Kedves blossom!
Hozzászólásod köszi, az ügy talán megoldódott.
Üdv
Kedves blossom!
Hozzászólásod köszi, az ügy talán megoldódott.
Üdv
Kedves Tímea!
Ha az Ön keresztszülei vásárolták a kocsit, vagy adták hozzá a pénzt és ezt bármilyen okirattal bizonyítani is lehet, akkor a volt házastársának/élettársának jogilag semmi köze nincs /Csjt. 28. § (1) bek./ , az az Ön különvagyona!
Szia Timi,
ügyi! Tényleg elkezdted a haladást...
(Ha gondolod, küldhetsz privát kukacot)
Üdv.
Szia old-guy.
Köszi, próbálom ezt tenni.Sajna a zár csere nem olyan egyszerű, mert ez spec. kulcs. De jó irányban haladok, a kulcs már meg lett szerezve.
Üdv
Timi,
egy autó ajtózár-csere összege nem a világ, fôleg, ha a kereskedô adja majd el a kocsit. (Mentsd, ami menthetô)
Üdv.
Szia old-guy.
Nagy köszike a válaszodért.Ha nem akarok még nagyobbat bukni, valóban ez a megoldás.Ezt kell tennem.Gyűjtöm az erőt, a mindennapos fenyegetései és zaklatásai ellen.A nagyobb félszem az, hogy ha az autót kihozom a kereskedésből, kárt fog tenni benne + egy kulcs nála van amit nem fog ide adni nekem.De ez már egy másik megoldásra váró probléma.
Üdv
Szia Timi,
vártam eddig az ötletemmel, hátha más okosabbat mond, mert szerintem minden áron - akár kölcsönbôl is - ki kell váltani a kocsit, hogy eladható legyen, utána egy ügyvéddel kártérítési pert indítani, fôleg, ha bizonyítható a szándékosság...
Hali
Szia old-guy!
Az autó története már a kezdetektől elég zavaros, keresztanyámék vásároltákde mivel az ő nevükön már volt gépjármű így az enyémre került.Rövid idő elteltével az autó eladó lett, így lett a miénk.Készpénz + hitel.De ugy gondolom, hogy a mostani megoldatlan problémámon ez mitsem változtat.
Üdv
Szia Timi,
namerthogy egyszer azt írod a súlyadó topicban:
'2 éve vásároltak a rokonaim az én nevemre egy személygépkocsit...'
majd itt:
'Volt párommal 2001-ben vásároltunk egy gépkocsit, melyre hitelt vettünk fel.Az autó az én nevemre került.'
Most a rokonok vették, vagy ti vettétek hitelre?
Így nem könnyü eligazodni!
Üdv.
Szia old-guy!
Sajna, ez az autó,az.Próbálom összeszámolni a mínuszokat, csak egyszer legyek túl rajta.
Szerinted?
Üdv
Kedves Timi,
a súlyadó kérdésed a másik topicban is erre a kocsira vonatkozik, vagy az a másik kocsid?
Üdv.
Kedves the big cat.
Köszi válaszod, gondoltam hogy az általam leírt helyzet kissé zavaros lesz.Nos, tulajdonosként csak én szerepelek a forgalmiban.Az autó azért áll ilyen hosszú ideje a kereskedésekben mert elszerettük volna adni.Sajnos ezalatt az idő alatt olyan sokat amortizálódott az értéke,hogy jelenleg a még hiteltartozással és az általam befizetett havi törlesztéssel egyenlő.Ha el is adnám (de nincs rá vevő)a volt páromnak nem járna belőle pénz, sőt talán már én is buknék rajta.Ezért gondoltam hogy én megtartom, (neki is felajánlottam, hogy fizesse ki az általam befizetett összeget és vigye)de neki nem kell.Õ abban bízik, hogy majd nem tudom a részleteket fizetni és elviszi a bank, így én elbukom a decembertől befizetett több százezer forintot.Ezt természetesen nem akarom. Minél előbb rendezni szeretném az autó sorsát hiszen nemsokára ismét jön a csekk..Tartok a zaklatásától, fenyegetéseitől.Ha tudnám, hogy jogilag védve vagyok, nem érdekelne ez sem.Sajnos őt a rosszindulat vezérli, ő egy ilyen ember.Remélem érthetőbb így a 'történet' várom véleményed.
Köszönettel: Timi
Véleményem szerint ha van papír a tulajdoni viszonyok rendezéséről, azt a forgalmiban is át kellett volna vezetni. Ennek hiányában a feleleősséget az egyetlen tulajdonos viseli elsődlegesen, és ezek után tudja csak követelését érvényesíteni a volt férjén, a megállípodásra hivatkozva.
Viszont amennyiben nincs átvezetve a tulajdonos, úgy ön az autót minden további nélkül eladhatja, és a vételár felét kifizetheti a férjének a megállapodásra hivatkozva.
Egyébként miért áll az autó ilyen hosszú ideje kereskedésben? A törlesztőrészletek a mai napig ki vannak-e egyenlítve. (Ha igen, azok felét követelheti a férjétől a megállapodásra hivatkozva, illetve az autó eladása után a férjének járó részből azt levonhatja. Kamatostul.)
Az autó tulajdoni helyzete elég zavaros, de volt férjének is lépnie kellett volna, hogy bejegyzésre kerülsön, mint tulajdonos. Attól tartok, hogy a tulajdonjogi bejegyzés nélkül (amit a tulajdonváltozást követő 8 nepon belül kell megejteni) nem gyakorolhatja tulajdoni jogait, és saját felróható magatartására nem hivatkozhat majd, ha esetleg az autó felét követelné. Bár ebben az esetben önnek rendelkezésére fog állni a vételár, amiből kiegyenlítheti férje követelését, levonva belőle a sajátját.
Segítségüket szeretném kérni.Volt párommal 2001-ben vásároltunk egy gépkocsit, melyre hitelt vettünk fel.Az autó az én nevemre került.A hitel havi törlesztését tavaly nov.-ig közösen fizettük,ő azóta nem fizet az autó másfél éve kereskedésben áll.A hitelt a jövőben nem szeretném törleszteni helyette is, igy felajánlottam neki, hogy azt az összeget amennyiben most az autó van, fizesse ki, ellenkező esetben én megtartom.Válasza erre az, hogy neki nem kell,de az enyém sem lehet.A havi törlesztőt fizetni nem akarja , az autó kihasználatlan, a pénzem fogytán.Mit tegyek? Ügyvédnél készült egy papír, hogy az autó fele ugyan az övé,de az azzal járó minden kiadás is. Kérem írják meg véleményüket.
Tisztelettel:Sz.T.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |