Tisztelt Hozzáértők !
Múlt év elején kaptam egy büntetést több mint 300.000 Ft-ról Dr. Kováts Sebestyéntől. Bementen a BKV-hoz, hogy mélltányosságot kérjek, de azt mondták, hogy már továbbadták az ügyvédi irodának, ekkor irtam egy levelet, hogy mutassa meg, hogy tényleg jogos-e a büntetés. Pár hét múlva kaptam egy csomagot, amiben a büntetésekről szoló bizonyítékok szerepeltek, de a "legfrissebb" is már több mint 3 éves volt. Ezután irtam mégegy levelet, hogy nem vagyok hajlandó kifizetni az egész büntetést, mert egyszer sem kaptam felszólítást a büntetésekről. Erre az volt a válasz, hogy csökkenteni nem áll módjukban a büntetést, csak részletfizetési lehetőséget biztosítanak. Erres mégegyszer elpostáztam az előző levem, mintha nem kaptam volna semmi választ az ügyvédi irodából (az leveleiket sima postai uton kaptam meg). Azóta nem kaptam semmi választ, ez lassan egy éve történt már.
Csak egy büntetés volt metrón, a többi villamoson és buszon történt, azok biztosan elévültek már.
Maguk szerint felkeressem az irodát, hogy a mertos büntetést hajlandó vagyok kifizetni a többit viszont nem ?
Illetve ha felkeresem az irodát, akkor kényszerithetnek rá, hogy a többit is kifizessem, mivel a levelezésemmel frissitettem a jogviszonyt ?
Segítségüket előrre is köszönöm.