Jogi képviselő

Egyjogász # 2013.07.01. 17:12

Miért, itt lehet másnak is írni, mint Lénártnak???:)))

monalisa1 # 2013.07.01. 13:20

Sandi78

Egyjogász nem neked írta azt amit, hanem egy "kedves" fórumozónak...

Egyjogász # 2013.07.01. 13:04

Ha te meg a Balatonon sem tudsz lekattani arról, hogy ide írogass novellákat, meg itt kedvesű-zzél, az már régen rossz....

Sandi78 # 2013.07.01. 12:02

Segítséget szeretnék kérni! Ügyvédet keresek!

Keresnék egy olyan ügyvédet, aki otthon van a bedőlt jelzálog hitelekben,ami egy picit komplikált ügy, mert van egy ex feleség is, aki adóstárs, de nem fizet semmit. S mindent nálunk tőlünk foglalnak le.Ráadásul ránkvertek pluszban állami hiteltartozást is. Felkerestünk egy pár ügyvédet, de folyton azt mondták, nem vállalják, mert sok papírmunka, s kevés pénz.....
Szükségünk van segítségre, mert családom megélhetését súlyosan veszélyezteti mindez.
Köszönettel: Andrea

lajcsó # 2013.07.01. 11:25

"Kedvesü. nem nyert meg semmit..."
A rágalmazási ügy meg a bírósági meghagyás smafu?

Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.01. 08:13

:O)

Sherlock # 2013.07.01. 08:11

Te - kívülállóként - aligha lehetsz az ártatlan emberek szószólója.

lajcsó # 2013.06.30. 21:43

Ha neked 5 millió helyett 500 ezret kell majd fizetned, akkor majd örülni fogsz mint majom farkának?
A kereset elutasításában ne reménykedj, a pert már félig megnyerte a "kedvesü"!

Kovács_Béla_Sándor # 2013.06.30. 18:53

Örülj neki, addig se kell fizetned.

Egyjogász # 2013.06.26. 11:40

Most látom csak milyen trükkös ez a Lénárt gyerek...:))

Mivel rájött, hogy ebben a topicban már mindenkinek elege van az "ezerszer" feltett kérdéseiből, most szakmai topicokban kérdezi meg ugyanazt, amire itt már számtalanszor válaszoltunk.

Pl. látom, hogy megválaszolta neki ObudaFan is azt az itt már "milliószor" megválaszolt kérdését, hogy a bírósági meghagyás elleni ellentmondás esetén mennyi az illeték.......

GMB26 # 2013.06.22. 14:48

Sziasztok, az lenne a kérdésem, problémám, hogy szerintetek szabályos-e illetve törvényes-e az az eljárás a MK (Munkaügyi Központ) részéről, ha az egyén talált munkát teljesen egyedül a MK segítsége nélkül s a MK mégis ad egy Közvetítői Lapot, utólag.. az adott céghez s megkér, hogy juttassam vissza hozzájuk aláírva, kitöltve s miegymás.

Egy ismerősöm segítségével sikerült bejutnom egy céghez dolgozni, mivel regisztrált munkanélküli voltam, bementem a MK-ba jelezni nekik hogy van munkám..erre kifaggattak, hogy hol, milyen cégnél, milyen beosztásba stb. s adták a Közvetítői Lapot.... Nem értem hogy miért, holott semmit sem segítettek a Munka keresésében... Kérlek segítsetek ebben, mert fontos lenne.. Előre is Köszönöm a válaszokat..

András

monalisa1 # 2013.06.22. 11:57

Ha "a" házaddal kapcsolatban kérdezel a továbbaikban, javasolnám valamelyik "ingatlanos" c. topic használatát.

monalisa1 # 2013.06.22. 11:50

Azért írtam neked mégis, mert ez nem a kedvesü..-vel kapcsolatos, az nekem már hócipős téma...

monalisa1 # 2013.06.22. 11:47

Ha hiteltől vennéd a házat előzőleg kérj a bantól magadra hitelképességi vizsgálatot, nehogy meglepetés érjen...

monalisa1 # 2013.06.22. 11:44

Ha úgy gondolod, jelentkezz a végrehajtónál árverezési vevőnek., ha szerencséd van rajtad kívül mást nem érdekli az ingatlan - elkezdesz lefelé licitálni. Ha többen is megvennétek a házat majd meglátod, meddig is érné meg neked az ingatlan a fölfelé indult licitálásnál. (Esetleges idejekorán történő kiszálláskor a bánatpénz visszajár.)

Ha jól tudom 5 napon belül kell a "leütött vételárat kifizetni.

Olyan házat ne vegyél amiben laknak - akár a tulajdonos akár az ő albérlője -, mert egyből itt találod magad ismét a fúrumon - csak akkor már más problémák miatt.

Javasolt a házat előzőleg építés szakértővel átnézetni - ne sajnálj rá pár tízezer forintot -, kellemetlen dolgok jöhetnek elő a ház állagát illetően.

