Üdvözletem!azt szeretném tudni ha a távhőnek tartozásom van és már tiltja a fizetésem 33%,de újra tiltás jön rá úgyszintén távhőtől akkor már 50%-ot tilthat?47000ft maradt már csak az előzőből,és jött a levél,hogy még kb 170000 ft tilt a fizumból.1 szolgáltató vonhat 50%?Nem úgy van,hogy folyamatosan megszakítás nélkül 33%-ot tílt míg el nem fogy?
Letiltás bérből
Több letiltás esetén 50% vonható. Kérd a végrehajtót, hogy egyesítse a végrehajtási ügyeket az 1/2002. IMr. 25. § szerint, majd az egyesítést követően módosítsa a letiltást. A módosított letiltás már csak 33% lesz.
A kérelmet úgy add elő, hogy amennyiben mellőzi a kért egyesítést, úgy a kérelmet tekintse végrehajtási kifogásnak, és terjessze be a bíróságra. Ha ezt kihagyod belőle, nem fogja egyesíteni az ügyeket, és marad az 50%.
Üdv!
Letiltásom 50% a NAV fogja tőlem! De mellette fizetek még vagy 25% gyerektartást!
Hogy tudom a 75%-ot levinni 50%-ra?
Azt sem értem hogy hogy nem látják a bírósági végzéses gyer.tart.-díjat!?
Válaszukat előre is köszönöm!
Csakhogy a 25% az nálad nem letiltás.
Ha az lenne, csak akkor számítana. Lehet gondolkodni...
Beszélj a gyermektartás jogosultjával, hogy kérje a gyermektartást közvetlen bírósági letiltás útján. Akkor mellette a NAV a második helyre szorul, az 50 % pedig megmarad neked.
Szép napot !
Segitséget kérnék.Kaptam a kerületi jegyzőtől egy letiltásrendelvényt amiben a gépjárműadó hátralékokomat tiltják le a fizetésemből. Az első kérdésema levélben ez áll : esedékes munkabérének 33%- át lefoglalom a hátralékost terhelő 114 300 ft gépjárműadó , 70 382 ft késedelmi pótlék erejéig. Nos itt egy kicsit zavarban vagyok ez most a késedelmi pótlék levonására utal vagy az egész összegre? Második kérdés. Azt le kell írnom ,hogy a követelése az önkormányzetnek jogos tehát ezt elismerem. a problémám a következő van három gyermekem akit egyedül nevlek nagy részben ennek is köszönhető ez a hátralék. Lehetséges e az hogy méltányosságból a levonás százalékos összegének csökkentését kérvényezzem? S merre induljak ez ügyben.
Tisztelt Fórumozó! A Segitségüket Kérném! Lakástartozás miatt én egy illetőt feljelentettem a letiltás miatt nos le is kapcsolták a munkabéréből mert nekem az a pénz járt de othagyta a munkahelyet igy felfügestették a letiltást egy párhónapmúlva újra vissza ment dolgozni de közben nekem azzonal lefogtak 12600ft-ot mert be mentem a munkahelyére mert nem érkezet meg a pénz mondta a bérelszámoló hogy tessék itvan nézze meg a bérlapját de láttam is hogy az én nevem rajta van fel is van tüntetve a pénz meg a utca ház szám is elutalták a Magyar ÁLLAM kINCSTÁRHOZ és még nem jőtt a pénz már előtte 10-nappal megkellet volna kapni 10-nap után meg kiderült hogy nem nekem jár hanem a TANÁCSNAK MERT TARTOZOTT de ha az én nevemen volt rajta akkor is felodhatja a MÁK? ELLŐRE IS KÖSSZÖNÖM MI LŐBBI VÁLASZUKAT!!!!!!
alfa75
Is, is, vagyis közel 200e Ft fizetnivalód van. Mivel nem tudhatják az anyagi helyzetedet kérd, hogy a kivetett összegeket mérsékeljék, a havi 33%-ot csökkentsék. A három gyermek mellett ellehetetlenülnél... Az autóra továbbra is szükséged van.
Külön: a MÁK-tól a gázár támogatást remélve kéred., ettők függetlenül az önkormányzattól próbálj kérni lakásfenntart támogatást: havi pár ezer forint hozzájárulás valamelyik közüzemi számlához.
