BKV behajtás

Badri # 2008.08.06. 11:26

Sziasztok!

Na Én most már tényleg nemtudom hogy mit csináljak!
Kijött 177ezres bünti,ki is küldték a jegyzőkönyvet,és nincs aláírva EGGYIK SEM!!!
Sőt olyat is küldtek ki hogy bemondás alapján!
Az sincs aláírva!
Kiküldtek egy listát amin szerepel 16db büntetés!
Jegyzökönyvet csak 10 vagy 11db-hoz küldtek!
Most akkor mit fizessek ki,és mit nem??

Ha mondjuk bíroságra megy az ügy akkor behívnak tárgyalásra,vagy a bíróségtól kapok egy levelet,hogy 1.-jétől X-összeget X-ideig zárolnak a számlámról BKV büntetések miatt?
Hogy zajlik ez?
Esetleg kapott már valaki bíróságtól papírt??

Köszi Az infókat előre is!

DjPremier # 2008.08.07. 08:56

Sziasztok.Az engem is érdekelne kapott-e valaki levelet a biroságrol.Nekem ezen a péntekig kéne 12K befizetni,de nem is akarom és nem is tudnám miböl kifizetni.Nyakam tenném rá jönne utána a többi is.Alkalmi munkákbol élek és nincs nagy értékü cikk se a nevemen.Nagyon idegesit és ott tartok,hogy elegem lett az életböl.Ez a stressz kikészit engem,nem tudok normálisan aludni és enni se.Engem tuti nem ráncigálnak a börtönbe meg sehova se.Inkább vége akkor.

DjPremier # 2008.08.07. 10:39

Én biztos nem fizetek,nincs miböl van elég más gondom is meg költségem.Nem ök az elsök.Én nyugodt vagyok :-)
köszi madrus ez rendes tölled.Én kivárok a végsökig,fognak-é biroságra küldeni.Mert mult héten a Dr K.S. alkalmazotja azzal fenyegetözött biroságra adja ha nem fizetek péntekig.Kiváncsi leszek, tuti megint hivni fog az itthoni számon.Köszi a késöbbi infokat tölled.

SHARK1 # 2008.08.07. 20:57

DjPremier
Nem fognak börtönbe ráncigálni!Max. ha ennyire nincs semmid,akkor közmunkára ítélnek!

Madrus
A régi címed úgy kerülhetett a rendszerbe,hogy a Bm-től lekérjük az adatokat és van amikor a régi címeket is átadják.

Egyjogász # 2008.08.08. 05:28

Egy kis összefoglalás, úgy látom elég tipikusak a problémák. Berakom mindhárom BKV-s topicba:

1.) ELÉVÜLÉS

Ha a követelés keletkezése óta 5 év eltelt,a követelés elévült, ami azt jelenti, hogy bírósági úton nem érvényesíthető. Így ugyan az ügyvéd felszólítgathat, hogy fizess, de ha nem fizetsz, nem tud mit csinálni. Úgy látom arra játszanak, hogy a laikusok egy ügyvédi felszólításra becsinálnak és fizetnek. Ha elévülésre hivatkozol, azügyvédnek kell bizonyítania, (általad bizonyítottan átvett okirattal), hogy felszólítottak a tartozás megfizetésére és az elévülés megszakadt.

2.) BIZONYÍTÁS

Erről megtévesztő információ van a BKV honlapján, ha a BKV követel rajtad valamit, nem neked kell "tisztázni magad" (azaz bizonyítanod, hogy nem is lógtál), hanem a BKV-nak kell bizonyítania, hogy megalapozott a követelése. A bíróság e körben azért minden pimflit nem fogad el, így ha pl. aláíratlan, vagy nem általad aláírt jegyzőkönyvet lobogtatnak, az a bíróság előtt nem bizonyíték.

3.) AZ ÜGYVÉD ELJÁRÁSI JOGA

A BKV nevében bármely ügyvéd csak meghatalmazással járhat el, így ha az ügyvéd nem csatol megkereséséhez a te tartozásoddal kapcsolatos ügyre vonatkozó (vagy esetleg általános) meghatalmazást, amit a BKV részéről cégszerűen aláírtak (eredetiben), akkor visszakérdezhetsz, hogy az ügyvéd mi alapján írogat neked a BKV nevében. Az, hogy az ügyvéd neve esetleg szerepel a BKV honlapján, nem jelent semmit, ez nem meghatalmazás.

Egyjogász # 2008.08.08. 06:02

T. BKV és Ügyvédei által felszólítottak!

A beírásokból számomra úgy tűnik, hogy a BKV, illetőleg ügyvédei elévült követelésekre vonatkozóan és/vagy bizonyítékok csatolása nélkül és/vagy meghatalmazás csatolása nélkül szólítanak fel rengeteg embert tartozás megfizetésére.

Szerintem próbáljatok meg az ügynek nagyobb nyilvánosságot adni (a Fórumot olyan sokan azért nem olvassák), illetve próbáljatok meg egy ügyvédet megnyerni, hogy képviselje az érdekeiteket (pl. mint Dr. Kovács Kázmér a parkolási pótdíj felszólítások ügyében)

nandy # 2008.08.08. 07:12

Nem fognak börtönbe ráncigálni!Max. ha ennyire nincs semmid,akkor közmunkára ítélnek!

Naaa, a BKV-pótdíj mióta köztartozás???

Lám-lám, már itt is folyik az alaptalan fenyegetőzés.

DjPremier # 2008.08.08. 07:13

nandy ezek szerint ez nem tekinthetö annak?

nandy # 2008.08.08. 07:19

DJPremier:

Nem tudom, jogos-e, amit tőled követelnek.
Ha igen, próbáld meg befizetni. Ne várd meg, hogy bíróságra vigyék az ügyed!

Egyébként is: először nem per lesz, hanem a bíróság küld majd egy fizetési meghagyást. Ha annak nem mondasz ellent 15 napon belül, akkor jogerőre emelkedik - tehát végrehajtható. A végrehajtó (nem az ügyvéd!) pedig gondoskodni fog arról, hogy ne évüljön el a tartozásod. Akár a fizudból is letilthat, és akkor már nem 12 ezret kell fizetned, hanem jóval többet.

nandy # 2008.08.08. 07:21

nandy ezek szerint ez nem tekinthetö annak?

Nem hát. Te nem az államnak tartozol, hanem a BKV-nak!

DjPremier # 2008.08.08. 07:27

Amit küldtek elöször azon 2004 07 az utolso dátum.Akkor 100 valahány ezret akartak most az utolso levélben már 10 ezer körüli az összeg más ügyiratszámmal van.Most 12K kéne befizetnem,de nincs miböl.Nem értem.

Igazsag36 # 2008.08.09. 22:32

Sziasztok!
Arról lenne szó hogy az egyik ismerősömet (

Igazsag36 # 2008.08.09. 22:44

Sziasztok!
Arról lenne szó, hogy az egyik ismerősömet aki 18 év alatti elkapták a BKV-sok, nem volt nála jegy vagy bérlet, ezért megbüntették, nem volt nála semmilyen irat ezért szabadon mondott adatokat ami természetesen nem az övé volt.
Tóth József 1989.01.05
1139 váci utca 111 2.em/16
Anyja leánykori neve: Kovács Gizella
és alá is írta mintha ő lenne az és kapott egy befizetési csekket amit nem fizetett be. Pechére kiderült hogy valóban egy olyna címet adott ahol alkik egy Tóth József nevű illető csak ő 1990.05.12-én született és más az anyja leánykori neve is és a 3.em/22 -be lakik és megtalálta az illető a csekket a postaládája felett amin a neve szerepelt, kinyitotta és 24.000 ft-os pótdíj volt benne. Ő természetesen tudta hogy ez nem az övé hiszen csak a név és a cím stimmelt és neki bérlete is van. Felhivta a BKV-sokat akik azt mondták vagy Ő fizeti ki a csekket vagy tegyen feljelentést a rendörségen. A kérdéseim az lennének hogy,

