Fórum segítségkérés régebbi elöl     új hozzászólás


leszázalékolás

samesza # e-mail 2019.08.14. 12:37

Üdv most lehet hogy én nem találom a kérdésemre a választ.

üdv van egy hugom és válik 23 év után sajna semmi nincs a nevén és most fél atol hogy semije nem marad

samesza # e-mail 2019.08.13. 14:54
  • * * Üdv, segítséget szeretnék kérni.Sajnos rokkant lettem az egészségi állapot mértéke 28 százalék.Tehát D kategóriába kerültem.Járás rövid távon d4500.2 hosszú távon d4501.3 tömegkölekedés d4702.3. Jogosult vagyok e az elgtromos három kerekűre??sajnos inzulinos cukor beteg is vagyok.Tehát mire vagyok jogosult?? Még csak annyit hogy a kötelező munka évem sincs meg. Sajnos a sok maszek nem voltunk be jelenve.jelenleg nincs jövedelmem és egyedül élek.A testvéreim segitenek. Még csak annyit hogy kőzgyógy ellátást kapok

üdv van egy hugom és válik 23 év után sajna semmi nincs a nevén és most fél atol hogy semije nem marad

Derrick # e-mail 2019.07.25. 20:24

Kedves Jiguti!

Ezek nem tűnnek annyira súlyos betegségeknek, ráadásul kezelhetőek. Ettől függetlenül meg lehet próbálni a leszázalékolást (habár most nem így hívják ezt), ha megvan az ehhez szükséges munkaidőd.

Trudi1971 # e-mail 2019.07.22. 11:48

Üdvözlök mindenkit! A segítségeteket szeretném kérni, hogy mire számíthatok. Beadtam a felülvizsgálati kérelmemet mivel súlyos COPD-s beteg vagyok. 2017-ben voltam a bizottság előtt és az a bajom, hogy mivel akkor a felülvizsgálatom az özvegyi nyugdíj felélesztése miatt történt én nem is kaptam példányt az eredményről. Telefonon tudtam meg, hogy 67%-ra vették az eredményt ebből 51% volt a tüdőm állapota. Mostmár ott tartok, hogy oxigén nélkül nem tudok menni sehova. Namármost. Az utolsó öt évben megvolt a három év munkaviszonyom. De mekkora összegre számíthatok? Azt olvastam, hogy az utolsó év átlagának a tudomisén hány százalékát nézik. De mégis mennyi az az annyi? Egy ismerős{mnek sajnos ugyanez a baja és D1-es kategóriában van. Százezer forintnál többet kap. Ő azt mondta, hogy nem a munkaviszonyt, hanem az egészségi állapotot nézik. Nagyon ideges vagyok mert 28-30 ezer forint pontosan, hogy az éhenhaláshoz elég.
Előre is köszönöm!!

Jiguti # e-mail 2018.10.23. 16:20

Kedves Mindenki!
Van közöttünk olyan, akit fiatalon "százalékoltak le"? (Elnézést, de nem tudom most mi a helyes megnevezés.) Jelenleg 32 éves vagyok, 25 éve vagyok 1-es típusú cukorbeteg, eddig nem okozott komoly gondot, viszont idén kiderült, hogy autoimmun pajzsmirigy túlműködésem és autoimmun cöliákiám társult mellé. Egy a csapat így együtt komoly megpróbáltatást jelent és jelenleg nem érzem, hogy bírnék napi 8-10 órát dolgozni. Ezek miatt felvetődött, hogy megpróbálnánk valamilyen ellátást igényelni és mellette találni egy 4 órás munkát, hogy meg tudjak élni is. Szerintetek van rá esély vagy a korom miatt ki van zárva, hogy sikerülne???? Köszönöm, ha válaszol valaki!

