Fórum EU és nemzetközi jog régebbi elöl     új hozzászólás


jogositvany bevonasa angliaban

Szomorú örökös #   2021.03.08. 13:59

Tehát ha az első kérdésre az a válasz, hogy igen, akkor nincs is több kérdés, hanem csak felszólítás, hogy méltóztasson azt átadni, honosítás céljából.

És a kérdező delikvens máris elbukott az angliai jogsiszerzésen. Megjegyzem, ha ott is iszik vezetés mellett és elkapják, lehet nem ússza meg annyival, mint nálunk - már ami az anyagi részét jelenti. :-O

gerbera317 # e-mail 2021.03.08. 12:51

Ach so. Tehát ha az első kérdésre az a válasz, hogy igen, akkor nincs is több kérdés, hanem csak felszólítás, hogy méltóztasson azt átadni, honosítás céljából.

wers #   2021.03.08. 11:39

gerbera317, ez a második kérdés lesz. Előtte azt kérdezik, hogy más állam hatósága állított-e adott-e ki részére jogosítványt. Mert abból csak egy lehet. Nemzetközi egyezmény alapján ahol elismerik más ország által kiállított jogsit, ott azt honosítani lehet az eredeti leadásával.

gerbera317 # e-mail 2021.03.08. 11:33

Szerintem, ha az ottani jogosítvány igénylésekor arra a kérdésre, hogy "áll-e más országban eltiltás alatt", alacsony kockázattal simán válaszolhat úgy, hogy "nem".

wers #   2021.03.08. 09:57

Régebben ugyebár rendőri ellenőrzéskor akkor volt érvényes jogsid, ha az a kezedben volt. Rendőr nem látott mást, csak később derült ki, hogy "van másik" jeligével egy már bent csücsül a páncélszerkényben.
Most is lehet két jogsid, a kormányalaknál belejelented, hogy elveszetted. Aztán mégsem. De már kár trükközni vele, mert nem fogják díjazni. Vagyis dehogynem!

Ha Angliában "csináltat" újat az ezzel egyenértékű hamisítás. Hivatalosan lehet honosítani, akkor a magyar jogsi inaktiv státuszba kerül itthon. De bármikor újra lehet kérni minden vizsga nélkül, ha igazolja, hogy az angolt leadta az ottani hatóságnak - vagy a magyarnak adja le, és ők küldik Angliába.

drbjozsef #   2021.03.08. 09:52

aham, köszi, akkor ezzel kevertem.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

wers #   2021.03.08. 09:49

ha nem a kiállító ország korlátozza....?

Erre is válaszoltam előre :) ha így érted a kérdést

Ha külföldön vezet valaki és az ottani hatóság korlátozza a vezetési jogosultságot, akkor korlátozódik az a külföldi állami területére.

drbjozsef #   2021.03.08. 09:46

Értem. Bocs, valamiért erre emlékeztem.

Ha a kiállító ország hatósága korlátozza a vezetési jogosultságot akkor az A vezetői engedélyre vonatkozik.

Vagyis, ha nem a kiállító ország korlátozza....?

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

wers #   2021.03.08. 09:23

Angliában szerezhet jogosítványt, és bárhol a világon vezethet is vele

Ezt elfeledtem kiemelni, hogy nagyon nem így van. Hátha valaki komolyan veszi. (szerintem már nagyon kicsi az esélye, hogy nem látja az angol hatóság, hogy már van jogsija, bár náluk előfordulhat. Ez nem azt jelenti, hogy szabályos lenne)

Ha pedig "elkapják" akkor a kisebb baja lesz az engedély nélküli vezetés.

wers #   2021.03.08. 07:57

Szerintem a járművezetéstől eltiltás kifejezetten Magyarország területére vonatkozik

Nem jól érzed.

Egy személynek csak egy jogosítványa lehet. Nem lehet egy itt, egy ott.