----- laikus hozzászóló
orgona61
A t.díj mindenütt elsőbbséget jelent, tisztázd, hogy a "tanács" felé fennt álló tartozását miért helyezték a t.díj elé.
Amúgy a munkabérrel kapcsolatban havonta egyszer történik számfejtés, ha nem jött meg a pénz most a következő hónapban pótlólag is meg kell érkeznie.
---- laikus hozzászóló
Monalisa1 Szép Napot Mindenkinek!!! Mit jelent az a t.dij amit irtam a letiltással kapcsolatosan !!!!!! Kösszőnőm Válaszát Ellőre!!!!!!!
Miért a MÁK-nál landolt az a pénz?! Nincs esetleg feléjük tartozásod?
Ezen kívül a kiesett hónapokra is meg kell kapnod a t.díjat, ha nem fizet kérj végrehajtást.
Nem is tartozásod hanem esetleg "túlfizetésbe" kerülhettek veled szemben valamiképp, és most ekként vették vissza azt az összeget.
Neked kell tudni a dolgokat, én csak találgatok.
Amúgy a t.díj rövidítés rendesen kiírva: gyermektartásdíj.
Tisztlet Ügyvéd Úr!
Egy olyan kérdéssel fordulok önhöz, ami a létfenntartásunkat veszélybe sodorta.
Egyedülálló édesanya vagyok 2 éves kislányomat nevelem egyedül.A férjem Bv- intézetben van, és ezért muszáj voltam munkát vállalni, hogy fenn tudjam tartani magunkat.
Más jövedelmem nincs, csak a munkaviszonyból származó bevétel,és erre jelenleg kettő végrehajtó is rá tette a kezét, 33%- 33% arányban, Tudom, hogy a maximum 50% lehet, mert utána néztem.
Írtam mind a kettő végrehajtást kérőnek egy kérelmet, amiben hivatkoztam a szociállis helyzetemre.
Kérdésem az lenne, hogy van e olyan jog szabály, ami mentesítene , vagy szüneteltetné a végrehajtást??
Üdvözlettel Pné Zsuzsanna. Válaszát a ppazsu@gmailre várom.
Tisztelt Ügyvéd Úr!
Czene Józsefné vagyok Salgótarjánból. Van egy unokatestvérem, aki testi és szellemi fogyatékos. Az édesanyja 2005-ben meghalt. A halála után én és a férjem gondoskodtunk mind a mai napig róla és a szintén beteg édesapjáról. Sajnos 2011-ben meghalt az édesapa is akit én gondoztam az otthonában, pelenkázás, stb. Otthon is halt meg. Én akkor elmentem a Gyámhatósághoz bejelentettem a lányt. Mi vittük el pszichológushoz, az idegsebészetre és megvizsgálta az Igazságügyi Orvosszakértő is. A lány teljes cselekvő képtelen. Megvolt a két Bírósági tárgyalás és kineveztek végleges gondozójának. Van a lánynak egy takarékbetétkönyve is, amiből a gyámhatóság az örökösödési illetékeket engedélyezte kivenni. A lánynak van rokkant nyugdíja és kapja a fogyatékossági támogatást is. Borzasztó a helyzetem, mert szörnyű pazarlásokat folytat. A rezsi költségei kiteszik a havi 58 ezer forintot, na és persze nagyon erős dohányos és minden nap meg kell vennem neki a cigarettát. Ha nem veszem meg rendesen elvonási tüneteti vannak. Ez még a kisebbik baj. A nagy baj az, hogy a magas gázszámlát most utolsó (április és május) nem tudtam befizetni, ami 57ezer forintot tett ki az átalány. Bevittem a gyámhatósághoz a csekket, hogy a takarékból szeretnék kérni pénz, hogy kifizessen. Elutasítottak, hogy az nem azért van, hogy a rezsi költséget fizessük belőle. Na most a Gázszolgáltató július 3-n kikapcsolta a gázszolgáltatást nála. Azóta nincs nála gáz. Nekem telefonon szóltak, hogy ott vannak nála. Mondtam, hogy Ő egy fogyatékos személy ne kapcsolják ki a gázt, kérek segítséget a gyámhatóságtól. NEM is voltam jelen, mert mondtam, hogy most nem tudok felmenni hozzá. Azt szeretném megtudni, hogy jogosan kapcsolták-e ki nála a gázszolgáltatást? Mert eddig bárhová fordultam, minden honnan elutasítottak. Kértem lakásfenntartási támogatást is neki, azt is elutasították. Voltam jogsegély szolgálatnál, ott is azt a választ kaptam, hogy jogosan jártak el. Egyszerűen Salgótarjánban bárhová fordulok, mindenhol falakba ütközöm. Tisztelettel kérném segítségét, hogy lehet-e orvoslatért fordulni valamilyen fórumhoz, vagy valóban szabályos minden!? Tisztelettel Czene Józsefné telefon: 06204191850 Segítségüket előre is megköszönöm
Segítséget szeretnék kérni, szolgáltatóval kapcsolatosan.
Tisztelt Válaszadó!
Sajnos lett bejelentett munkám így a behajtó megtalált szépen vonnak is , A kérdésem hogy elévül-e a hitel amit 1998-ban vettem fel??????
A másik,hogy a munkáltatónál bejenkezett az APEH IS diákhitel tartozás miatt vagyis így 50% is lehet már levonni vagy csak bírósági végzéssel lehet??? Kihez forduljak kérem SEGÍTSENEK!!!!!!ÉLJEN A DIÁKHITEL!!!!!!!!!
Üdvözlöm azt szeretném megkérdezni hogy vonhat-e le végre hajtó tőlem tartozást ha én egy cég ügy vezető igazgatója vagyok ( nemtulajdonos) de a számla amelyre a cég bevétele érkezik a z én nevemen van?
Igen.
Érdekes gazdálkodása van annak a kft.-nek. Mondjuk ez már abból is sejthető, hogy "igazgatója" van.
Tisztelt Szakértő,
továbbra sem tiszta számomra, hogy pl. 200 ezer forintos nettó munkabér esetén melyik szabály érvéyes, ha egy darab letiltást kapott a munkáltató a végrehajtótól.
A 33%-os? Azaz 66 600 Ft tiltható csak?
Vagy a második? Azaz a nyugdijminimum 5-szöröse feletti összeg tényleg korlátlanul vonható?
Azaz ez esetben 115 000 Ft körüli levonásra számíthatok a munkáltatómtól? Utóbbi esetben a bejárási költségem sem fog megtérülni, s fel kell mondanom azonnal, s a szürkegazdaságba menekülni...
Köszönöm a választ előre is.
200 ezres nettó fizetésből 104525 Ft a levonás:
(28500 x 5 x 33 / 100) + (200000 - (28500 x 5)) = 104525.
„fel kell mondanom azonnal, s a szürkegazdaságba menekülni”
És ezzel a fórumot akarod megfenyegetni?
A levonás maximális százaléka
Letiltás alapján a munkaviszonyból származó munkabérből legfeljebb 33 százalékot lehet levonni.
A levonás a munkavállalói munkabérnek legfeljebb 50 százalékáig terjedhet az alábbi követelések fejében:
tartásdíj,
az adóssal szemben fennálló munkavállalói munkabér-követelés,
jogalap nélkül felvett munkavállalói munkabér és társadalombiztosítási ellátás, több letiltás esetén.
a másik,amit számoltál,az az inkasszó
bár lehet,hogy ez is változott
Már az is hoz érdekes eredményeket, amikor a laikus egy szál jogtárral felvértezve próbálkozik, hát még, amikor jogtára sincs, csak úgy "hallottam valamit" formán akarja helyre tenni a hozzáértőt.
Vht. 63. § A 61. § szerinti levonás után fennmaradó összegből korlátozás nélkül végrehajtás alá vonható a havonta kifizetett munkabérnek az a része, amely meghaladja az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének ötszörösét.
Üdv!
A segítségeteket szeretném kérni letiltással kapcsolatban. Rokkantsági járadék címén kapok ellátást amit postai úton folyósítanak illetve vakok járadékát, ebben az esetben már ez(FOT).
Jogtárban a bírósági végrehajtásról forrás:http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…
74.§ Mentes a letiltás alól
- a rokkantsági járadék és a vakok személyi járadéka.
- a fogyatékossági támogatás.
Nos abban az esetben mégis, hogy lehetséges 33% letiltás a mentes jövedelemből?
Banki tartozás pontosabban személyi kölcsön ami természetesen jogos!
Ha jól értelmezem sőt biztos vagyok benne nem a végrehajtó járt el az ügyben rosszul hanem a NYUFIG?
Írj egy levelet a Nyufignak!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02