Garages # e-mail 2018.09.10. 06:20

Ha seftelsz és eladsz megunt dolgaidat, amiket nem Te készítettél, akkor évi 60000 forint alatt békén hagy az adóhivatal, ezt bevallani se kell adóbevalláskor. Legfeljebb átvételi elismervényt kérsz de azt is csak akkor kellene megmutatni valakinek, ha számonkérné, hogy honnan van pénzed. 600ezer forintig semmi (nulla) kötelezettséged van,
valamint a nyugdíj, nézd meg a jogorvoslat https://velemenyek.club/arthroneo/ hogy segít. Ez a mára szokás.

lidacidi # e-mail 2015.02.27. 15:20

Tisztelt Válaszoló!
Édesanyámnak megállapították az egészségi állapot mértékét ami 41% (C2),de mivel társadalom biztosítást nem fizetett az elmúlt 15 évben mindössze 257 napot így elutasították a megváltozott munkaképességű ellátást.Sajnos nem volt munkahelye,tanyán élt.Neki 21 év leigazolt munkaviszonya van de a nyugdíjkorhatárt csak másfél év múlva éri el.Közel egy éve halt meg a férje,aki után az elmúlt egy évben özvegyi nyugdíjat kapott.Ezt már csak két hónapig kapja.
A kérdésem hogy ebben az esetben milyen ellátás illeti meg? Járhat e neki tovább az özvegyi nyugdíj vagy valamilyen segély?

házimanó # e-mail 2015.02.25. 20:53

Kedves Fórumozók, Kedves Júlia!

Az alábbi cikk némi reménységet nyújthat, nekünk, akik elvesztettük a megszerzett rokkantnyugdíj jogosultságunkat. Ha ennyire egyértelmű, hogy a magyar állam jogtalanul járt el, mikor megváltoztatta a törvényeket, valaki mért nem lép már ezügyben? Hogyan, miként lehetne, kellene összefogni, és visszakövetelni, amiért megdolgoztunk. Mi, kis átlagemberek nem tudjuk képviselni az érdekeinket, Kedves Júlia, nem lát rá valami esélyt, nem tud valami civil szervezetet, aki összefogna, és képviselne bennünket, vagy esetleg Ön nem vállalná ha többen összefognánk? Természetesen nem ingyen.

Üdvözlettel : házimanó

http://www.sokkaljobb.hu/…trasbourgban

sofie7 # e-mail 2015.02.24. 12:37

leszázalékolás

tisztelt válaszolók!

lentebb olvastam, hogy a rokkantsági procedúrák inkább szakkérdés, mint jogi kategória.

ha így van, akkor én is hiába kérdezek, viszont ha tudnának egy- két honlapot ajánlani, ahol a rokkantsági nyugdíjakról lehet kérdezni, az nagyon jó lenne! persze, ha lehet .

üdvözlettel sophie

melinda1963 # e-mail 2015.02.05. 10:42

Tisztelt válaszoló
Kérdésem az,hogy 88-ban megállapítottak elsőfokú orvosi bizottság 40 % rokkantságot. Nem fellebbeztem meg. Azóta az egészségi állapotom megromlott. A kérdésem,hogy ha most elmegyek leszázalékolásra figyelembe veszik a 40%-ot vagy elveszik? Válaszukat előre is köszönöm.

Róza56 # e-mail 2015.01.07. 11:54

Tisztelt Fórumozók!

A problémámhoz kérnék tanácsot, segítséget.
2005-ben az akkori 50%-os mkcs-emet a "tisztelt bizottság" 40%-ra ítélte. Ebbe nem törődtem bele és fellebbeztem. Igazságügyi orvosszakértői vélemény alapján a BÍRÓSÁG véglegesítette számomra az 50%-os leszázalékolást. Eddig semmi probléma nem volt ezzel kapcsolatban.
Az elmúlt évben a férjem halála után a két lányom részére kértem az árvasági ellátást, amit meg is kaptunk. Viszont a "tisztelt bizottság" visszarendelt engem felülvizsgálatra. A vizsgálatuk eredményeként csak 25%-os mkcs-t véleményeztek, és elvették a járandóságomat.
Kérdésem: jogosan járt-e el a "tisztelt bizottság", hogy egy bírósági végzést csak így felülbírál?
Mit tehetek, hogy bizonyítsam az igazam, betegségeim?
Köszönettel: Róza

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2015.01.04. 09:39

Ez sokkal inkább szakkérdés, mint jogi.

www.kbs-ugyved.hu

kicsy1975 # e-mail 2015.01.03. 21:46

Üdvözlöm!

