leszázalékolás


Garages # 2019.12.30. 15:19

Kiadták az autót, minden megfelel, ötödik nap lovagolok. De van egy „de”. Tilos a dohányzás az autóban. Elvileg ezt meg lehet tenni, de nem akarok fizetni bírságot a kabin vegytisztításáért https://cars-scanner.com/…cagliari.htm . Ezért jobb, ha abbahagyom és dohányozok félre. Általában minden rendben van. Nincs panasz a társaságnak, mindent jól csinálnak. Ha a helyükön lennék, megtiltanám a dohányzást az utastérben is, utána az emberek továbbra is használják, kevés embernek tetszik ez a szag.

1niki # 2019.12.14. 10:45

Üdv-
A múlt hónapban kaptam,egy levelet, a rehabilitációs intézettől, hogy esedékes a felűlvizsgálatom. De ha mint írták, a fris orvosi zárójelentések alapján, amit kérnek, hogy kűldjek be, abból látják, az egészségi állapotomat, nem kell bemennem.Volt egy egyhónapos zárójelentésem, az ortopédiáról, amiben leírja a prof, hogy tolószékben vagyok kénytelen eltölteni, a hátralévő életeme, volt kardiológiai lelet is, amiben a műbillentyűm elégtelenségéről írnak, és ez sem volt elég. Ma kaptam egy hányaveti levelet, hogy jelenjek meg a bizottság előtt. De csak egy ügyintéző írta alá. Nem vállalja semelyik orvos, hogy behívjon, vagy megindokolja, hogy miért is hív be annak ellenére, hogy olyan világos az egészségi állapotom a bekűldött zárójelentések alapján, hogy egy tehenészlány is rájönne belőlle.Szóval vagy nem orvos, a bizotság tagja, vagy egy etikátlan alak. Azt már látom hogy gerinctelen, mert nem vállalja fel a nevét se.Ez van, orbániában.

layuda # 2019.09.22. 14:15

Üdvözlök mindenkit!

Nem kell fizetni Tb-t ha "megváltozott munkaképességű, illetve egészségkárosodást szenvedett és munkaképesség-változásának mértéke az 50 százalékot, illetve egészségkárosodásának mértéke a 40 százalékot eléri, vagy egészségi állapota 50 százalékos vagy ennél kisebb mértékű, és az illetékes hatóság erre vonatkozó igazolásával rendelkezik."

Ez alapján jól értelmezem, hogy B2 45% kategóriában nem kell a TB-t fizetni? Mert engem a NAV-nál azzal küldtek el, hogy nem mentesülök a fizetési kötelezettség alól, mert csak 45%-os a károsodás és nem éri el az 50%-ot. De ebben a szövegben az áll, hogy a 40%-ot kell elérje, nem az 50-et.

Gergő59 # 2019.09.20. 17:56

Tisztelt válaszadók!

A helyzet a következő. A legkisebbik fiam (16 lesz hamarosan) a jobb szemére csak halvány fényeket lát, míg a jobbik, vagyis a bal szemére felírt dioptria -3,25

A szembetegsége mellett cukorbetegséggel is küzd, valamint a jobb lába rövidebb 1,5 centivel a balnál, továbbá a jobb bokáját nem is tudja egyáltalán mozgatni. (Ez utóbbi mondjuk egy két évvel ezelőtti bokatörése óta áll fenn ilyen formába, hisz addig még minimálisan tudta mozgatni)

Jelenleg mint tartósan beteg gyerek, kiemelt családi pótlékot kapunk utána.

Kereskedelmi ágazatos gimnáziumba tanul. Most alkalom nyílna az egyik rokonnál elhelyezkedjen dolgozni. A rokon viszont felvetette, hogy el kellene indítani a leszázalékolását. Ez állítólag a fiamnak munkavégzés esetén akár plusz pénzt is jelentene.

16 évesen tényleg el lehet-e indítani a "leszázalékolást"?
Mit jelentene a leszázalékolás hosszútávon a fiamnak?
Amennyiben megtörténik az egészségkárosodás fokának meghatározása, akkor mint 18 év alatti lehet jogosult bármilyen juttatásra vagy csak akkor, hogyha betölti a nagykorúságot és munkaidőt igazol?
Egyáltalán merre kellene elindulni, hogyha megléphető ez a 18. életévének betöltése előtt?

