Tömören a lényeg: párom válófélben van, már két éve. Van közös jelzálog hitelük amit egészen addig míg a felesége össze nem jött egy pasival, addig fizették felesbe a hitelt. Egyszer kijelentette a felesége őt többet nem érdekli semmi és fizetni sem fog, ezért a párom fizette a teljes összeget amit ügyvédjével együtt beadtak a feleség ellen fizetési meghagyás címen. Én úgy tudom, ha van közös hitel akkor azt felesbe kell fizetni, nem?
Letiltás bérből
Tehát: a volt férjnek tartozik a nő (hogy most melyik, az -ugye? - rejtély), s a férj meg követeli rajta. Namármost.
Ha közös a hitel, s a férj eddig a teljes hitelt fizette, s gondolom, hogy igényt tart(ana) arra az összegre, amit a nő (hogy ez ki, az -ugye?- rejtély) helyett fizetett be.
Nem ide tartozik, de veszett nehéz dolga lesz emberünknek, de mindegy.
Már ha egyáltalán jól értelmezem ezt a katyvaszt.
A lényeg: tényleg nem tilthatják le, de hát itt még nem is tart a dolog...
dina
Azért nem árt majd postán kérni a dolgot....
Nagyon sokszor nem értem mit akarnak kérdezni mert nem merik leírni a teljes történetet, csak ködösítenek.:)
De az biztos hogy nem vonhatnak belőle le banki tartozást.
Mert mintha erről lenne szó a kérdező esetében.
„A férj fizeti a nő helyett már egy éve.”
De ha fizeti akkor miért kell tiltani??
Most hogy is van..?
Na, én már megint nem értem...
Most a volt férj az neked a volt férj, vagy egy másik nőnek?
De akkor meg kivel szemben van jogerős fmh?
Végrehajtó1
Te ezt érted?
Közös jelzáloghitelük van és a nő az adóstárs. A férj fizeti a nő helyett már egy éve.
Milyen tartozás?
a volt férj felé tartozás van, ami be van adva a bíróságra fizetési meghagyás címen?Akkor se tilthatnak le?
dina33
Banki ,adó , közüzemi díj, stb tartozást nem tilthatnak belőle.
esztivagyok
a nettó 33%-át.
Főállású anyaságiból, gyesből és gyedből is letilthatnak?
78000 Ft fizetést kapok jött az értesítés hogy levonják a fizetésem 33%-át ennek az egész összegnek a 33%-át levonják vagy csak a a minimum nyugdíj feletti összeg 33%-át azaz 78000-28500 33%-át?
Picur65
Ha viszza olvasgattál volna akkor a választ is tudnád...
Rebimark:
Elmennek 50%-ig, ne "aggódj"...
Picur!
A válaszok:
- Igen, mivel az "egyeztetésnek" a végrehajtási eljárásra vonatkozóan nincs halasztó hatálya.
- A segélyt, családi pótlékot letiltani nem lehet. Viszont ha beérkezik a bankszámládra, onnan már minden összeg inkasszálható.
- Nem. Sehova nem nyújthatol be fellebbezést, főleg nem a Földhivatalhoz. Semmilyen beadványnak, hivatalos levélnek, fellebbezésnek stb. nincs halasztó hatálya a végrehajtásra.
- Valószínűleg a végrehajtó inkasszálása megelőzi majd a bank tartozást. Ergo: előbb-utóbb megbukik a hiteltörlesztésed. Természetesen amint a bank értesül arról, hogy a végrehajtó jelzálogot tett az ingatlanra, azonnal felmondja a hitelszerződésedet.
- Teljes összegre lesz az inkasszálás. Azaz: senkit nem érdekel, hogy mi marad neked, miből élsz, halsz...
Rebimark ne törd magad, nézd meg nekem sem válaszolnak, pedig a helyzetem dettó, ügyvédre nincs pénzem és még ezek sem törik magukat, hogy legalább tanácsot, választ adjanak! :((
Segítséget szeretnék kérni. A cetelem banknál van 2 áruhitel kártya és egy személyi kölcsönöm és az érdekelne ,hogy mennyit tilthatnak a fizetésemből 3 gyermeket nevelünk a feleségem gyesen van az én bérem amit kézhez kapok 123 e forint a családi pótlékot a feleségem kapja 50% vagy 33% lesz amit tiltanak majd most már bíróságon vagyunk úgyhogy szerintem nemsokára arra kerül a sor.Köszönöm a segítséget előre is.