• Mennyire komoly ez az ügy?
  • Tényleg kell tennie feljelentést?
  • Előfordulhat az hogy a végén az áldozatnak kell fizetnie?
  • Milyen veszélyben van az ismerősőm?
  • Mennyire gyakoriak az ilyen esetek és mik szokatk lenni a végeredmények?

Előre is köszönöm a választ NAGYON FONTOS LENNE!
Üdv: Igazsagos36

Egyjogász # 2008.08.09. 23:21

Már ne haragudj, de itt valami nagyon nem stimmel.

Ha az ismerősöd bemondott egy tök kamu nevet és címet, akkor ő utólag honnan tudta meg, hogy a kamu címre küldött-e valamit a BKV, vagy nem?

Honnan tudja az ismerősöd, hogy az adott címen lakó (általa kamunévként bemondott) "Tóth József" felhívta a BKV-t, és a BKV mit mondott neki?

HOnnan tudhatná meg "Tóth József" és a BKV, hogy ki mondta be a kamu nevet?

(Egyébként meg "Tóth Józsefnek" szerintem nem kell csinálnia semmit, majd a BKV - ha ezt állítja - bizonyítja, hogy ki potyázott.)

Igazsag36 # 2008.08.10. 04:14

Elég ha csak ennyit mondok a többit azt én tudom és az elég. Fontos lenne hogy a kérdéseimre meglenne a válasz.
Előre is köszönöm

Igazsag36 # 2008.08.10. 04:21

Jah és a BKV nem tudja hogy ki mondta be a kamu címet.

nikired # 2008.08.11. 11:01

Üdvözlet mindenkinek,

olvasom a Fórumot, és itt mindenkihez hasonlóan , én is ebben a cipőben evezek...
Tehát, akkor elég kikérni az adatokat, tisztában lenni a jogaimmal, és ennyi?
Esetleg valami megoldás? Vagy még ennyire friss a dolog, hogy senki nem tud segíteni?

nikired # 2008.08.11. 11:06
  1. Feljelentés ismeretlen ellen,
  2. Adatok kikérése,
  • jegyzőkönyv
  • megbízási szerződés,
  • bizonyítás a BKV részéről,

3. Fogyasztóvédelem,
4. Adatvédelmi biztos,
5. Televízió, média...
.
.
.
?
Elakadtam...

DjPremier # 2008.08.11. 14:55

Mire gondolsz?

tutyi # 2008.08.11. 15:14

Nem gond, mi már rég elakadtunk!

Egyébként, meg a BKV k...-ra nem tud semmiről, semmit.
Sem a büntétésekről és engedjétek meg, de erről sem!

Ma történt:

Megkérdeztem a bérletpénztárban, , hogy szeptember 1-től él ez amit olvasni, a neten, hogy a gyeses kismamáknak, kispapáknak kedvezményesen lehet venni a bérletet, a csaj széttárja a karját és közli nem tudja. Erre kérdezem tölle, hogy egy tartósan beteg gyerekkel, hogy lehet utazni ingyenesen, milyen papir kell hozzá, na erre is széttárta a kezét és közölte menyjek be az Önkormányzatba és ott kérjek papirt! Mondom, neki, minek menyjek én oda. Nem elég az orvosi igazolást felmutatni? Erre bőszen rábólint persze elég. Na ennyit erről!

Na így végzik a munkájukat a tudatlanok, és buták, arra nem vette a fáradtságot, hogy azt mondja, várjon megkérdezem, ha már én nem tudom, inkább félretájékoztat, és ha megbüntet az ellenőr akkor meg hivatkozhatok amire én akarok!