A megtisztelő segítségüket előre is köszönöm!

zalaapat112 # 2019.09.08. 18:45

Üdvözlöm!
Sajnos pszichiátria kórházban vagyok.
A rokkantcságin vagyok, vagyis komplex felülvizsgálatomat , előbőréb hozhatják?
Ha igen , miért ?

samesza # 2019.08.14. 10:37

Üdv most lehet hogy én nem találom a kérdésemre a választ.


Üdv, Volt egy kis összeg? hitelem amit sajnos nem fizettem 1998. 98000 ezer forint volt .Amir?l a mai napon kaptam 1 milliós felszólítás, Mit is kellene

samesza # 2019.08.13. 12:54
  • * * Üdv, segítséget szeretnék kérni.Sajnos rokkant lettem az egészségi állapot mértéke 28 százalék.Tehát D kategóriába kerültem.Járás rövid távon d4500.2 hosszú távon d4501.3 tömegkölekedés d4702.3. Jogosult vagyok e az elgtromos három kerekűre??sajnos inzulinos cukor beteg is vagyok.Tehát mire vagyok jogosult?? Még csak annyit hogy a kötelező munka évem sincs meg. Sajnos a sok maszek nem voltunk be jelenve.jelenleg nincs jövedelmem és egyedül élek.A testvéreim segitenek. Még csak annyit hogy kőzgyógy ellátást kapok

Üdv, Volt egy kis összeg? hitelem amit sajnos nem fizettem 1998. 98000 ezer forint volt .Amir?l a mai napon kaptam 1 milliós felszólítás, Mit is kellene

Derrick # 2019.07.25. 18:24

Kedves Jiguti!

Ezek nem tűnnek annyira súlyos betegségeknek, ráadásul kezelhetőek. Ettől függetlenül meg lehet próbálni a leszázalékolást (habár most nem így hívják ezt), ha megvan az ehhez szükséges munkaidőd.

Trudi1971 # 2019.07.22. 09:48

Üdvözlök mindenkit! A segítségeteket szeretném kérni, hogy mire számíthatok. Beadtam a felülvizsgálati kérelmemet mivel súlyos COPD-s beteg vagyok. 2017-ben voltam a bizottság előtt és az a bajom, hogy mivel akkor a felülvizsgálatom az özvegyi nyugdíj felélesztése miatt történt én nem is kaptam példányt az eredményről. Telefonon tudtam meg, hogy 67%-ra vették az eredményt ebből 51% volt a tüdőm állapota. Mostmár ott tartok, hogy oxigén nélkül nem tudok menni sehova. Namármost. Az utolsó öt évben megvolt a három év munkaviszonyom. De mekkora összegre számíthatok? Azt olvastam, hogy az utolsó év átlagának a tudomisén hány százalékát nézik. De mégis mennyi az az annyi? Egy ismerős{mnek sajnos ugyanez a baja és D1-es kategóriában van. Százezer forintnál többet kap. Ő azt mondta, hogy nem a munkaviszonyt, hanem az egészségi állapotot nézik. Nagyon ideges vagyok mert 28-30 ezer forint pontosan, hogy az éhenhaláshoz elég.
Előre is köszönöm!!

Jiguti # 2018.10.23. 14:20

Kedves Mindenki!
Van közöttünk olyan, akit fiatalon "százalékoltak le"? (Elnézést, de nem tudom most mi a helyes megnevezés.) Jelenleg 32 éves vagyok, 25 éve vagyok 1-es típusú cukorbeteg, eddig nem okozott komoly gondot, viszont idén kiderült, hogy autoimmun pajzsmirigy túlműködésem és autoimmun cöliákiám társult mellé. Egy a csapat így együtt komoly megpróbáltatást jelent és jelenleg nem érzem, hogy bírnék napi 8-10 órát dolgozni. Ezek miatt felvetődött, hogy megpróbálnánk valamilyen ellátást igényelni és mellette találni egy 4 órás munkát, hogy meg tudjak élni is. Szerintetek van rá esély vagy a korom miatt ki van zárva, hogy sikerülne???? Köszönöm, ha válaszol valaki!