Kérem válaszoljanak, nagyon sürgős lenne! Köszönöm!!!
Jogi segítséget szeretnék kérni. Egy régebbi tartozásom végrehajtóhoz került, aki nem tudom, hogy jogszerűen jár-e el. Az ingatlanomon jelzálog van, amit X banknál a folyószámlámra történő befizetéssel törlesztek, onnan vonják. Ide érkezik a családi pótlék és a segélyem is. Erre a számlára a végrehajtó hatósági átutalási megbízást rakatott a tartozás teljes összege erejéig. Tette mindezt annak ellenére, hogy személyesen egyeztettem vele, hogy megkeresem azt, akinek tartozom, valamilyen könnyítésért. Ezt meg is tettem és erről ajánlott levélben írásban tájékoztattam a végrehajtót, megküldtem neki a másik fél felé küldött levelemet is. Akinek tartozom az pedig még nem válaszolt. Emellett a végrehajtó a Földhivatalnál is végrehajtási jogot jegyeztetett be.
Jelenleg munkanélküli vagyok: az önkormányzati bérpótló juttatásból (28.500,-Ft) és az egyedülállóként kapott családi pótlékból (13.700,- Ft) élünk a gyerekkel.
Kérdéseim:
- jogosan járt-e el a végrehajtó, mivel a végrehajtást kérővel még egyeztetés alatt áll az ügy, de a végrehajtó már ilyen intézkedéseket tesz? Mi alapján?
- a segélyből és a családpótlékból levehet-e pénzt a végrehajtó? Valahol azt olvastam, hogy nem.
- fellebbezhetek-e a Földhivatal felé, mert a végrehajtó nem várta meg az egyeztetés végét?
- a bank a törlesztésemet fogja vajon levenni először a számlára érkező pénzből vagy az adósság miatti letiltást?
- egy összegben veszik le a tartozásomat vagy minden befolyó összegből és minden befolyó összeget teljes egészében levehetnek a tartozás miatt?
Előre is köszönöm a választ.
Még 1 gondolat.Ha munkát találsz közben,nyugodtan elhelyezkedhetsz. Végrehajtó 1!Bocs,később vettem észre,hogy már válaszoltál.
Ruiz!én ugy tudom,hogy annyi hónapra nem jár munkanélküli,ahány hónapra végkielégitést kaptál.De javaslom,hivd fel a munkanélküli hivatalt,az a biztos.
Ha postai kifizetéssel kéred,a munkáltatónak akkor is kötelessége levonni a letiltást.
Franyo78
a nettó jövedelmed 50%-át lehet letiltani.Te tudod mennyi a nettó..:)
De ha bankszámlára utalod akkor onnan is lekapják:(
marosi11
Nem kötelezhet.Kérd postai kifizetéssel
Tisztel Végrehajtó!
Feleségemmel és kisfiammal élünk együtt egy családi házban ami jelzáloggal terhelt.Feleségemnek nincsen munkahelye és jövedelme sem.Egy kiskorú gyermeket nevelünk.A fizetésemnek a 33%-át letiltja egy önálló bírósági végrehajtó az ingatlanhitel törlesztése jogcímén.A bankkal sikerült megegyeznünk úgy hogy a végrehajtó letiltásán felül,még fizetünk feléjük 100 eurót,és azt mondták amint megtérül a végrehajtó munkadíja leveszik a terhelést a fizetésemről,de ez még kb 10 hónap.Ezen kívül van még két hitelünk ami szintén végrehajtásra került,és az lenne kérdésem ,hogy a fennmaradó 60000 ezer forintból,letiltathatják-e 50%-ig ha ez az-az összeg amiből hármunknak kell megélni???
szeretném még kérdezni hogy kötelezhet e a munkáltató hogy csak folyószámlára utalással vehetem fel a fizetésem.Ők arra hivatkoznak hogy megszűnt a pénztári kifizetés.A kollektív szerződésben csak annyit találtam hogy rájuk mi vonatkozik PL: 8.-án kell utalni ilyesmi.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02