„Fordulj mondjuk a munkáltatódhoz”
Akár még az is: 76. § (1) a) A munkáltató kötelessége, hogy legkésőbb a letiltás átvételét követő munkanapon értesítse az adóst a letiltásról.
„Fordulj mondjuk a munkáltatódhoz”
Akár még az is: 76. § (1) a) A munkáltató kötelessége, hogy legkésőbb a letiltás átvételét követő munkanapon értesítse az adóst a letiltásról.
Fordulj mondjuk a munkáltatódhoz, hogy tájékoztasson mivel terhelik a béred. Egyébként az a letiltás mindig a nettó összegből történik azzal a kitétellel, hogy az adós részére meg kell hagyni a mindenkori öregségi nyugdíj minimális összegét, azaz az általad is mondott 28.500 forint kell maradjon a számládon.
De ha valóban több végrehajtás folyik ellened, akkor tudnod kellene, hogy milyen jogcímeken.
Valószínűleg legalább 2 végrehajtás folyik ellened, így 50% vonható a béredből. Az, hogy nem tudsz, csak 1 végrehajtásról, nem a végrehajtó mulasztása. Érdeklődj a végrehajtónál.
Tisztelet fórumozók.
Segítségüket szeretném kérni ha lehet.
A problámám a következő lenne: sajnos elvesztettem az állásomat és ennek folytán nem tudtam fizetni a hiteleimet, ami sajnos végrehajtóhoz került. Pár hónapja találtam újra munkát, amiről természetesen a végrehajtó is tudomást szerzett. Kezdetben 33%-ot vontak le a nettó fizetésemből amiről kaptam végrehajtói papírt is. Viszont a minap a bérpapíromról értesültem arról, hogy 50%-ot vontak le a nettó béremből. Végzést, papírt én nem kaptam erről. Utána olvasgattam az interneten és találtam erre vonatkozó törvényt de sajnos nem igazán tudom értelmezni. A törvény arra vonatkozik, hogy mentesül a végrehajtás alól az öregségi nyugdíj legacsonyabb része ami most tudtommal 28.500 Ft. A kérdésem evvel kapcsolatos lenne. Nos, ezt a 28.500Ft-ot le kellene-e vonni a nettó béremből és csak a fentmaradó rész lehetne 50%-ig tiltható, vagy az a lényeg, hogy minimum ennyi fizetésemnek maradnia kell a letiltás után? Most nekem a nettó fizetésem felét levonták ami 49.000 Ft, sajnos ez a megélhetésre nem elég. Előre is köszönöm a segítséget
Annak már nem a felét tiltják.
Fél millió a havi nettód, mégis végrehajtott tartozásod van? Nojszen...
Tisztelt Fórumozók!
Szeretném ha valaki hasznos tanácsot adna, mielött vállalkozói formát váltok.
Jelenleg egy Kft ügyvezetője vagyok, ahol be vagyok jelentve minimálbérrel, amiből szépen a felét le is tíltja a végrehajtó.
Jövő évben KATA-s szeretnék lenni, ahol előreláthatóan 500 eft lesz a jövedelmem, amiből kötelezően nekem 50,000 ft-ot be kell mindig fizetnem. Ezt eddig értem............de mi a helyzet a nálam lévő 450eft-al???? Arra tudnak vérehajtást foganatósítani???
Nagyon köszönöm a választ!
Tomi
Tisztelt fófumozók!
Bírósági végzéssel megállapítottak számomra havi 15000 ft gyerektartást, visszamenőleg márciusig. Letiltást kértem, mert magát nem fizette. Mai nap 14420 ft utalt a munkáltató a számlámra, ez még a megállapított összeget sem éri el, nemhogy az elmaradás is benne legyen. Tudtommal 8 órában minimál bérrel van bejelentve valamint hiteltartozás miatt már van letiltás. Lehet, hogy a hitel miatt márcsak ennyit bírtak vonni, vagy a cég nem vette figyelembe, hogy elsőbséget élvez a gyerektartás? Valamint van e lehetőségem megtudni mennyivel van bejelentve?
Választ előre is köszönöm!
Tisztelt fófumozók!
Bírósági végzéssel megállapítottak számomra havi 15000 ft gyerektartást, visszamenőleg márciusig. Letiltást kértem, mert magát nem fizette. Mai nap 14420 ft utalt a munkáltató a számlámra, ez még a megállapított összeget sem éri el, nemhogy az elmaradás is benne legyen. Tudtommal 8 órában minimál bérrel van bejelentve valamint hiteltartozás miatt már van letiltás. Lehet, hogy a hitel miatt márcsak ennyit bírtak vonni, vagy a cég nem vette figyelembe, hogy elsőbséget élvez a gyerektartás? Valamint van e lehetőségem megtudni mennyivel van bejelentve?
Választ előre is köszönöm!
Le.
Tisztelt Fórumozók!
Tanácsot szeretnék kérni. 2 éve váltunk el a férjemmel, megállapodtunk gyermekenként 30.000 Ft gyerektartásban. Ez szerepel a bírósági ítéletben is. Közben a fiam betöltötte a 18. évét, most főiskolán, nappali tagozaton tanul. Azóta, hogy befejezte a középiskolát, az apja utána nem fizet gyerektartást. A bíróságon azt mondták, hogy amíg nincs megszüntető végzés, addig fizetnie kell.