Garages # 2018.09.10. 04:20

Ha seftelsz és eladsz megunt dolgaidat, amiket nem Te készítettél, akkor évi 60000 forint alatt békén hagy az adóhivatal, ezt bevallani se kell adóbevalláskor. Legfeljebb átvételi elismervényt kérsz de azt is csak akkor kellene megmutatni valakinek, ha számonkérné, hogy honnan van pénzed. 600ezer forintig semmi (nulla) kötelezettséged van,
valamint a nyugdíj, nézd meg a jogorvoslat https://velemenyek.club/arthroneo/ hogy segít. Ez a mára szokás.

lidacidi # 2015.02.27. 14:20

Tisztelt Válaszoló!
Édesanyámnak megállapították az egészségi állapot mértékét ami 41% (C2),de mivel társadalom biztosítást nem fizetett az elmúlt 15 évben mindössze 257 napot így elutasították a megváltozott munkaképességű ellátást.Sajnos nem volt munkahelye,tanyán élt.Neki 21 év leigazolt munkaviszonya van de a nyugdíjkorhatárt csak másfél év múlva éri el.Közel egy éve halt meg a férje,aki után az elmúlt egy évben özvegyi nyugdíjat kapott.Ezt már csak két hónapig kapja.
A kérdésem hogy ebben az esetben milyen ellátás illeti meg? Járhat e neki tovább az özvegyi nyugdíj vagy valamilyen segély?

házimanó # 2015.02.25. 19:53

Kedves Fórumozók, Kedves Júlia!

Az alábbi cikk némi reménységet nyújthat, nekünk, akik elvesztettük a megszerzett rokkantnyugdíj jogosultságunkat. Ha ennyire egyértelmű, hogy a magyar állam jogtalanul járt el, mikor megváltoztatta a törvényeket, valaki mért nem lép már ezügyben? Hogyan, miként lehetne, kellene összefogni, és visszakövetelni, amiért megdolgoztunk. Mi, kis átlagemberek nem tudjuk képviselni az érdekeinket, Kedves Júlia, nem lát rá valami esélyt, nem tud valami civil szervezetet, aki összefogna, és képviselne bennünket, vagy esetleg Ön nem vállalná ha többen összefognánk? Természetesen nem ingyen.

Üdvözlettel : házimanó

http://www.sokkaljobb.hu/…trasbourgban

sofie7 # 2015.02.24. 11:37

leszázalékolás

tisztelt válaszolók!

lentebb olvastam, hogy a rokkantsági procedúrák inkább szakkérdés, mint jogi kategória.

ha így van, akkor én is hiába kérdezek, viszont ha tudnának egy- két honlapot ajánlani, ahol a rokkantsági nyugdíjakról lehet kérdezni, az nagyon jó lenne! persze, ha lehet .

üdvözlettel sophie

melinda1963 # 2015.02.05. 09:42

Tisztelt válaszoló
Kérdésem az,hogy 88-ban megállapítottak elsőfokú orvosi bizottság 40 % rokkantságot. Nem fellebbeztem meg. Azóta az egészségi állapotom megromlott. A kérdésem,hogy ha most elmegyek leszázalékolásra figyelembe veszik a 40%-ot vagy elveszik? Válaszukat előre is köszönöm.

Róza56 # 2015.01.07. 10:54

Tisztelt Fórumozók!

A problémámhoz kérnék tanácsot, segítséget.
2005-ben az akkori 50%-os mkcs-emet a "tisztelt bizottság" 40%-ra ítélte. Ebbe nem törődtem bele és fellebbeztem. Igazságügyi orvosszakértői vélemény alapján a BÍRÓSÁG véglegesítette számomra az 50%-os leszázalékolást. Eddig semmi probléma nem volt ezzel kapcsolatban.
Az elmúlt évben a férjem halála után a két lányom részére kértem az árvasági ellátást, amit meg is kaptunk. Viszont a "tisztelt bizottság" visszarendelt engem felülvizsgálatra. A vizsgálatuk eredményeként csak 25%-os mkcs-t véleményeztek, és elvették a járandóságomat.
Kérdésem: jogosan járt-e el a "tisztelt bizottság", hogy egy bírósági végzést csak így felülbírál?
Mit tehetek, hogy bizonyítsam az igazam, betegségeim?
Köszönettel: Róza

Kovács_Béla_Sándor # 2015.01.04. 08:39

Ez sokkal inkább szakkérdés, mint jogi.

kicsy1975 # 2015.01.03. 20:46

Üdvözlöm!

