kényszerkijelentés


drbjozsef # 2019.06.28. 09:14
zsubabo # 2019.06.28. 09:10

Az ingatlan,amiben lakom a szüleim halála óta az én tulajdonom (két testvérem van, őket kifizettem) Az ingatlanba állandó lakcímmel a bátyám volt!!!!felesége és a két gyereke van bejelentve,akiket ki szeretnék jelenteni. A probléma csak az, hogy a bátyám egész családja 1991 óta az USA-ban él, azóta a feleségétől elvált (nem tudok róla semmit) a két gyerek életvitel szerűen ott él már családjával. Nem járnak Magyarországra. Hogyan tehetem ezt meg?Választ előre is köszönöm!

szakvizsga2015 # 2018.11.11. 16:31

most akkor látsz

wers # 2018.11.11. 16:28

egyik "ügyfelemet" ezzel a két (egyébként nem érdektelen) tanús megoldással jelentették ki, ha volt is hirdetmény, nem látta, ha volt is levél, azt gondosan elrejtették előle. Így lett "településszintű" lakos,

Mindig tanul az ember. Még nem láttam olyan fiktiválást, ahol a végeredmény település szintű bejelentés lenne az illető részvétele nélkül.
Településszintű bejelentés nem indul hivatalból, és harmadik fél kérelmére sem. Csal a bejelentő kérelmére.

Szomorú örökös # 2018.11.11. 14:21

szakvizsga2015

egyik "ügyfelemet" ezzel a két (egyébként nem érdektelen) tanús megoldással jelentették ki, ha volt is hirdetmény, nem látta, ha volt is levél, azt gondosan elrejtették előle. Így lett "településszintű" lakos

Nyilván oka volt, hogy kijelentették arról az ingatlanról. Nagy valószínűséggel nem is lakott ott, csak a lakcímkártyája szólt oda...nos ez is szabálytalan, akárhogy is nézzük. Ha pedig a tulajdonos ezt az állapotot nemkívánatosnak gondolta és meg akarta szüntetni, akkor vajon miért is lenne ez furcsa, hogy meglépi ezt a két tanús lakcím fiktiválást?

szakvizsga2015 # 2018.11.11. 09:03

Csak a tapasztalatom írom le, egyik "ügyfelemet" ezzel a két (egyébként nem érdektelen) tanús megoldással jelentették ki, ha volt is hirdetmény, nem látta, ha volt is levél, azt gondosan elrejtették előle. Így lett "településszintű" lakos, de önkormányzati és ügyvédi segítséggel egy ismerőséhez formálisan bejelentkezett, hogy legyen legalább egy lakcímkártyája, mert az kell a munkahelyhez, stb.-hez.

Feri29 # 2018.11.10. 20:14

Köszi! Bízom benne én is, hogy menni fog simán, majd megírom a tapasztalatomat.

wers # 2018.11.10. 17:52

Feri29, én ezt így nem találtam meg, de jobb is, csak felbosszantottam volna magam. Ha felmész a kormányhivatal hivatalos honlapjára, semmi ilyent nem találsz.
Egyéb véleményt nem írok. Amit leírtam, ide is, az állandó/ideiglenes lakcím + tudomisén hány topikban szerintem megfelelő.

Ha valóban ez az ügymenet, akkor szerintem ez egy vicc!

Szerintem sem, máshol leírtam, ezt többszáz fiktiválási ügy után mondom.

Szomorú örökös # 2018.11.10. 13:21

Feri29

Ahol olvastad, az a cikk 2016-os. :-)

Feri29 # 2018.11.10. 13:07

Itt olvastam:

https://arsboni.hu/…k-meg-nalam/

A kőbányai hivatal tájékoztatója szerint még mindig kell két tanú:

http://www.kobanya.hu/?…

Egyébként ez tényleg nonszensz ha így van...

wers # 2018.11.10. 05:55

Khmmm...

Feri29, hol olvastad? Badarság. Honnan is tudhatná bárki is, hogy csak ritkán látni a szomszédot, vagy valóban elköltözött. Ha van is tanú a kérelmen, akkor sem ezt tanúsítja, hanem hogy a kérelmező maga írta a kérelmet. De ez is csak a postán beküldött kérelemnél kell. Ha ott tölti ki a hivatalban, nem kellenek tanuk.

Ha ő egy szóval is azt jelzi, hogy nem költözött el még véglegesen onnan és vannak ott holmijai, akkor nem fogják fiktiválni.
Szomorúkám, hányszor írjam még le, hogy nem így van. 2017-től főleg. Az számít, most ténylegesen hol él, és egyáltalán lenne-e joga visszaköltözni. Mert ugye pl. akinek el is árverezték a házát és új tulajt jegyeztek be, szépek a tervei, hogy nem végleges szándékkal költözött ki, álom marad.