A magyar hatóság által kiállított jogosítványt nemzetközi egyezménye alapján (ha jól emlékszem 1968-tól) más államokban is elfogadják. Ez a területi hatály.

Ha a kiállító ország hatósága korlátozza a vezetési jogosultságot akkor az A vezetői engedélyre vonatkozik.

Ha külföldön vezet valaki és az ottani hatóság korlátozza a vezetési jogosultságot, akkor korlátozódik az a külföldi állami területére.

drbjozsef #   2021.03.08. 07:18

Szerintem a járművezetéstől eltiltás kifejezetten Magyarország területére vonatkozik, Angliában szerezhet jogosítványt, és bárhol a világon vezethet is vele - kivéve Magyarországot.

Ha elkapják vezetéskor, és az angol jogsiját mutatja be, na azért büntetik meg, ha kiderül, hogy eltiltás hatálya alatt tette azt.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Szomorú örökös #   2021.03.08. 05:20

Berkesp

Angliában van-e esélyem jogosítvány megszerzésére mielőtt a tilalom le jár ?

A lehetőséged megvan hazudni, de ha kiderül (simán kiderülhet és közokirat hamisításnak minősül tudtommal), akkor jóval komolyabb szankciókra számíthatsz, mint amit az itthoni jogosítvány bevonásért kaptál.

Berkesp # e-mail 2021.03.07. 22:14

Sziasztok
Magyarországon vezetéstől el tiltottak (ittas vez. )
Angliában van-e esélyem jogosítvány megszerzésére mielőtt a tilalom le jár ?
Kérlek segítsetek !

Véleményem #   2012.02.13. 20:36

Nézd meg itt:

http://www.jogiforum.hu/forum/21/3566

Talán ez segít és te is ebben a helyzetben vagy.

jógibece (törölt felhasználó) #   2012.02.13. 04:27

Sajnos meg kell varnod, mig a buntetes lejar. Uj jogositvanyt csak Magyarorszagon kerhetnel (ha magyar allampolgar vagy), de ott is megnezik elobb, hogy nem vagy-e benne az adatbazisban mint akinek valami miatt bevontak. Tovabba ha Magyarorszagon kersz uj jogositvanyt, akkor elotte ki kell toltsel egy papirt, ahol buntetojogi felelosseged tudataban be kell ikszeld, hogy jelenleg a vezetoi engedelyed ervenytelen-e, es ha igen, akkor miert.

Szoval en a helyedben most szepen kivarnam a buntetes lejartat, es utana vezetnek csak. Bocs, de ilyen kemeny a vilag. Nem veletlenul vontak be a jogsidat: az ittas vezetes az egyik legfelelotlenebb dolog, amit tenni lehet, el sem tudod kepzelni hany artatlan hal meg minden nap emiatt. Vezekelj kicsit, hidd el megeri, es majd amikor lejart a homokora, kicsit jozanabbul folytasd a jarmuvezetest. Kitartas! :-)

Véleményem #   2012.02.13. 00:25

Én úgy tudom ha egyik országban eltiltanak a vezetéstől, attól a másik országban lehet újra vezető engedélyed. De nem vagyok benne biztos.

elvett jogsi # e-mail 2012.02.08. 21:15

Sziasztok
Segiteseg, illetve hozzaertoi velemenyre/tanacsra volna szuksegem.
8 eve elek angliaban, igy a magyar jogositvanyomat le kellett cserelnem angolra (a magyart ok elvettek mikor kiadtak az angolt), se egy oltari nagy ostobasagot csinaltam bevontak az angol jogsimat (ittas vezetes).
A kerdesem az volna, hogy a magyar jogositvanyomat ujraigenyelhetem e a buntetes lejarta elott, vagy a vilag osszes orszagabol elvagyok tiltva a vezetestol csak mert angliaban elvettek?
Raadasul elkoltozom angliabol 1 honap mulva (novemberben kapnam vissza a jogsimat)
minden valaszert/tanacsert halas volnek
koszonom