nem
tartozás behajtás
Üdvözlök Mindenkit!
Azt szeretném kérdezni, hogy a közösköltség tartozás behajtására bejegyezhető-e jelzálog a hitelre vásárolt lakásra?
A választ előre köszönöm!
De remélhetőleg megvan a papírod.
kaphatok választ?vagy nagyon nagy hülyeséget írtam?:)
Edelweis
miért nem vh jog?
youpiecy
ha nem fizetsz akkor végső soron a fél ingatlanodat is elveszítheted.Persze nem 5 nap alatt hanem később.
„Edelweis
miért nem vh jog?”
Talán mert azt nem engedi meg a Th., a jelzálog bejegyeztetését viszont igen. [30-31. §§]
Egy végrehajtónak illene tudni, hogy a társasházi közgyűlési határozat nincs a végrehajtható okiratok között. (A közös képviselő döntése meg pláne.)
Tudom.nem voltam érthető:fmh-kell kiadatni és azzal a vh jogot bejegyeztetni.Minek ide a jelzálog?
Üdvözletem!
Segítséget szeretnék kérni.
Kaptam egy levelet, melyben felmondták a hitelszerződést, és bírósági végre hajtásra adják az ügyet. Ennek a bírósági eljárásnak kb. mennyi az ideje, amíg megérkezik a fizetésletiltás? Illetve ha résztulajdonos vagyok egy házban, az 1/4 része az én nevemen van, a 3/4-e pedig a mamámén. Erre az 1/4 részre is kiterjedhet a végrehajtás?
Ha az 1/4 részemet szeretném átíratni a 2 éves lányom nevére, akkor gyámügyestől, mindenestől kb. mennyi az ideje amíg átírják?
A segítségét előre is köszönöm!
zsuzsika13:
- hetek-hónapok (viszonylag gyors)
- igen
- néhány hónap, de az nem megoldás a problémádra, mert mint fedezetelvonó ügylet a végrehajtás alól nem mentesül a tulajdonrészed (hiába lesz a lányod tulajdona).
„Minek ide a jelzálog?”
Talán mert a jelzáloggal,biztosított követelés előnyt élvez más végrehajtást kérőkkel szemben.
Köszönöm pazs!
Üdvözlök Mindenkit !
Olyan kérdésem lenne,hogy magánszemélynek kölcsönadtam 2.Mill forintot. Közjegyző előtt.
Milyen lépéseket kell tennem ahhoz ,hogy a 2011.12.31-én lejárt követelésemet minél előbb be tudjam hajtani?
Mi a módja és menete ?
Sajnos nem ismerem az adós anyagi hátterét.
Annyi biztos,hogy nyugdíjas.
Szíves válaszát előre is köszönöm.
Menj vissza a közjegyzőhöz, ő tudni fogja.
Köszönöm.
Holnapra kaptam is időpontot.
Üdv,
én azt szeretném kérdezni, hogy a követeléskezelő cégeknek ki/mi a felügyeleti szerve? Ugyanis bepanaszoltam egy követeléskezelő céget a PFÁSZ-nél, mire azt a választ kaptam, hogy mivel a követeléskezelő cég az én esetemben nem pénzügyi szervezet követelését kezeli, nem Ők az illetékes felügyeleti szerv. Azt már nem közölték, hogy akkor ki/mi az.
Nincs nekik. Ha jogvitád van velük, fordulj bírósághoz. (Mosodának ki a felügyeleti szerve?)
Az szép. Elutasították a részletfizetést, én erre mondtam, hogy sorry, akkor ott a bíróság, pereljenek be. A tartozást elismerem, de nem tudom kifizetni. Nem bujkálok, nem akarom megúszni, de egyszerűen nem tudom kifizetni. Ahelyett, hogy jogi lépéseket tettek volna, elkezdtek telefonon fenyegetni, olyasmikkel, hogy majd jól kimennek az embereik a címemre, és bizonyos összeghatárig elvisznek onnan dolgokat, meg hasonlók, ha nem fizetek.
