyan részére, aki a követeléseknek még csak nem is jogosultja.