Én 39-éves vagyok és azzal a kérdéssel fordulok Önhöz.hogy volt már három műtétem,műtötték a lábamat mind kettőt mert csontkinövés volt rajta,utána meg műtötték az ujjamat pattanó ujj miatt,ami azóta sem működik tökéletesen,és most pedig történt egy otthoni balesetem elvágtam az ujjamat asztali körfűrésszel,mindent szét roncsolt benne amit csak lehetett,meg műtötték de még a fém benne van.Azonkívül állandó izom és ízületi problémákkal küszködöm.Az lenne a kérdésem, hogy ezekkel a problémákkal mennyi az esély rá hogy leszázalékolnak?

Köszönettel: Berta Tünde
tundeberta75@freemail.hu

Gőz # 2014.05.02. 05:52

Jónapot! Segítségek szeretnék kérni nagyon fontos! Az a lényeg, hogy még 5 évvel ezelőtt (20éves koromba) kijött egy autoimmun betegség, amivel műtöttek 2szer stb. és én árvaellátást kaptam 16éves koromtól... aztán most 25éves elmúltam tavaly szeptemberbe és megszüntették de megigényeltem megváltozott munkaképességű tanulóként (nappalitagozatos tanuló vagyok) és küldtem is volt 2011es szakorvosi papírom hogy 40%os egészségkárosodásom van, azt írták vissza hogy joguk van felülvizsgálatot kérni most márciusig vártam rá hogy sorra kerüljek, 51%ot kaptam, és most kaptam papírt hogy visszautasítják a kérelmem, mert „az Ön egészségi állapotának mértéke 49% , megváltozott munkaképességű, de ez az állapota az árvaellátásra való jogosultság megszünését, a 25. életéve betöltését követő időponttól véleményezhető, ezért a rendelkező részben foglaltak szerint kellett határozni.” Én nem tudom mihez kezdhetnék, eddig kölcsönökből éltem mivel biztos voltam benne hogy megkapom visszamenőleg onnantól hogy igényeltem és húzták az ügyet. fellebezni szeretnék, mert szerintem ez amit leírtak igazságtalan és helytelen, hiszen hivatalos papírjaim vannak róla hogy a 25.életévem előtt is fennált ez az állapot. De most mit írjak bele és mit küldjek be? Vagy lehet ezzel mást is kezdeni? Előre is köszönöm a választ.

majmi # 2014.04.27. 14:11

A kérdésem a következő, van orvosszakértői vélemény. par. skr. enyhe válltozatát állapította meg, 51%-os mkcs.-sel. Erre semmi ellátás nincs, mert a ledolgozott hónapok hiányoznak. Lesz biósági tárgzalás a gondnokság alá vételről. Most / 6 hónapja elmúlt / résmunkaidőben dolgozik. A gondnokság alá vétel miatt a munkaviszony megszűnik, vagy milyen határozat variációra lehet számítani ? Miben és hogyan korlátozhatják a beteget, miben maradhat saját maga döntőképes ? Féő, hogy a nehezen megszerzett kicsike kis munkáját elveszíti ???

BJúlia # 2014.04.27. 13:21

Rasmanov, kérlek,
NE írd ki teljes nevem, magán mobil számom, mert nem etikus, erkölcsileg kiadni másnak személyes elérhetőségeit, jogilag is kifogásolható,
lehet, akaratlan tetted, de ne tedd)
max. keresztnevem, vagy inkább weblap címem

http://www.versenykepesseg.eu/
Nem véletlenül mások is ennyit írnak!!

Ha mégis rossz indulat vezetett, az is a te döntésed, lelked is rajta.
OK?