Amúgy meg, hogy a mosodának ki a felügyeleti szerve? Attól függ, milyen mosoda. Lehet a Állami és Népegészségügyi Tisztiorvosi Szolgálat, pl. ha kórházról van szó, vagy kórháznak dolgozó mosodáról, helyi önkormányzat, vagy egy egyszerű ruhamosodánál a Fogyasztóvédelem, ilyesmi.
Elvileg mindennek van, én eddig úgy tudtam, hogy csak a Közös Képviseleteknek nincs, régen volt (ügyészség, ha jól tudom), de már nincs. Ez mondjuk meg is látszik, alig van társasház, ahonnan nem nyúlt volna le ezt-azt a KK...
„majd jól kimennek az embereik a címemre, és bizonyos összeghatárig elvisznek onnan dolgokat, meg hasonlók, ha nem fizetek”
Mondani mindent lehet.
Nem találtam más helyet, ahova a panaszomat leírhatnám, így ide írom.
Páromnak, aki teherfuvarozó, már közel fél éve tartozik egy magánszemély. A tartozás összege 240 ezer volt, ebből kifizetett 70-et, így most 170 ezer a tartozása. Folyamatosan hitegetett a fizetéssel kapcsolatban, egészen december végéig, amikor kérte, hogy - mivel most fog fizetni - adjuk oda a számlát. Odaadtuk, de csak lefénymásolta, majd visszaadta azzal, hogy mégsem tud rögtön fizetni, és addig őrizze a párom.....Azóta eltelt két hónap. Két héttel ezelőtt feladtuk a számlát postán a címére tértivevénnyel, amit a mai napig nem vett át, így a posta vissza is adta a levelet. Egy héttel ezelőtt viszont felhívta páromat, hogy értesítőt kapott a postáról a levél miatt, és kérdezte, mi az amit a párom küldött neki, mert most készül átvenni....Aztán megtudta, hogy a számla az, és nem vette át. Mit lehet tenni ez esetben? Rendőrségi feljelentés? Vagy esetleg más megoldás? Valaki azt mondta, hogy ügyvéddel írassunk felszólítást neki, de nem tudom, hogy ez így jó-e, elérünk-e vele valamit....
Fizetési meghagyás.
Üdvözlök Mindenkit !
Olyan kérdésem lenne,hogy magánszemélynek kölcsönadtam 2.Mill forintot. Közjegyző előtt.
Milyen lépéseket kell tennem ahhoz ,hogy a 2011.12.31-én lejárt követelésemet minél előbb be tudjam hajtani?
Mi a módja és menete ?
Sajnos nem ismerem az adós anyagi hátterét.
Annyi biztos,hogy nyugdíjas.
Szíves válaszát előre is köszönöm.
Válasz volt:Menj vissza a közjegyzőhöz, ő tudni fogja.
(Tatica)
Én válaszom volt:Köszönöm.
Holnapra kaptam is időpontot.
Eddig ez történt.
Vissza mentem a közjegyzőhöz,de nem tudtam vele csak a titkárával beszélni viszont Tőlenem sokat tudtam meg.
annyit mondott,hogy elküldik a végrehajtónak és kész.
Van-e esélyem behajtani és még mennyibe fog kerülni?
Mit kell még Nekem tenni?
„elküldik a végrehajtónak és kész.”
Ez a lényeg. Nincs más tennivalód azon kívül, hogy fizesd meg a végrehajtónak a munkadíjelőlegét. Kérni fogja.
Tanácsot kérnék!
Jogerős bírósági ítélet alapján magánszemély tartozik nekem 566.670 ft-al,de nem fizet.
Bírósági végrehajtó állítólag 40eFt lenne.
Magánpénzbehajtó állítólag hatékonyabb.
Ha tudna valaki tanácsot adni,melyikkel érdemes próbálkoznom,azt megköszönném,mert rengeteg ilyen található a neten!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02