Köszönöm a választ! Ebben az esetben megpróbálok kapcsolatba lépni a végrehajtóval.
Letiltás bérből
igen
Tisztelt Végrehajtó1!
Tőlem a végrehajtó által tiltanak a béremből.Ebben az esetben is a Bírósághoz kell fordulnom?
Válaszát előre is köszönöm!
yama
Bíróságtól kérheted hogy ne vonjanak ennyit vagy felfüggesztést is kérhetsz, ha az egészségi állapotod, eltartottak száma stb stb miatt .
Nincs.
www.drhalasz.elodal.hu
Üdv!
Az én béremből 50%-ot tiltanak 2 tartozás miatt. Nincs arra lehetőség hogy nagycsaládra tekintettel csak az egyiket vonják egyszerre? Vagy legalább azt hogy elöbb a kevesebbet vonják és ha az lemegy akkor már csak 33% maradna...
Nem szűnik meg hanem mondjuk a jogosult kérésére a bíróság a letiltást szünetelteti - mindaddig amíg egyetlen hónapra sem marad el a teljesítés. (Ha t.díjról van szó és EU országba mész dolgozni legálisan, esetleges nem fizetéskor a bíróság utol tud érni.)
Köszönöm szépen a választ, de ha én fizetem tovább, akkor a bírósági végzés megszűnik?
Fogják engedni, hogy folyószámlára utaljam a pénzt, mert nekem itthoni jövedelmem nem lesz.....
Ha a jelenlegi munkáltatód küld ki külföldre dolgozni akkor egyszerű: itthon folyósítanak egy alapbért és abból eszközölhető a letiltás, a kinti pénz egyrészt költségtérítés (szállás, étkezés, közlekedés stb. címén), azon felüli "a" keresményed.
Ha te magad szerezted a munkád akkor azzal a személlyel/intézménnyel kell egyeztetni a dolgot aki kérte ellened a letiltást, ergo nyíss egy számlát és oda hónapról hónapra becsülettel fizesd be ill. utaltasd a letiltási összeget.
Azt hogy a letiltás megszünjék a végrehajtónál kell eljárnia a megbízónak.
monaLuis
laikus hozzászóló
Aki tud kérem segítsen nekem!!!
A problémám a következő: bírósági letíltás van a munkabéremből, és kaptam egy lehetőséget, hogy ki tudjak menni külföldre (Olaszország) dolgozni. Az lenne a kérdésem, hogy ha elfogadom a kinti munkát, akkor mi lesz a letíltással?
A segítséget előre is köszönöm!!!!
Tisztelt Hozzáértők!
Az lenne a kérdésem, hogy a jogosulatlanul felvett szociális ellátás (rendelkezésre állási támogatás)ha nem teljesítem a visszafizetést, letiltható-e a munkabérből, és ha nincs jövedelmem ráterhelhetik-e az ingatlanomra?
Nem egészen úgy van. A munkáltató nem meghatározott havi összeget köteles levonni, hanem a teljes tartozás fejében annyit, amennyit csak lehet. Ha ezt a határt nem lépte át, akkor bizony jogszerű volt az eljárása.
végrehajtó1 Köszönöm a válaszát!!!
nem .
Ha ezt a "logikát" követném akkor 10 havit is vonhatna egyszerre:)
A letiltás utáni bér fizetésből kell levonni.
Kérem segítsen valaki.Béremre bírósági tiltás van múlt hónapban nem tudták levenni mert előbb volt a bérem utalása most pedig a pénzügyes az e haviból levonta mind kettőt kérdésem az lenne hogy törvényesen járt e el levonhat egyszerre kéthavi tiltást??? Válaszát előre is köszönöm
"Letiltani, csak a folyósító szervnél lehet, ami jele esetben a MÁK. A mindenkori minimális nyugdíj összege felett tudnak inkasszálni, az az alatti résszel szabadon rendelkezel." Valaki segítene mit is jelent ez pontosan? A számlánkra a gysem és a négy gyermekem családija érkezik már nem tudom az e havit postára kérni! Adjatok tanácsot mit tehetnék hogy ne maradjunk pénz nélkül!!!!
Hát igy ezt végig olvasva ez már nem megy mi bele nyugottunk mert jogos de azt senki nem mondta hogy ninden befolyo pénzhez hozzá férnek. azt irja a végrehjtási kifogás hogy "végrehajtó intézkedésétől számított 15 napon belül az eljáró végrehajtónál benyújtott -Végrehajtási kifogást
terjesztek elő." ez mit jelent mert ha azt hogy a végrehajtási végzést megkaptuk akkor már lejárt ez az idő. Így is benyújtható ?A múlt havi béremből nem tudta levonni az e haviból már vonják . Az az eltel egy hónap már!
de van .Azért írjatok vh kifogást arra hivatkotva amit leírtál.
Hát ez már nekünk is eszünkbe jutott be hozzá nyúlhat a családi pótlékhoz meg a gyeshez??? Akkor eden a hónapban mi miből is éljünk már nem tudjuk máshova utaltatni se a családit se a gyest???!Nincs erre törvény ?
A következő havi járandóságokat ne a saját neveteken lévő számlára utaltassátok.
Kérem aki tud segítsen nekem.
Van egy lakás hitelem amit nem tudtam fizetni huzamosabb ideig mert munkanélküli lettem feleségem volt a társ igénylő.
Sikerült újra munkát találnom de addigra behajtás lett belőle, fizetésem 33% meg is terhelték vele.Mivel fizetést előbb kaptam mint szoktunk így utána jött a cégemhez a tiltás. Feleségem számlájára érkezik s jövedelmünk önkormányzati lakásfenntartási támogatás a családi pótlék és a gyese is a fizetésemen kívül.A bírósági végrehajtó zárolta számlánkat a hitelünk összegéig. Nem tudunk pénz levenni róla kérdésem az lenne hogy a mit tehetek hogy a négy gyerekemmel ne maradjunk pénz nélkül. Le tilthatja az önkormányalzati segély is meg feleségem minden jövedelmét a végrehajtó? Családi pótlékhoz illetve a gyest is teljes egészében ? Mit csináljak pénz nélkül?? Kérem adjanak tanácsot hova fordulhatok! Köszönettel. Robogo2
Köszönöm válaszát, és ezt meg lehet támadni esetlegesen? Mert ezt a 17, 32 %-ot sehogysem értem. Ekkora levonást tudtommal végrehajtás esetén alkalmaznak például.
Lehetséges ennyi levonás, hisz a megbízási jogviszonyban nem lehet adójóváírást igénybevenni.
A kérdés már csak az, hogy mi indokolja a megbízási jogviszonyt...
Tiszteletem! Távmunkában dolgozom, és azt szeretném kérdezni hogy jogszerű-e a fizetésből 49 %-os levonás?
Megb.díj >22050 (ny,tb.köt.)17%/32% 47 930,00
Ktg % a megb.díjból 10,00
Megbízási díj adóalapja 43 137,00
Költséghányag megbizási dijból 4 793,00
Nyugdijjárulék 8% "MAGÁN" 3 451,00
Egészségbiztositási járulék 4 % - természetbeni 1 725,00
Biztosított által fizetendő eb. járulék 2 % -pénzbeli 863,00
Nyugdíjjárulék 1,5% "TB" 647,00
SZJA 17% / 32% 9 313,00
Göngyölt nyugdíjjárulék alap 43 137,00
Egészségbiztosítási járulék alapja 43 137,00
TBJ alap 43 137,00
Munkaerő-piaci járulék 1 % 431,00
Nyugdíjbiztosítási járulék 24 % 10 353,00
Egészségbiztosítási járul. 2 % 863,00
Egészségbizt.járulék 0.5 % - pénzbeli 216,00
Egészségbizt.járulék 1,5 % - természetbeni 647,00
Kifizetésre kerülő megbizási díj 47 930,00
Összes kifizetés 47 930,00
Levonásra kerülő SZJA 9 313,00
Levonásra kerülő járulékok 6 686,00
ÖSSZES LEVONÁS 15 999,00
Bér banki utalása 31 931,00
BÉR+költség 60 224,00
Nekem leesett az állam mikor láttam hogy 60224 ft-ból a bér banki utalásánál 31931 ft lett.
Szerződés jellege: megbízási.
Lehetséges elszámolás?
Köszönöm a türelmüket hogy elolvasták, várom válaszukat tisztelettel
Tisztelt Jogi fórum!
Feleségem egyetemleges adóstársként szerepel egy hitel kapcsán, de aki a hitelt ténylegesen felvette nem fizeti azt. Az nem fizetőtől nem tudnak tiltani, mert rokkant nyugdíjas. Feleségem ez év márciusától Rehabilitációs ellátást kap. Nekem csak a Rendelkezésre Állási Támogatás a "bevételem". Ezek ellenére a feleségen kb 54000Ft-os Rehabjából vonják a 33%-ot. Nincs erre valami megoldás, hogy legalább ebből a "hatalmas" összegből ne vonjanak?
Előre is köszönöm a segítséget!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02