Házimanó
készséggel átvizsgálom határozatod, ha email elküldöd és megtisztelsz, az alapján ismerni fogom a tényeket (pl. volt-e előtte ellátásod, milyen ellátásod volt, stb.)és akkor annak ismeretében meg tudom állapítani, jogszerűen állapították-e meg az összeget, ill. az indoklás és maga a határozatban írtak jogszerűek-e vagy sem, mit lehet tenni,stb.
Elmondásod alapján csak találgatni lehet.

donpepe,
kérem ha megtisztelsz te is határozatoddal, amiből kiderül kitől, milyen célból kérted, mit szerettél volna kérni, mi a helyzeted, mire lehetsz jogosult, mert így nálad is csak találgatni lehet, de a tények ismeretében pontos tájékoztatást adhatok, és megoldási lehetőségeket, ügyintézési módot, a megfelelőt,....

PaliczEdina # 2014.03.04. 20:29

Köszönöm mindkettőtöknek, már írtam neki, remélem fog tudni segíteni. Mégegyszer köszönöm


PaliczEdina

házimanó # 2014.03.04. 13:18

Edina!
Írtam az e-mail címedre egy javaslatot, ott nézd meg

Sok sikert és gyógyulást kívánok!!!!

PaliczEdina # 2014.03.02. 14:01

Segítséget szeretnék kérni. 27 éves Nyíregyházi, leszázalékolt lány vagyok. 10 éve le vagyok százalékolva, de ddig sehonnan semmi pénzt nem kaptunk, se én, se édesanyám, pedig a szüleim tartanak el, mert nem tudok dolgozni. 40 %-ban vagyok egészséges, 60%-ban vagyok beteg. Iskolapadból kerültem a műtőbe, agydaganattal műtöttek. Azóta itt több problémám van, hormonális, és vízháztartási gondok, és teljes látótér kiesés. Több helyre adtunk már be kérelmet, megigényeltük a fogyatékosságit is, mert a szememre meg kellene kapjak. De semmit nem kapok. Voltunk a jegyzőnél, önkormányzatnál, mindenhol, és mindenhonnan elutasítottak, mert a szüleimmel élek, és nekik van házuk meg kocsijuk. De nekem ehhez semmi közöm, örülhetek hogy megengedik hogy náluk éljek. Eltartani magam nem tudom, nagyon sok gyógyszer szedek, amit fizetni kell. De ha ők nem segítenének meghalnék, mert a gyógyszert se tudnám magamnak megvenni. 3 év munkaviszony kell ahhoz hogy kapjak valamit, de az sose lesz meg. Mit tudnék tenni, hogy kapjak valahonnan pénzt?? Tényleg szükségem lenne rá, mert a semmiből nem lehet megélni. Kérem szépen, aki tud segítsen, adjanak tanácsot.
Tisztelettel: Palicz Edina


PaliczEdina

házimanó # 2014.02.25. 12:36

Tisztelt Fórumzók! Tegnap kaptam meg a határozatot, 53 % eg.károsodás,C2 kategória, rokkantsági ellátás: 59.985 Ft.
Ez valami 2012-es minimálbér korrigált összegének 60 %-a. Ebben a kategóriában úgy szól az ellátás meghatározása, hogy a minimálbér 60 %-a, legkevesebb 45%, maximum 150 %. Kérdésem, mi alapján kaptam a 60 %-ot, és mért nem többet, a jogszabály sehol nem tartalmaz olyat, ami ezt megindokolná. A 53 %-ot elfogadom, de magasabb ellátást szeretnék, fellebbezhetek-e?
2 éve, az új rendszer bevezetésével elvesztettem a 140 ezer Ft-os rehabos járadékomat, azóta 30ezer Ft-os ellátáson tengődök, 7 műtét után, 3 következő műtét előtt. 15 éves korom óta dolgoztam 30 évet, 2006-ig, és minden fillér után fizettem amit kellett. 8 éve vagyok leszázalékolva, most állapotrosszabbodás miatt kaptam ezt a határozatot. Egy ismerősöm 50 %-os károsodásra kapott 147 ezer Ft ellátást, vagyis 150%-ot, igaz ő 2012-ben lett leszázalékolva, nem az előző rendszerben. Úgy gondolom, jogos lenne hogy én is többet kapjak.
Köszönöm, ha valaki tud tanácsot adni. Üdv. Házimanó