Egyjogász # 2008.08.11. 15:39

Én meg most olvasom az Index BKV-figyelő blogján, hogy az utas hiába panaszkodik az ellenőr minősíthetetlen viselkedésén a BKV forgalmi irodáján, ott közlik, hogy az ellenőrzést külső megbízott végzi, nem tud mit csinálni.

Úgy látszik a BKV-nál a Ptk-val sincsenek tisztában, pl. azzal, hogy a "megbízást a megbízó utasításai szerint és érdekének megfelelően kell teljesíteni".

KicsiÉN # 2008.08.11. 15:58

Szia Egyjogász

Húú, én is csatlakozom ehhez a BKV-s örülethez! Olvasgattam, a kérdésem: kaptam fizetési felszólítást amely szerint 2003.11 hónapban 2 naponta büntettek! NA ilyen nem volt (szintén KS ügyvéd)! Tény, hogy kicsit feledékeny vagyok, és néha otthon nagytam a bérletemet, de MINDEN alkalommal bementem a BKV-hez pár napon belül, befizettem az akkor aktuális párszáz forintot (megjegyzem erről sem kaptam semmi bizonylatot) és azt mondták nincs tartozásom! Bérletem minig volt, és utólag - ha nem volt nálam - mutogattam is nekik büszkén másnap!
Ilyenkor fizessek?

Természetesen itt sem csatolt semmit az ügyvéd, vagy csináljam azt, mintha meg sem kaptam volna a levelet, "lapítsak" novemberig, és akkor eltelik az 5 év, vagy balhézzak kéregessem a jkv-et? Attól tartok, hogy - mivel utólag bemutogatós voltam - megtalálnak, mint "jól fizető kedves adóst" és ezek után ezrével küldik a százezres csekkeket!

Valami javaslat ötlet?

Egyjogász # 2008.08.11. 17:04

Ha 2003. 11. hó óta biztos nem kaptál semmit, ill. ezt a levelet is "simán" kaptad (azaz nem bizonyítható, hogy megküldték a részedre), szerintem egyelőre jobb hallgatni, hátha eltelik az a három hónap:)

(Ill. ha olvastad a topicot, kiderülhet, a BKV arra játszik, hogy a sima felszólításra jelentkezzen az adós, és ezzel már el is ismerted, hogy a felszólítást megkaptad, az elévülés pedig ezzel megszakad.)

Ha mégis kapnál november előtt a bíróságtól egy "fizetési meghagyás" nevű nyomtatványt, 15 napon belül írásban mondj ellent kb. azzal amit itt leírtál, és kérd a bíróságot, hogy kötelezze a BKV követelése megalapozottságának bizonyítására.

(Persze, ha tényleg nem tartozol, mert akkor jobb meggondolni a fizetést, ha megnyerik a pert, az jóval drágább lesz.)

KicsiÉN # 2008.08.11. 17:28

Szia, köszi a választ :)

Eddig tényleg nem kaptam semmit! A gáz, amiért kissé parázok a per miatt, hogy arra emléxem tuti, néha nem volt nálam a bérletem - hiába szőke nő vagyok :) - , DE mindig mentem az Akácfa u.-ba bemutatni, de ott nem adtak semmit! Elkérték a párszáz forintot, és azt mondták nincs tartozásom! Na ilyenkor ha lapítok, és előszedik egy per alapján azokat a számukra lehet, hogy "jogos" büntetéseket, akkor én mit csinálok? :((

Kissé kiszolgáltatott a helyzet! És valahogy úgy érzem megint nem a BKV van kiszolgáltatva irányomban :)

nikired # 2008.08.12. 06:31

Na, gratula mindenkinek...Ha már meg van nekik az adatod, elég egy név és egy születési dátum, azután a már meglévő listán "beazonosítanak"...név...születési dátum...