Le lehet ezt tiltatni a fizetéséből?
Elég kényes ügy, mivel már nagykorú, de utána már nem kapok se családi pótlékot, se családi kedvezményt, így még nagyobb szükségünk lenne a gyerektartásra.
Az előbb szerintem teljesen mást kérdeztél.
Egyébként igen, az egyezségen alapuló tartásdíjfizetési kötelezettség is privilegizált a végrehajtásban.
Ó bocsánat, hogy ilyen egyenesen belekérdeztem a közepébe. Nem vettem figyelembe a jogászok igen érzékeny és finom lelkét. Máshogy fogalmazok: Van egy cégem és annak egy 3millió forintos kinnlévősége egy magánszemélynél. Bírósághoz szeretnék fordulni az ügyben, de félő, hogy a magánszemély 14 éven át tartásdíjat fog fizetni a gyermeke után, így hiába tiltatom le a fizetéséből a 3millió kinnlévőségem, annak az első részletéhez csak 14 év után juthatok hozzá. Helyes a meglátásom? Prioritást élvez az egyébként élettársi viszonyban élő apa önként vállalt gyerektartása az én követelésemmel szemben? Mert így ha az adós megkeres és felajánl 300ezer forintot a lezárt tartozása fejében, akkor lehet nem várok 14 évig, hanem elfogadom a 10%- ot. Köszönöm a nyugodt, nem rendreutasító, ember és nem bankbarát válaszokat. :)
Ugye, te sem gondoltad komolyan, hogy erre itt neked valaki érdemben válaszol? Megelőző csapás? Jó barát? MÁK hogy jön ide?
Amúgy én értem mit akarsz, de nem vagy elég kreatív... Ha én lennék a végrehajtó, neked levegőt sem hagynék.
Üdvözlök mindenkit!
Kérdésem az lenne, hogy egy 2005-ös autóhitelt szeretne velem kifizettetni a Merkantil bank. 3200000 forintról van szó. Egy Alpha Financial Services Kft nevű cég vette át at OTP faktoringtól, "ügykezelés" címén.
Kérdéseim:
Mit tegyek? Tárgyaljak az Alpha Financiállal? Vagy lépjem meg valamelyik "megelőző csapást"? Esetleg ha meglépem és utána tárgyalok a behajtó céggel, hogy adok 200ezret és felejtsük el egymást?
A tanácsokat előre is köszönöm!
Tisztelt Hozzáértők!
Egyik ismerősöm béréből vonták eddig a tartozását, de most előzetesben van és előreláthatólag több év börtönt fog kapni. Ilyenkor elévül majd a tartozás vagy tovább él? Gyerektartást is kell neki fizetni. A börtön fizetésből, juttatásból vonják a tartozást. Mire számíthatok?
Köszönöm a választ előre is!
Nem igaz.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Jó napot kívánok!
Én csak azt szeretném megkérdezni, hogy hallottam, hogy van egy új törvény miszerint csak a fizetésem 33 százalékát vonhatják le, akár hány tartozásom van. Igaz ez? Nekem kell kérvényezni? Hol? Kinél? Kérek mielőbbi választ, mert utcára fogok kerülni lassan.
Tisztelt hozzáértők.
Érdeklődni szeretnék az új devizahiteles törvényről, hátha valaki többet tud ezügyben. Az a problémám, hogy az új törvény életbe lépése után is vonja a munkáltató a párom fizetéséből a letiltást. Szeretném tudni, a letiltás szüneteltetése automatikusan történik, vagy nekünk kell kérvényeznünk? És ha nekünk kell kérvényezni, ezt hogy tehetjük meg?
Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszukat.
A gyermekartás elsőbbséget élvez mindennel szemben. 50%-ot fognak vonni, amíg meg nem térül, utána térhet vissza a munkáltató a NAV követeléséhez. Ennél egyébként valamivel bonyolultabb lesz a számítás.
Tisztelt szakemberek!!
Segítsen nekem valaki az előző kérdésemmel kapcsolatban e-amilon vagy itt!!!!!!
Nagyon-nagyon fontos lenne!!!
Köszönöm
Tisztelt szakemberek!!
Olyanban szeretnék segítséget kérni, hogy van egy Nav-os fizetés letiltásom 33%-ban ami egy állami kezesség vállalásos hitelből maradt rám, és ráadásul a volt feleségem része.
Én voltam az adós, és ő az adóstárs. Én kifizettem a felét ami a rám eső rész lett volna, de ő nem hajlandó fizetni a másik felét hiába a válóperes bírósági végzés miben 50-50% a lakás utáni tartozás. A Nav egyszerűen végrehajtást indított ellenem mert ez egyetemleges tartozás és őt nem érdekli kin tudja behajtani.
És most vonják a fizetésem 33%-át.
Most közben lett indítva ellenem egy gyerektartási per,és most úgy néz ki azt is vonják majd tőlem.
Ilyen esetben a gyerektartás lesz az elődleges 33%-ban, és a maradék a Navé???
Vagy hogy működik ilyenkor a dolog???
Köszönöm a segítséget!!
Talán azért, mert nem az előterjesztésre jogosulttól származik a kérelem...
Igen, kettőre sem.
Ja,hogy nem válaszolt a végrehajtó? Aha...
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |