Letiltás bérből

végrehajtó1 # 2010.10.13. 14:30

az első 33 a második 17%.De csak akkor ha "egyenrangu"
ha az egyik pl gyerektari akkor az lessz az első

Még egy… Mi történik ha kettőnél több letiltása van? Én úgy gondolnám egyszerre csak 2 letiltása lehet folyamatban (ezek teszik ki az 50%-ot) a harmadik letiltó pedig vár, amíg nem fut ki az első.
Jól gondolom?

jól

schmidtszandra # 2010.10.13. 12:31

Még egy... Mi történik ha kettőnél több letiltása van? Én úgy gondolnám egyszerre csak 2 letiltása lehet folyamatban (ezek teszik ki az 50%-ot) a harmadik letiltó pedig vár, amíg nem fut ki az első.
Jól gondolom?

schmidtszandra # 2010.10.13. 12:08

Tisztelt fórumozók!

Kérdésem az lenne, ha egy munkavállalónak 2db egyenrangú (pl 2 bírósági letiltása van), a másodikként érkező letiltást 17%-ban kell e eszközölnöm, vagy 25%-ban (és így az első letiltása is csökkenne 25%)?

Előre is köszönöm

végrehajtó1 # 2010.06.16. 13:14

Miért ne lehetne?

Éva09 # 2010.06.16. 11:22

Sziasztok!
Gyors segítséget szeretnék kérni!
Munkabérből le lehet-e tiltani a kommunális adó késedelmi pótlékát? Az adó ki van egyenlítve, de a késedelmi pótlék nincs.

Előre is köszönöm!

monalisa1 # 2010.05.19. 13:35

Javítva: Nem tudom, ...

monalisa1 # 2010.05.19. 13:35

Mivel az éves bérlet -mint Cafeteria juttatás- részedről a továbbiakban okafogyottá válik, a cég akkor járna el helyesen ha azt visszaveszi - és majd egy új dolgozónak kiadja használatra. Vagyis a cégnek nem keletkezik ujabb költsége.

Nem tudod, a BKV jegypénztárban esetleg visszavásárolják.

Külön írva: ha egy munkakörhöz mondjuk jár a cégautó - és azon belül bizonyos magánhasználati lehetőség-, ha az illető évközben távozik a kocsit nem hagyják meg neki év végéig...

"Lisa"
laikus hozzászóló

Felmondó # 2010.05.19. 07:24

Szeretnék segítséget kérni, hátha nem vagyok egyedül a problémával. Jelenlegi munkahelyemen Cafeteria keretin belül éves BKV bréletet kaptam. Rendes felmondással kívánom megszüneteni a munkaviszonyomat, már a felmondási időt töltöm. A HR-es kollégák közölték, hogy a havi szelvényes éves bérletet nem veszik vissza, így annak árát levonják az utolsó havi béremből. Az új munkahelyen aé éves BKV bérlet alapjutattás lesz, így nekem semmi szükségem 2 éves bérletre. Mivel havi bontású a bérlet, és nem névre szól, ebben nem látok logikát.

Tudja esetleg valaki, hogy ilyen esetben kötelezhet a munkahely, hogy megtartsam az egész éves bérletet, és annak árát levonja a fizetésemből. (Ez körülbelül az utolsó havi fizetésem 50 %-a...)

Előre is köszönöm a válaszokat!

nagchampa # 2010.05.12. 13:12

Írtam hogy bíróság, behajtó...
Elfogadom hogy ha jogos, akkor vonjanak. DE 60%-ot???

nandy # 2010.05.12. 12:48

Tévedésben vagy, a behajtó semmit nem tehet azon kívül, hogy felszólít a fizetésre.

A te ügyed valószínűleg bíróságra került (fizetési meghagyás), onnan pedig a VÉGREhajtóhoz. Na, ő már valóban hozzáfér a bankszámládhoz.

nagchampa # 2010.05.12. 12:00

De most nem a mobilszolgáltatók csalásaival kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni! Hanem a behajtó jogairól. Hogyan veheti el valaki nyugdíjának a 60%-át???

nagchampa # 2010.05.12. 11:44

Egyébként a Vodafone is "hasonló"!
Volt amikor kiszámlázott 21 ezer Ft nemzetközi hívást. Egy ideig reklamáltam, így adat-alapú Wap hívás lett, 1 olasz toronyra csatlakoztam állítólag. A telefonon nem működött egyáltalán a Wap (2 órán keresztül próbáltuk, nem bírtunk "felmenni")! Következő hónapban már csak 11 ezer Ft... Aztán 1-2 ezer... Aztán letiltották a kimenőhívásaim, de továbbra is számláztak mms-t, Wap-ot, hívást... Ha nincs kimenőm, hogyan???
A mai napig meg vannak a számláim!!!

pazs # 2010.05.12. 11:38

sziszko07: a tartozás kifzetésén kívül nem sokat. A kezesség arról szól, hogy ha nem fizet a másik, akkor a kezes fog, nem pedig arról, hogy "persze, aláírom én, de aztán ha fizetni kell helyetted, én ugyan nem fogok". Örülhetnek, hogy nem tettek még inkasszót az egész számlára, mert akkor aztán csak a 28.000,- nyugdíj marad havonta.
Persze amit az adós (a lányuk) helyett fizettek, mint kezes, azt természetesen az adós köteles megtéríteni.
Tudom, rossz érzés, de meg kellett volna gondolni, mit vállalnak.

nagchampa # 2010.05.12. 11:35

Itt a példa, le is húzott!
Ha arra célzol, milyen indokkal!?
Kaptam 90 ezres számlát, reklamáltam. Küldtek egy 100 oldalas részletezőt, amiből kiderült számomra, h miközben dolgoztam... aludtam... a barátnőmmel voltam "együtt"... folyamatosan sms-eztem, telefonáltam...!
Szex közben sms-ezni? Na az szép! Vagy épp alvás közben?
Na ezért mondom, h le akart húzni! És meg is tette!...

kadaj01 # 2010.05.12. 11:28

Persze, a Pannon "csak akart húzni"... hogyne.

nagchampa # 2010.05.12. 11:21

A behajtó?
Zárolhatja bárki folyószámláját, ha 1 számlára 5 ember fizetése megy, mind az 5 ember fizetésének 33%-át levonja (ha egyikük adós)...
Mindenféle jövedelemből (fizetés, m.nélküli, nyugdíj...) vonhat...
Elkobozhat, árverezhet bármit...

ingatlanok # 2010.05.12. 11:15

A behajtó mióta tilthat le fizetésből?

nagchampa # 2010.05.12. 11:12

Szép napot, sziasztok!
1 tanácsot szeretnék kérni!
Az "előzmények" röviden: a Pannon le akart húzni, nem fizettem.. Bíróság, behajtó.. Múlt hónapban a behajtó zároltatta anyum folyószámláját (oda ment az Én munkanélkülim is), és levonták anyum nyugdíjának a 33%-át..
Ma bementem a bankba, a behajtó lehúzta anyum nyugdíjának a 60%-át!!!
Hogyan lehetséges ez???
Ilyen a magyar igazságszolgáltatás, ennyi a magyar a jogrendszer???...

sziszko07 # 2010.05.12. 10:44

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, anyósomék nyugdíj letiltása miatt! Van 2db személyi kölcsönük a Mezőkeresztesi takarék szövetkezetnél. Egyiket maguknak vették másikat a lányuknak. Más kérdés, hogy mindkettőt ők fizetik.
A lányuk felvett a saját nevére egy másik személyi kölcsönt ennél a banknál( vagyis egy kirendeltségnél Mályi településen), anyósomék a kezesek. Az történt, hogy nem fizették a kölcsönöket, anyósomnak ígérték, hogy rendezik nyugdíjon meg. Ebből az lett, hogy jelen pillanatban a nyugdíj intézet tiltja a nyugdíjukból ami a takarékszövetkezetbe érkezik.
Az lenne a kérdésem, hogy a bér 100%-ból szokták tiltani a 33%-ot, ha nincs abból más levonás! Jól tudom? Az ő bankszámlájukról havonta 36.000ft-ot vonnak le kölcsönre és így a kezesség miatt +22.800ft-ot ami ugye az 58.800ft. Nekik így marad 40.000ft egy hónapra amiből képtelenség megélni! Ez ellehetetlenítés ami történt! Mit lehet ilyenkor tenni?
Köszi: Szilvi

Krisztina69 # 2010.04.06. 17:26

Na ez szép volt. Tényleg nem írtam le, hogy miről is kellene nekem információ. Szóval azt szeretném tudni, hogy férjem külföldi béréből a bank tilthat-e le?
Németországi cégről van szó. Itthon Magyarországon a létminimumot kapja a férjem meg minden más juttatást mintha dolgozna. De kinn Németországban órabérben napi 16-18 órában dolgozik. Arról volt szó, bár nincs róla semmi papírunk, hogy kinn kapja kézhez a férjem a fizetését. Aztán azt mondták kinn neki, hogy itthon kapja meg euróban a magyarországi telephelyen.
Ma viszont a bérszámfejtésnél nem tudták megmondani, hogy ebből bérből amit valutában kellene megkapnia, hogy ebből lesz e levonása, illetve a bank ráteheti e a tiltást erre a pénzre is.
Tudnál nekem segíteni?

Köszönöm és bocsi!

Krisztina

végrehajtó1 # 2010.04.06. 13:33

Tudna nekem valaki nagyon gyorsan valami információt adni?

Miről?

Krisztina69 # 2010.04.06. 10:24

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Férjem egy németországi cégnél dolgozik Magyarországon. A fizetését jelenleg 33%-os banki letiltás terheli. ( volt ez már 50% is!)
A munkáltató felajánlott neki egy németországi állást, amit elfogadott.
Az információk szerint a következő volt a felállás:

• itthon kapja az étkezési utalványt és a létminimumot.
  • Németországban kapja euróban a ledolgozott órák után a fizetését.

Ma viszont egy pillanatra meglepődtünk és most nem tudjuk, hogy mi a helyzet.
Férjem itthon van és keresetigazolást kért a munkáltatótól, ott közölték vele, hogy még ők sem tudják, de valószinű, hogy a németországi fizetését is letiltás fogja terhelni.
Tudna nekem valaki nagyon gyorsan valami információt adni? a németországi fizetését itthon Magyarországon kapja meg euróban.

Köszönöm!!!

Krisztina69 # 2010.04.06. 10:24

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Férjem egy németországi cégnél dolgozik Magyarországon. A fizetését jelenleg 33%-os banki letiltás terheli. ( volt ez már 50% is!)
A munkáltató felajánlott neki egy németországi állást, amit elfogadott.
Az információk szerint a következő volt a felállás:

• itthon kapja az étkezési utalványt és a létminimumot.
  • Németországban kapja euróban a ledolgozott órák után a fizetését.

Ma viszont egy pillanatra meglepődtünk és most nem tudjuk, hogy mi a helyzet.
Férjem itthon van és keresetigazolást kért a munkáltatótól, ott közölték vele, hogy még ők sem tudják, de valószinű, hogy a németországi fizetését is letiltás fogja terhelni.
Tudna nekem valaki nagyon gyorsan valami információt adni? a németországi fizetését itthon Magyarországon kapja meg euróban.

Köszönöm!!!

Big-B # 2010.03.03. 20:22

Akkor a kérdésem az; mi oldaná meg ezt a problémát?

végrehajtó1 # 2010.03.03. 11:01

köteles-e eltűrni a barátnőm, hogy az adósságot az eredeti adóson kívül a saját fizetéséből is inkasszó által elvonják”?

Fizetésből nem inkassóznak.Letíltják.köteles tűrni

Megoldja-e ezt esetleg az, ha elköltözik otthonról”?

Mit oldmeg?Attól még letíltják .