Szomorú örökös # 2018.11.10. 04:30

Feri29

azt olvastam egy cikkben, hogy lakcím fiktiváláshoz a tulajdonoson túl két tanú nyilatkozata szükséges

Az régen volt. Ma már egyedül is megteheted - én is tök egyedül intéztem el az önkormányzatnál - de készülj fel rá, hogy az illetőt megkeresik, akár hirdetmény útján is. Ha ő egy szóval is azt jelzi, hogy nem költözött el még véglegesen onnan és vannak ott holmijai, akkor nem fogják fiktiválni.

Feri29 # 2018.11.09. 22:17

Üdv!

azt olvastam egy cikkben, hogy lakcím fiktiváláshoz a tulajdonoson túl két tanú nyilatkozata szükséges:

"Amennyiben az eljáró hivatal meggyőződött a bejelentő jogi érdekének megalapozottságáról, két érdektelen tanút fog kérni, akik jegyzőkönyvbe foglalva alátámasztják, hogy a kérdéses polgár az ingatlan végleges elhagyásának szándékával távozott, tehát semmilyen személyes holmija nincs már az érintett lakásban. Majd ezt követően fognak csak határozatot hozni..."

Ez valóban így van?
Honnan a csudából tudná ezt két "érdektelen" ember, hogy a korábbi lakónak maradt-e ott holmija és milyen szándékkal távozott???

Ha valóban ez az ügymenet, akkor szerintem ez egy vicc!

wers # 2018.10.10. 07:45

Gondnokság alá helyezésről hallottál már? Esetleg ez lehetne a járható út. Utána gyógykezeltetés. Fiktiválással ezt tényleg nem oldjátok meg.

Furikake # 2018.10.10. 07:36

Nem kell nekem hinni, nem is azért írtam ide, de mint lent említettem, betegségtudata nincs az érintettnek, orvosról hallani sem akar. Senkinek nem kívánom, hogy a szerette egyszer csak kifordulva önmagából az éjszaka közepén zaklassa a téveszméivel, persze mindezt üvöltve, majd folytassa telefonon, üzenetekben a munkaidőben.

Nem ilyen egyszerű ez a dolog, hogy rakjuk ki, hisz aggódunk érte, a családtagunk. Borzasztó ez a kettősség, hogy szeretnénk végre, hogy oldódjon a mi szorongásunk, mindennapos parádé az életünkben, de közben meg aggódunk érte, féltjük.

Gondolom, itt a jogtudók között nem kell ecsetelnem, hogy olyan, hogy kényszergyógykezelés a család óhajára nem indítható, amíg nem folyik vér, utána is csak meghurcolják, ha szerencséje van, talán eljut egy kezelésre. Szóval lehet itt ítélkezni, de amíg valaki nem élt át még csak hasonlót sem, nem érdemes.
Édesanyám, amit csak lehetett, megtett, de most már a saját és a család többi tagjának az élete is pokol kb. 4-5 éve, ami megmutatkozik mindennapokban, munkahelyi teljesítményben, életminőségben.

Nonolet, köszönöm szépen, hogy szántál rá időt és begépelted mindezt. Elképedve olvasom, hogy mennyire méltatlan mindkét fél számára a járható út.
Sajnos nem tehetünk semmit, egy alkalommal, mikor őrjöngött szóltunk a mentőknek, ők kihívták a rendőröket, bevitték a zártosztályra ahol nagymennyiségű drogot találtak a vérében, majd kiengedték, mert a nyugtatókkal egész jó fiú volt. Aztán kezdődik minden elölről. Hiába panaszkodunk, hogy nem beszámítható, így vezet autót, ki hozott a megfigyelésből egy életveszélyes vad kutyát és jár-kel vele az utcán, ártatlan járókellők között, minden hatóság csak vonogatja a vállát.

Állandóan attól hangos a média, hogy az adott tragédiának nem volt semmi előjele, NAH mi üvöltünk, hogy a mi esetünkben igenis rengeteg előjel van, csak nem hallja meg senki.

Megpróbálok tovább kutakodni, hátha találunk olyan megoldást ami főleg a beteg testvérnek olyan, hogy végre lenne esély, hogy visszatérjen önmagához és rendeződjön mindannyiunk élete.

wers # 2018.10.10. 04:35

Már bocsi, de komolyan, az anya kidobja a gyerekét, ahelyett, hogy megfelelő orvoshoz vinné?

Nonolet, csak úgy röviden :))) csak kifelejtette: elmebaj (ha hihetünk a kérdezőnek)

nonolet # 2018.10.09. 23:36

Furikake

"Hogyan jelentessük ki"

Nem kijelenteni kell hanem KIRAKNI!!!
Ami hosszú folyamat lesz vélhetően.

Ha jól értem jelenleg úgy lakik ott, hogy

  • se nem tulajdonos
  • se nem haszonélvező
  • se nem bérlő

Azaz CSAK egy SZÍVESSÉGI lakáshasználó.