Én 39-éves vagyok és azzal a kérdéssel fordulok Önhöz.hogy volt már három műtétem,műtötték a lábamat mind kettőt mert csontkinövés volt rajta,utána meg műtötték az ujjamat pattanó ujj miatt,ami azóta sem működik tökéletesen,és most pedig történt egy otthoni balesetem elvágtam az ujjamat asztali körfűrésszel,mindent szét roncsolt benne amit csak lehetett,meg műtötték de még a fém benne van.Azonkívül állandó izom és ízületi problémákkal küszködöm.Az lenne a kérdésem, hogy ezekkel a problémákkal mennyi az esély rá hogy leszázalékolnak?

Köszönettel: Berta Tünde
tundeberta75@freemail.hu

Gőz # e-mail 2014.05.02. 07:52

Jónapot! Segítségek szeretnék kérni nagyon fontos! Az a lényeg, hogy még 5 évvel ezelőtt (20éves koromba) kijött egy autoimmun betegség, amivel műtöttek 2szer stb. és én árvaellátást kaptam 16éves koromtól... aztán most 25éves elmúltam tavaly szeptemberbe és megszüntették de megigényeltem megváltozott munkaképességű tanulóként (nappalitagozatos tanuló vagyok) és küldtem is volt 2011es szakorvosi papírom hogy 40%os egészségkárosodásom van, azt írták vissza hogy joguk van felülvizsgálatot kérni most márciusig vártam rá hogy sorra kerüljek, 51%ot kaptam, és most kaptam papírt hogy visszautasítják a kérelmem, mert „az Ön egészségi állapotának mértéke 49% , megváltozott munkaképességű, de ez az állapota az árvaellátásra való jogosultság megszünését, a 25. életéve betöltését követő időponttól véleményezhető, ezért a rendelkező részben foglaltak szerint kellett határozni.” Én nem tudom mihez kezdhetnék, eddig kölcsönökből éltem mivel biztos voltam benne hogy megkapom visszamenőleg onnantól hogy igényeltem és húzták az ügyet. fellebezni szeretnék, mert szerintem ez amit leírtak igazságtalan és helytelen, hiszen hivatalos papírjaim vannak róla hogy a 25.életévem előtt is fennált ez az állapot. De most mit írjak bele és mit küldjek be? Vagy lehet ezzel mást is kezdeni? Előre is köszönöm a választ.

majmi # e-mail 2014.04.27. 16:11

A kérdésem a következő, van orvosszakértői vélemény. par. skr. enyhe válltozatát állapította meg, 51%-os mkcs.-sel. Erre semmi ellátás nincs, mert a ledolgozott hónapok hiányoznak. Lesz biósági tárgzalás a gondnokság alá vételről. Most / 6 hónapja elmúlt / résmunkaidőben dolgozik. A gondnokság alá vétel miatt a munkaviszony megszűnik, vagy milyen határozat variációra lehet számítani ? Miben és hogyan korlátozhatják a beteget, miben maradhat saját maga döntőképes ? Féő, hogy a nehezen megszerzett kicsike kis munkáját elveszíti ???

BJúlia # e-mail 2014.04.27. 15:21

Rasmanov, kérlek,
NE írd ki teljes nevem, magán mobil számom, mert nem etikus, erkölcsileg kiadni másnak személyes elérhetőségeit, jogilag is kifogásolható,
lehet, akaratlan tetted, de ne tedd)
max. keresztnevem, vagy inkább weblap címem

http://www.versenykepesseg.eu/
Nem véletlenül mások is ennyit írnak!!

Ha mégis rossz indulat vezetett, az is a te döntésed, lelked is rajta.
OK?

Házimanó
készséggel átvizsgálom határozatod, ha email elküldöd és megtisztelsz, az alapján ismerni fogom a tényeket (pl. volt-e előtte ellátásod, milyen ellátásod volt, stb.)és akkor annak ismeretében meg tudom állapítani, jogszerűen állapították-e meg az összeget, ill. az indoklás és maga a határozatban írtak jogszerűek-e vagy sem, mit lehet tenni,stb.
Elmondásod alapján csak találgatni lehet.

donpepe,
kérem ha megtisztelsz te is határozatoddal, amiből kiderül kitől, milyen célból kérted, mit szerettél volna kérni, mi a helyzeted, mire lehetsz jogosult, mert így nálad is csak találgatni lehet, de a tények ismeretében pontos tájékoztatást adhatok, és megoldási lehetőségeket, ügyintézési módot, a megfelelőt,....

PaliczEdina # e-mail 2014.03.04. 21:29

Köszönöm mindkettőtöknek, már írtam neki, remélem fog tudni segíteni. Mégegyszer köszönöm

PaliczEdina

házimanó # e-mail 2014.03.04. 14:18

Edina!
Írtam az e-mail címedre egy javaslatot, ott nézd meg

Sok sikert és gyógyulást kívánok!!!!

PaliczEdina # e-mail 2014.03.02. 15:01

Segítséget szeretnék kérni. 27 éves Nyíregyházi, leszázalékolt lány vagyok. 10 éve le vagyok százalékolva, de ddig sehonnan semmi pénzt nem kaptunk, se én, se édesanyám, pedig a szüleim tartanak el, mert nem tudok dolgozni. 40 %-ban vagyok egészséges, 60%-ban vagyok beteg. Iskolapadból kerültem a műtőbe, agydaganattal műtöttek. Azóta itt több problémám van, hormonális, és vízháztartási gondok, és teljes látótér kiesés. Több helyre adtunk már be kérelmet, megigényeltük a fogyatékosságit is, mert a szememre meg kellene kapjak. De semmit nem kapok. Voltunk a jegyzőnél, önkormányzatnál, mindenhol, és mindenhonnan elutasítottak, mert a szüleimmel élek, és nekik van házuk meg kocsijuk. De nekem ehhez semmi közöm, örülhetek hogy megengedik hogy náluk éljek. Eltartani magam nem tudom, nagyon sok gyógyszer szedek, amit fizetni kell. De ha ők nem segítenének meghalnék, mert a gyógyszert se tudnám magamnak megvenni. 3 év munkaviszony kell ahhoz hogy kapjak valamit, de az sose lesz meg. Mit tudnék tenni, hogy kapjak valahonnan pénzt?? Tényleg szükségem lenne rá, mert a semmiből nem lehet megélni. Kérem szépen, aki tud segítsen, adjanak tanácsot.
Tisztelettel: Palicz Edina

PaliczEdina

házimanó # e-mail 2014.02.25. 13:36

Tisztelt Fórumzók! Tegnap kaptam meg a határozatot, 53 % eg.károsodás,C2 kategória, rokkantsági ellátás: 59.985 Ft.
Ez valami 2012-es minimálbér korrigált összegének 60 %-a. Ebben a kategóriában úgy szól az ellátás meghatározása, hogy a minimálbér 60 %-a, legkevesebb 45%, maximum 150 %. Kérdésem, mi alapján kaptam a 60 %-ot, és mért nem többet, a jogszabály sehol nem tartalmaz olyat, ami ezt megindokolná. A 53 %-ot elfogadom, de magasabb ellátást szeretnék, fellebbezhetek-e?
2 éve, az új rendszer bevezetésével elvesztettem a 140 ezer Ft-os rehabos járadékomat, azóta 30ezer Ft-os ellátáson tengődök, 7 műtét után, 3 következő műtét előtt. 15 éves korom óta dolgoztam 30 évet, 2006-ig, és minden fillér után fizettem amit kellett. 8 éve vagyok leszázalékolva, most állapotrosszabbodás miatt kaptam ezt a határozatot. Egy ismerősöm 50 %-os károsodásra kapott 147 ezer Ft ellátást, vagyis 150%-ot, igaz ő 2012-ben lett leszázalékolva, nem az előző rendszerben. Úgy gondolom, jogos lenne hogy én is többet kapjak.
Köszönöm, ha valaki tud tanácsot adni. Üdv. Házimanó

