Elofizetoi szerzodés és ÁSZF kapcsolata - Elofizetoi szerzodés és ÁSZF kapcsolata

the big cat # 2003.05.27. 18:42

Miért ne tudná felmondani?

Rendes felmondással a Ptk. alapján élhet bármikor, és ha nincs kikötve a felmondási idő, az akkor azonnali hatályú.

Árat egyoldalúan viszont nem emelhet.

salz # 2003.05.27. 17:43

Megkérdeztem egy ügyvédet, szerinte sem vonatkozik rám az ÁSZF ha nincs benne a szerződésben. Ez annyiból érint engem, hogy nem tud árat emelni a szolgáltató és nem tudja az olcsón megkötött szerződést felbontani. A másik fele, hogy hogyan érvényesítem a jogaimat szolgáltatási minőségre vonatkozóan szerintem könnyen megválaszolható:
Szerződés szerint 24 órás kapcsolatom van, ezt kell teljesíteniük, valamint a 128-384 közötti sávszélt. Mivel nincs rendelkezésre állási idő, ezért mindig rendelkezésre kell állniuk. Végül is a lényeg az, hogy ne tudja felmondani és ne tudjon árat emelni.

the big cat # 2003.05.27. 17:14

Az a címe, hogy 'Hibás teljesítés'.

Ez nem csak internetszolgálatásra, de minden szerződés minden szolgálatására tartalmazza a szabályokat.

macskafogo # 2003.05.27. 11:45

Meg tudnad mondani a Ptk. melyik resze tartalmazza a hibas (internet szolgaltatas?) teljesitest?
(nem vagyok jogasz,de a tema engem is erdekel....)

A salz eredeti kerdesere jogi szempontbol en is kivancsi vagyok.  

Macskafogo

the big cat # 2003.05.26. 17:00

A Ptk. részletesen szabályozza a hibás teljesítést. Az alapján nyugodtan lehet reklamálni.

Az ÁSZF, mégha ezt valaki el is kaarj hitetni veled, egyáltaálan nem szolgálja a a hátrányban lévő fogyasztó érdekét, hanem pontosan, hogy oldalakon keresztül zárja ki ilyen olyan indokkal a szolgáltató Ptk szerint diszpozitíve fennálló kötelezettségeit.

Pl. szinte minden interneszolgálató ás kábeltv szolgáltató ÁSZF része, hogy zavarmentes szolgálattást kell nyújtaniuk, az idő mondjuk 90%-ban. azaz 10%-ra nyugodtan teljesíthet hibásan, te attól még köteles vagy teljes díjat fizetni.

Ha valakire nem vonatkozik az ÁSZF, annak általában többletjogai vannak a szolgákltatóval szemben.

Egyébként nem is értem, hogy kérdezhetsz ilyet. Alapvető szabály, hogy amit a felek kétoldalú megállapodása nem szabályoz, azt a jogszabályi rendelkezések alapján kell megítélni.

macskafogo # 2003.05.26. 15:02

Ok.
Tetelezzuk fel, hogy valoban nincs benne a szerziben....

Akkor az abban nem szabalyozott kerdesekben, mi alapjan jarsz el?

Peldaul ha nem mukodik a kapcsolatod?
Ha nem tudsz kapcsolodni...
Ha nincs meg a rendelkezeser allasod?

stb...

Ketlem, hogy ezek benne lennenek a szerzodesedben reszletesen.

Tehat az ASZF teged is ved....

Ha nincs ( mert Te ezt allitod... ) akkor a fenntebb emlitettek alapja, hogyan reklamalsz ?

Macskafogo

the big cat # 2003.05.22. 16:06

Az ÁSZF-et nem kell aláírnod, de szerintem az egyéni szerződésben minimum benne kell legyen az utalás rá, ahhoz, hogy érvéynes legyen adott előfizető vonatkozásában.

salz # 2003.05.16. 19:31

Macskafogó: És hogy bizonyítja az Internet szolgáltató, hogy megismertem és elfogadtam az ÁSZF-et? Erre találták ki az aláírást...De mivel nem iratták alá velem, ezért nem is vonatkozik rám szerintem. (Egyébként az új szerződésbe már beleírják...)

macskafogo # 2003.05.16. 14:34

Kivancsi voltam.

megneztem 1-2 szolgaltatot, mindenhol kint volt....

Macskafogo

macskafogo # 2003.05.16. 06:54

Ha van honlapjuk nezd meg ott megtalalhato-e ? ill. az üfsz-on kötelező kirakni.

Macskafogo

the big cat # 2003.05.15. 18:41

Ez igaz, hogy kell lennie ÁSZF-nek, de véleményem szerint nem elég elmondani, hanem a egyéni szerződésben utalni is kell rá, plusz lehetővé kell tenni a megismerését.

macskafogo # 2003.05.15. 15:13

Tudomásom szerint Internet szolgáltató nem létezhet ÁSZF nélkül hiszen műkődéséhez ez nélkülözhetetlen, mivel a HIF ellenjegyzi azt.
Ez tartalmazza a szolgáltató és az előfizető közötti lényeges elemeket,eljárási szabályokat, rendelkezésre állást stb., mivel az előfizetői szerződés általában csak a kiemelt elemeket tartalmazza.
Az ügyfélszolgáltaton elmondják ?!, hogy a szerződés része az ÁSZF.

Macskafogo

the big cat # 2003.05.12. 17:57

Véleményem szerint ha nincs benne a szerződésedben a hivatkozás, és a szolgáltató nem tudja bizonyítani, hogy egyébként megismerted és egyetértettél az ászf rnedelkezéseivel, úgy arra nézve köztetek nem jött létre akaratmegegyezés, így az rád nem vonatkozhat.

Amennyiben a szolgáltatónak más a véleménye, úgy peresljen be, és bizonyítsa a vélt igazát.

salz # 2003.05.11. 14:16

Hello. A kérdés a kovetkezo: Egyéni Elofizetoi Szerzodést kotottem egy internet szolgáltatóval és a szerzodésemben nem szerepel, hogy vonatkozik rám az ÁSZF(Általános Szerzodési Feltételek). Hivatkozhat arra a szolgáltató, hogy ha nem is írta bele a szerzodésbe, azért még vonatkozik rám? Érdekes, hogy az újabb szerzodéseibe már beleveszi ezt a mondatot: 'A Szerzodés elválaszthatatlan részét képezi az ÁSZF'. Mi az igazság?