Akkor pedig....

1.
Írásban felmondani a szívességi lakáshasználatot.
Mondjuk 15 napos határidővel.
Egyben közölni, hogy a határidő utántól már

  • lakáshasználati díjat fog szedni a tulajdonos, mégpedig ... Ft/hó mértékben (az összeg a REÁLIS bérletí díj legyen)
  • igényt tart a rezsi arányos részére is
  • figyelmeztetni, hogy a határidő után a "jogi út " jön, ami drága lesz neki

Ezt az írást átvetetni vele! lehetőleg személyesen két tanú előtt.
"Átvettem: név, aláírás, dátum."
Plusz a 2 tanú is aláírja.

(vagy postán "Tértivevény"-el elküldöd neki a címére)

2.
Kivárod a határidőt!

HA netán elmegy oké... nyertél.

Ha marad,akkor jön jogi út!

3.
Pert indítasz, ami egy "Lakás kiürítési per" lesz.
Az 1. pont szerinti felmondás okán, megnyered majd.
Úgy 8-10 hónap alatt és némi pénzért cserébe.
(amit aztán behajthatsz a vesztestől majd)

Ha az ítélter kiköltözik nyertél.

HA nem akkor.

4.
Elindítod az ítélet végrehajtását >> kirakja a végrehajtó.
Némi pénzért cserébe.
(amit aztán behajthatsz a vesztestől majd)

5.
A meg nem fizetett perköltséget, végrehajtási költséget és a díjakat, rezsit is behajtod.
"Fizetési meghagyás" útján...

Ez a törvényes útja-módja a szabadulásnak és elszámolásnak

- -

Van még két lehetséges út...

  1. Az erőszakos, de abból könnyen baj lehet.
  2. A lefizetés!

Egy számára jelentős összeg átadása, ha

  • önként elköltözik

és

  • kijelentkezik onnan
wers # 2018.10.09. 15:16

Anyu adott neki egy másik lakást, hogy ne keserítse az életünket tovább, de az elmebaja miatt nem megy oda, mert az a rögeszméje, hogy ott megfigyelik.

Cáfolom a tévhitet, az okmányirodákban, kormányablakokban sem pszichológusok sem pszichiáterek nem dolgoznak, bár talán elvárás lesz lassan.

Nem tudom hányadszor írom, igen sok fiktiválási eljárás után, egyre sem emlékszem, ahol családi viszályt az oldott volna meg.

Furikake # 2018.10.09. 12:09

Sajnos igen. Mondhatni. Ki-be jár, hol itt alszik, hol meg nem tudni hova megy.
Anyu adott neki egy másik lakást, hogy ne keserítse az életünket tovább, de az elmebaja miatt nem megy oda, mert az a rögeszméje, hogy ott megfigyelik.

A kérdésedre a válasz, igen itt lakik.
De anyu kiszeretné rakni jogilag, azaz jöhet esetlegesen családlátogatsra, ha úgy viselkedik.

Ennek van-e bármilyen akadálya. Kilehet-e jelenteni úgy, hogy ő nincs jelen, esetleg be lehet-e jelenteni a másik, említett lakásba, hogy ne legyen földönfutó?

Öcsi semmiben nem működik együtt.

wers # 2018.10.09. 11:51

Most ott lakik a testvéred, vagy nem?

Furikake # 2018.10.09. 11:06

Kedves Béla,
nem szubjektív dolgok megvitatása végett vagyok itt. Tudtam volna regényt írni a megpróbáltatásunkról.
Azért írtam ide, mert ennek a topiknak a címe a "kényszerkijelentés", namármost mi már nem tudjuk mitévők legyünk ezért asszociáltunk ennek a szónak a hallatán, hogy ki tudnánk jelenteni így megkímélve magunkat a további problémáktól. Mivel nem vagyok jogtudor merészeltem megkérdezni. Önre és társaira, mint jogtudókra számítottam, de látom ön inkább a filozófiában jártas.

Ha valakinek van ötlete, akár az is, hogy milyen fórumon tegyem fel a kérdésemet, szívesen veszem.
Előre is köszönöm a segítséget.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.10.09. 10:59

Istenem...

Furikake # 2018.10.09. 10:50

Csak, mert úgy tudom, hogy a bejelenetett lakhelyén tarthat kutyát, ha nincs bejelentve, nem tarthat. Ezért bátorgodtam feltenni ezt a kérdést.

Furikake # 2018.10.09. 10:48

Akkor hol kell intéznem?

wers # 2018.10.09. 10:23

Ez azért nem épp lakcím bejelentés kérdés

A lakcím nyilvántartás célja, hogy lehessen tudni, ki hol lakik. Ha szerinted nincs joga ott lakni, azt nem az okmányirodában kell intézni. Ha már nem ott lakik, akkor igen.