Kéményseprés


gylab # 2019.07.30. 10:26

Sziasztok! Most vettem észre, hogy kötelező nekem is családi házamba megrendelni az ellenőrzést, mert feleségemnek van egy egyéni vállalkozása bejelentve. Valaki tudna adni egy linket a vonatkozó jogszabályra? Felmerült bennem néhány kérdés, amikre talán találok választ. Pl. ha a vállalkozás miatt kell megrendelni, akkor az leírható? Kell adjanak számlát a vállalkozásra? A vállalkozás a családi ház egyik elkülönített helyiségét használja. Abban elektromos a fűtés. Akkor is meg kell rendelnem? Próbáltam még keresni neten árakat, de nem találtam, illetve értelmezhetőt nem. Kiszállási díjról beszélnek, de árról nem. Gondolom, mivel hatóság, hatósági árak vannak. Nem tudom értelmezni az oldható kötésenkénti díjat sem, cserépkályha van, nincsen oldható kötés.

RT-Tündi # 2019.03.18. 10:42

Köszönöm a választ kedves Wers, délután jönnek ráfigyelek a fiúkákra. Nekem pénzlehúzásról szól az egész :)

wers # 2019.03.18. 07:49

amikor bérelt ingatlan van akkor nem lehetséges, hogy a Bérbeadó gondoskodik erről?

De, de biztosan szeretnéd, ha a bérbe adó nélküled menne be az ingatlanba?

ilyen esetben az összes cégre kiszámlázza a kéményseprési díjat?
Ez mindenképpen az ingatlan tulajdonosa nevében történik, és első körben csak felülvizsgálás, ami alap esetben ingyenes. Ha a cégek miatt fizetős is lenne, akkor is szerintem kéményenként.

Utána ha seprést kell végezni, akkor az fizet, aki megrendelte. Az is kéményenként.

RT-Tündi # 2019.03.17. 20:45

Kedves Fórumozók!

Kéménysepréssel kapcsolatban lenne két kérdésem. :)hátha valaki jártas ebben, nekem a jogszabály erről nem modott semmit.

Családi házban van bejegyezve pár cég. Ezek a cégek bérlik az ingatlant. Kéményseprő már másodszorra jelentkezett, hogy jönne megvizsgálni a kéményt.
Nem probléma, csak ilyen esetben amikor bérelt ingatlan van akkor nem lehetséges, hogy a Bérbeadó gondoskodik erről?
Másik kérdésem, hogy ilyen esetben az összes cégre kiszámlázza a kéményseprési díjat?

Köszönöm előre is üdv.

Károsult01 # 2018.10.12. 10:01

Üdv!
Opeca, azt lehet tudni, hogy végül esetedben mi lett a történet vége?
Hasonló a problémánk. Vagy is a kérdésünk.
Társasházi lakásba idén nem tudjuk beengedni a kéményseprőt, annak milyen következménye lehet?

Röviden: előzetes értesítést nem láttunk a lépcsőházban, hanem csak egyet - a "másodikat" - amelyben azt is jelzik, hogy melyik lakásokba kívánnak bemenni akkor - van egy jó pár a házban. A lakásban, két parapetes konvektor, és egy régi falimelegítő és egy gázbojler - vízmelegítő - van. Ja, meg van egy használaton kívüli cserépkályha az egyik szobában. Eddig minden évben rendben találtak mindent. Idén azonban nem tudjuk megoldani, hogy beengedjük őket. Van egy telefonszám, ahol külön kiszállási díjért kilehet őket adott időpontra hívni. Azonban nekünk nincsen most pénzünk erre. Ráadásul azért, hogy megnézzék azt, hogy minden úgy van, mint tavaly. Szóval a nagy semmire meg pláne nincsen pénzünk. Kérdés: Ilyenkor mire számíthatunk? Bírság, katasztrófavédelem stb.? - Vagy nem lesz semmi? Majd jövőre megnézik legfeljebb?

opeca # 2016.01.20. 14:30

Kedves Fórumozók!

Akik jártasak a témában, egy közszolgáltatónak, nevezetesen a FŐKÉTÜSZ-nek semmilyen előírt kötelezettsége nincs arra vonatkozóan, hogy bebizonyítsa, hozzám az általuk írásban megadott időpontban megpróbáltak bejutni?

Történt ugyanis, hogy kaptam egy 2. értesítést, hogy x napon, 11.00-15.00 óra között jönnek.

Rendben, második értesítés, háromnegyed 11-től otthon voltam, délután négykor már gyanítottam, hogy nem fognak jönni.

Másnap felhívtam az ügyfélszolgálatot, bejelentettem, hogy nem jöttek, azt mondták, hogy vagy panaszt nyújtsak be, vagy pedig kérjek 3. kiszállást

Mondom rendben, akkor panasszal élek.

Több levélváltásom is volt a céggel, hiába próbáltam őket kérni arra, hogy mutassanak már valami hiteles dokumentációt arra vonatkozóan, hogy tényleg kint voltak-e, ezt nem voltak hajlandóak megtenni, csupán a társasház bejáratára függesztett értesítőről és az ajtófélfámba dugott második értesítőről küldtek két képet.

Folyamatosan azzal érveltek, hogy a legvégén hozzám nem sikerült csak bejutniuk, amit bizonyosan el is hiszek, hisz tanúsíthatom, nálam tényleg nem jártak. A probléma, hogy a szinten lakó majdnem szomszédom megemlítette, hogy bizony fél 11-kor járkáltak ott a kéményseprők.

Akkor ennyi?

Az értesítőn megadott időpont előtt fél órával kijönnek, aztán hiába ülök otthon 5 órán keresztül, még én fizethetek egy másik kiszállásért?

Nincs semmilyen bizonyítási kényszere a közszolgáltatónak, hogy valóban a megadott időpontban az ajtóm előtt voltak és megpróbáltak bejutni?