A szomszédságot is térkepezd fel., állandóan ugató kutyára, fúrás-kalapálás kihallására legyen kihegyezve a füled.

Könyv # 2013.06.21. 20:22

Wienersnitzel. Ugye? Mármint rántott hús, ill. bécsi szelet. Ezt mondjuk, svábok, snitzlinek.

Filamér # 2013.06.21. 17:40

llenarth,
miért csinálsz sportot abból, hogy rosszul használod a snicli kifejezést? Tedd már meg, hogy megnézed legalább a Tudományos és Köznyelvi szavak szótárát, ha már nem hiszel senkinek.
A snicli nem szalámivéget jelent, hanem hús-szeletet. Amire te gondolsz, az - ahogy már többen írták - az absnicli. Ha nem szeretnél fáradni a szótárral, legalább a wikipedia fogalmi meghatározását fogadd el:

Az absnicli a német Abschnitzel (= ’hulladék’, ’nyesedék’) szónak az Osztrák–Magyar Monarchia idején elterjedt vulgáris városi változata.

A használatának kultúrtörténeti jelentősége van: A második világháborúig a henteseknél és a hentesárut forgalmazó boltokban az üzlet jó hírének megtartása érdekében a felvágottak (parizer, szalámi, veronai stb.) végét a rúd szeletelése előtt eltávolították, azt nem mérték bele a vásárló csomagjába. A levágott nyesedéket egybe gyűjtötték és az azt kérő vásárlóknak ebből a keverékből, az absnicli-ből igen alacsony – a legolcsóbb terméknél is olcsóbb – áron mértek.

pplord # 2013.06.21. 15:07

A fától az erdőt esete...

Nem azzal van a baj, hogy ráadták a fotózáshoz szükséges "egyenblúzt", mert az anyukája nem abban küldte az oskolába! A gond azzal van, hogy (1) nem a szokásos iskolai fotózásról (pl. tablókép, osztálykép) van szó a leírás alapján, azaz nem lehet tudni, hogy mire használják fel az így készült képeket; valamint (2) állítólagosan a többiek előtt kellett félmeztelenre vetkőznie a gyereknek.

Az meg, hogy a gyerek nem mert ellentmondani a tanárnak, és szerinted llenarth ezért nem elég életrevaló: sötét vagy, mint az éjszaka. Absnicli...

wers # 2013.06.21. 12:25

majd te visszakanyarítod, pedig szerintem most kezdett egyenesbe jönni

wers # 2013.06.20. 10:07

Lenne néhány kérésem, pamutmaci, egyik, hogy nyugodj meg, túl vagytokrajta, a másik, hogy ne hozz fel több topikot ez ügyben.

Tényleg nem voltunk ott, majd biztos találsz jogi képviselőt, aki alaposabban megismeri a helyzetet, és tanácsot ad.

Esztera # 2013.06.20. 09:31

szerintem az ekcéma nem ragályos

pamutmaci # 2013.06.20. 08:45

"wers"

A te gyereked is ebbe az iskolába jár? Neki is ez volt beírva? Vagy ti több tájékoztatást kaptatok?
A tényeken nem változtat!! Nem adtam engedélyt rá!! nem beszélték meg velem... és a gyerek sem akart fotózkodni... amúgy más szülő sem adott engedélyt... és további tájékoztatást kért!! de mivel előzőnap íratták be (nem véletlenül) és másnap reggel gyorsan fotóztak is... így se tájékoztatás, se engedély... viszont lett nekik is bőrgyógyász... gyereknek 1 hétig kiütéses feldagadt bőr és 6.000 Ft gyógyszerszámla...
És a fotókból van album amit a fotózó szülő pénzért árul!!

pamutmaci # 2013.06.20. 08:10

Kedves "llenarth"!

A gyerekem kitűnő tanuló, 4 év alatt egy figyelmeztetője sem volt!!
Buli nem volt, ha csak arra nem gondolsz, hogy a szülő fotós vágyait kívánta kiélni a tanítási idő alatt.
Mivel a szülő nem közölte miért akar fotózni nem is adtam engedélyt rá és ha olyan okos vagy tudnád, hogy kiskorú fotózásához, szülői írásos engedély kell!!
Nem kérte senki ruháját!! Nem akart ebben a "buliban" rész venni és legfőképpen nem más koszos ruhájában!
És igen derékig meztelenre vetkőztették... egy pillanat alatt lecibálták róla a ruháját... és az én lányom 11 évesen igenis a strandon fürdőruhában van, nem meztelenkedik!!
Mondjuk ha a Te lányoddal csinálnák mindjárt nem lenne hülyeség számodra!!

wers # 2013.06.20. 08:06

gyanítom tolongani fognak a jogi képviselők

wers # 2013.06.20. 08:05

nem így történt, ha jól emlékszem, a tanárnő írásban kérte a szülőket, hogy fehér blúzba menjenek a gyerekek iskolába, mert fotózás lesz, de pamutmaci már azértse, így más kislány blúzát kellett rákényszeríteni.