ZÖLDJANIKA #   2014.02.09. 12:44

RASMANOS!
Tökéletesen igazad van, felháborító, bicskanyitigató, amit ez a rezsim tesz a megvéltozott munkaképességű, rokkant emberekkel.
Ők, Orbánék pediga pecsenyéjüket sütögetik e szegény emberek kárán!Ezer hektár számra bérlik 1 ft-ért az állami földeket, melyeket nem tudod meg, mert titkosította a mocsok férgek.
jelen esetben csak azt lehet hallani, hogy emelik a pedagógusok pénzét! De azt nem veszi figyelembe, ezek a pedagógusok, a mi munkánkból mehettek tanulni!Én 61 éves vagyok, a rokk. ellátásomat 1 orvosi vozsgával elvették, 1 fillért nem kapok, még az eg. járulékot is fizetnem kell, hogy orvosim legyen. Egész életemben keményen dolgoztam, nem voltam soha, semmilyen segélyen, és ezt adta Orbán rezsim.
Most hová forduljak?Mi lesz velem még 2 évig, míg a nyugdíjamat adják, ha ...mert már az sem biztos, hogy lesz 2 év múlva, mert kell a lóvé a sportcsarnokokra, meg a saját csókosaiknak.
Miért nem támogatja, azokat, akik pld. egész életében keményen melózott? Nem lébicolt, különböző segélyeken élt stb.Kiváncsi lennék, ezek a hasonlóan járt emberek, Orbánra szavznak? Sírba tesznek bennünket!!!!Ébredjünk!!!

talcsizunk@freemail.hu

WWallace #   2014.02.06. 21:35

Donpepe9,

kimaradt a kérdésből, hogy milyen ellátás igényléséről van szó. :) Mivel a nyugdíjbiztosítási igazgatóságok hatáskörében a baleseti járadék és a rokkantsági járadék maradt 2012.01.01-jétől, az egészségkárosodása mértékére tekintettel feltételezem, hogy rokkantsági járadékot igényelt.

Amennyiben így van, 80%-os egészségkárosodással erre az ellátásra jogosult lehet. A mértéke pedig fix összeg: 33.300 Ft.

donpepe9 # e-mail 2014.02.06. 11:33

Üdv 1 hónappal ezelőtt megkaptam az orvosszakértői véleményt ami alapján 80%-ban egészségkárosodott vagyok de mivel ezt az önkormányzat kérte a nyugdíjbiztosító ezt nem fogadta el hanem úv vizygálatot kért már azon is túl vagyok de az eredményét nem tudom ha így marad az ellátásomat mi alapján és hogyan számolják ki??

WWallace #   2014.02.04. 19:01

Leszázalékoltatás: ilyen "ellátás" soha nem létezett. Rokkantsági nyugdíj: ilyen ellátást pedig 2012.01.01-jétől nem lehet megállapítani. 2012-ben a rokkantsági ellátórendszer gyökeresen átalakult!

Jelenleg a 2011. évi CXCI. törvény szabályozza a szóba jövő ellátásokat: ez az orvosi bizottság komplex véleményétől függően rokkantsági vagy rehabilitációs ellátás lehet. A kérelmet a lakóhely szerint illetékes rehabilitációs szakigazgatási szervnél lehet benyújtani. Ott adnak további felvilágosítást a csatolandó dokumentumokról és az eljárás menetéről.

saci62 # e-mail 2014.02.04. 15:02

Tisztelt fórum!"013.02.11-től vagyok táppénzen ami most 02.08-án le is jár!1-éve vagyok beteg közben 2013.09.11-én le százalékoltak!Most hogy közel az idő mert lejárt az 1-év beteg állomány kötelezhetnek felmondási idő ledolgozásával vagy ez evidens hogy nem mert leszázalékoltak?A kérdésem még hogy erre az 1-évre járt e szabadság?Félek hogy a cég ahol dolgoztam be akar majd csapni erről híresek!Sajnos!Gyors válaszát előre is köszönöm!Tisztelettel Nagy Sarolta!