Idegesítő szomszéd, feljelentés


Szomorú örökös # 2023.04.12. 03:49

Manguszta65

a paprika igaz.. az egész napi ugatástól az ember meghülyül, hosszú órákra otthon hagyják, folyamatosan megy a koncert

A magánházas élet már csak ilyen, nekem a hálószoba ablakom alatt szokott időnként a szomszéd kutyája ugatni, mert ott van a kapu.
De engem special nem zavar, mert tudod, aki igazán álmos, az a lakodalmas zenekar mellett is képes aludni. A kutyának ez a dolga, el kell fogadni.

Paprika mint állatkínzás? Nem lett semmi baja, nem rá szórtam, hanem a kapu aljára, ez mióta állatkínzás?.....Bűncselekmény? Miért is? nem méreg..

A paprikát elismerted, hogy odaszórtad a kapujához. Nagy valószínűséggel sikerült neki felszívni az orrával.
Márpedig akkor bizony kőkeményen állatkínzást követtél el, ami ha bizonyítható, akkor komolyan büntetik ma már.

Másfél éve egy másik szomszédom mondta, hogy ettől a szagtól a kutya nem fog a kapu előtt vísitani egész nap, mert érzékeny az orra - ő is beszórt egy adagot neki. Milyen érdekes, hogy őt a kamera nem vette fel, de engem igen?

Hát ez egy eléggé sovány érv lenne a bíróságon, ha feljelent. Nem gondolod? Ne a szomszéddal foglalkozz, hanem magaddal törődj inkább.

Majordomus # 2023.04.11. 20:00

Vannak emberek akikkel nem lehet kiegyezni.
.
Én is javaslom a bírósági utat.

Manguszta65 # 2023.04.11. 14:54

nanemaaa, köszi a hozzászólást.
A pontjaidat végig olvasva ergo én aki viseli mindezt az a bűnös? Tűrjem másnak a szarját?
Paprika mint állatkínzás? Nem lett semmi baja, nem rá szórtam, hanem a kapu aljára, ez mióta állatkínzás? Azóta is minden nap vísit.
Bűncselekmény? Miért is? nem méreg..

nanemaaa # 2023.04.11. 12:27

Mit tehetsz:

  1. Önvizsgálat.
  2. Ha a szomszéd azt mondja, igényt tart rá, hogy egyeztetni kell vele az időpontot, amikor beengedi a festőt, az egy természetes és jogos tulajdonosi magatartás. Ettől a szomszéd nem lesz barom.
  3. Gondolkodj el azon, hogy ha a szomszéd téged zavar a birtokod használatában, az szabálysértés. Az állatkínzás, amit végül is beismertél pedig bűncselekmény. Innentől visszaléphetsz az első pontra.

Egyetértek kbs-el. Bár ezek után nem tudom, van-e olyan hely, ahol a szomszéd nem lesz barom számodra. Talán a tanya, de ott meg a fű nő hangosan.

drbjozsef # 2023.04.11. 12:05

Mondanám, hogy kutyaugatásra birtokvédelem a helyi jegyzőtől, de úgy tűnik, az se az örök barátságot alapozná meg a szomszéddal, úgyhogy részben csatlakoznék KBS-hez : döntsd el hogy nyelsz, és akkor tényleg inkább költözz el, vagy beleállsz, de akkor ne ingereld a kutyát, hanem nyírd ki rendesen, aztán kezdődhet a harc.

Sajnos a helyzet az, hogy a jogi eljárások lassúak, hosszúak, gyakran hatástalanok, és a szomszédviták pont ilyesmik. Igen, egy agresszív köcsög szomszéd ellen a jogi eljárások mire eredményt hoznak, ha hoznak, addigra a normális ember már roncs.

Manguszta65 # 2023.04.11. 11:47

drbjozsef:
„ergo sakkban tart, és fenyeget, hogy megy a rendőrségre.”
Jól értem, elismered, hogy állatgyilkos vagy, és paprikát szórtál be a kapuján? -

a paprika igaz.. az egész napi ugatástól az ember meghülyül, hosszú órákra otthon hagyják, folyamatosan megy a koncert. Másfél éve egy másik szomszédom mondta, hogy ettől a szagtól a kutya nem fog a kapu előtt vísitani egész nap, mert érzékeny az orra - ő is beszórt egy adagot neki. Milyen érdekes, hogy őt a kamera nem vette fel, de engem igen?
Sajnos ő időközben elhunyt.
Nem vagyok állatgyilkos, nem öltem meg a kutyát, csak nyugalmat akarok.
Persze, azt is jelezte nekem, hogy ne kiabáljak át hogy "kuss" legyen, mert gyerekei vannak.....
Milyen érdekes, neki mindent szabad, én meg bólogassak?

Kovács_Béla_Sándor # 2023.04.11. 10:57

Szerintem költözz el.

drbjozsef # 2023.04.11. 10:50

ergo sakkban tart, és fenyeget, hogy megy a rendőrségre.
Jól értem, elismered, hogy állatgyilkos vagy, és paprikát szórtál be a kapuján?

Mit tehetek?
Felszólítod - lehetőleg tértivevényes levélben -, hogy a Ptk. 5:25:§(2) alapján engedje be a karbantartási, felújítási munkák elvégzésére a dolgozókat egy előre egyeztetett időpontban, amely egyeztetés belátható időn belül valósuljon meg (mondjuk 8 nap), ha ennek nem tesz eleget, akkor pert fogsz indítani ellene, amely végén a bíróság ítéletével fogja kötelezni a földjének használatát részedre, illetve minden perköltséget neki kell majd megfizetnie, ami nem lesz kevés, de sok.

Manguszta65 # 2023.04.11. 08:55

Sziasztok!

Az alábbiakban kérek segítséget, mit tehetek?
Családi ház, tűzfal lefestés miatt szobafestővel egyeztetve becsengettünk az idióta szomszédhoz, aki 6 éve teszi tönkre életünket a hangos családi életével, bosszantó, állandó fülsértő kutyaugatással fűszerezve. Többször is nemtetszést kinyílvánítva a helyzet semmit sem javult, sőt!!!
Közölte, hogy a festéssel kapcsolatban csak akkor léphet be a festő az ő udvarába, ha erre ő engedélyt ad, időpont egyeztetést követően, ami ugye nem történt meg, és a festő előtt közölte velem, hogy paprikát szórtam be a kapun keresztül, én egy állatgyilkos vagyok, neki erről kamera felvétele van, és én nem tehetem be a lábam az ő kapuján, ergo a munkálatokat nem felügyelhetem, valamint feljelent!
Nincs kamera a házán, de ő ezt tudja bizonyítani, ergo sakkban tart, és fenyeget, hogy megy a rendőrségre.
Mit tehetek?
Köszönöm a hozzászólásokat.