Jogi képviselő

Sherlock # 2013.07.07. 16:37

Amúgy te nem a Balatonon vagy?

Egyjogász # 2013.07.07. 15:53

"50xer kérdeztem, de nem válaszoltatok"

Na azért már mindennek van határa!

Arra a kérdésedre, hogy bírósági meghagyás elleni ellentmondás esetén kell-e illetéket fizetni, többen is válaszoltunk, leírtuk azt is mennyi az illeték.
(Sőt egy másik topicban is megkérdezted, ott is válaszoltak olyanok, akik valószínűleg nem tudtak erről a topicról.)

Arról meg ne is beszéljünk, hogy addig, amíg azt hittük, van bármi értelme, nagyon komoly elemzéseket írtunk ide a rágalmazásról, annak joggyakorlatáról stb., esélyeidről a perben.

A magam részéről ez volt az utolsó mondat amit ebbe a topicba írtam, de bízhatsz benne, mindíg lesznek olyanok akik nem olvasnak vissza, és azt hiszik, van értelme válaszolni a kérdéseidre, vagy ugranak a provokácóidra.

Egyjogász # 2013.07.07. 11:56

"Egyjogász!
Hol olvastál itt bírósági meghagyásról? FMH elleni ellentmondással alakult perré az ügy."

Eddig még csak úgy 60-80-szor írta le eddig llenarth mester...:))

A szomszédnéni vagy a fenetudjaki állítólag elkeverte az idézését, nem ment el a tárgyalásra, a bíróság meg kibocsátott ellene egy 5 millás bírósági meghagyást.

Annak mondott ellent, amiatt lesz most az újabb tárgyalás.

Azt is megkérdezte már vagy 50-szer, hogy mennyi illetéket kell beperkálnia.

Sherlock # 2013.07.07. 08:55

Hol olvastál itt bírósági meghagyásról? FMH elleni ellentmondással alakult perré az ügy.

Az egész valahol 20-30 oldallal ezelőtt kezdődött... Nem volt FMH, rágalmazás miatt kér nem vagyoni kártérítést a volt ügyvédje, ő meg nem ment el az első tárgyalásra.

lajcsó # 2013.07.07. 08:23

Az illetéktörvény 62. (1)bekezdés f) pontja alapján: "A feleket jövedelmi és vagyoni viszonyaikra tekintet nélkül illetékfeljegyzési jog illeti meg:a személyek polgári jogi védelmével kapcsolatos perben" Itt a lényeg a többesszámon ("feleket") van. A törvény rendelkezése alapján az illetékfeljegyzési jog mindkét felet (alperes-felperes) megilleti. Jelen esetben a bírósági meghagyás elleni ellentmodás illetékét sem kell azonnal megfizetni, hanem arról majd az érdemi döntés rendelkezik. (Ugyanez lesz a helyzet egy esetleges fellebbezés során is.)

Dr.Attika # 2013.07.07. 07:01

Egyjogász!
Hol olvastál itt bírósági meghagyásról? FMH elleni ellentmondással alakult perré az ügy.

Egyjogász # 2013.07.07. 06:53

A bírósági meghagyás elleni ellentmondás illetékét nem a felperesnek, hanem az első tárgyalást elmulasztó alperesnek (aki a bírósági meghagyás kibocsáátásra okot adott) kell megfizetnie, és még abban az esetben is az alperes viseli, ha esetleg megnyerné a pert.

Dr.Attika # 2013.07.07. 06:43

Tisztelt llenarth!
A polgári peres eljárás illetékét a felperesnek kell leróni. Ha költség, így illetékmentességgel rendelkezik, akkor nem. A bíróság az érdemi határozatában dönt a perköltség viseléséről. Tehát "ellentmondási illetéket" sem kell előre fizetni.

lajcsó # 2013.07.07. 06:08

Valószínűleg azért mert illetékfeljegyzésre vagy jogosult.

Dr.Attika # 2013.07.06. 19:47

Annyit jelent, hogy nem egy tárgyalási napon történik az elbírálás.A főszabály az egy tárgyalási nap.

Dr.Attika # 2013.07.06. 19:17

Nem a per folytatólagos, hanem a tárgyalás.

monalisa1 # 2013.07.04. 21:12

Meg még a bankot sem kell annyira szídni..., fizetnék az emberek a törlesztőt ha lenne miből!

monalisa1 # 2013.07.04. 21:10

Picit azért gondolkodhatnál...
A legtöbb ember nem a devizaárfolyam miatt került lehetetlen helyzetbe, nem, hanem mert elvesztette a munkahelyét - ha meg a házasságban a másik is munkanélküli lett, akkor...

Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.02. 14:08

:) Tudom, hogy létezik. De elhinni képtelen vagyok.
V.ö.: "Ilyen állat pedig nincs is."

lajcsó # 2013.07.02. 13:38

"ő nem érti, amit írunk neki." Gyakran még azt sem érti amit ő ír nekünk.
"azt nem tudom elhinni, hogy ő létezik egyáltalán." Létezik.

wers # 2013.07.02. 11:19

igen, egyetértek

Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.02. 10:24

Tartok tőle, hogy ő nem érti, amit írunk neki.
Én nem azt nem hiszem, amit ír - azt nem tudom elhinni, hogy ő létezik egyáltalán.

wers # 2013.07.02. 10:02

Ilenarthot értem - csak elhinni nem tudom. :)

Na, csak sikerült valami közöset fellelnem bennetek, ő meg azt nem hiszi el, amit te, és mások írnak neki

Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.02. 08:50

Most éppen Sandit. Ilenarthot értem - csak elhinni nem tudom. :)

Egyjogász # 2013.07.02. 08:45

"Majd szól, aki érti."

A Lénártot vagy a Sandit???:)))

Sandi78 # 2013.07.02. 05:13

Sajnos én sem értem hogy 7 millió forint kölcsönből 3 év alatt hogyan lett 20 millió????????!!!!!!!!!!! Ezért keresünk ügyvédet, aki elmagyarazáz mindent, s ráadásul érti is a dolgát ebben az ügyben.

Igen, volt arról szó, hogy kimegy a férjem külföldre. DE! Miért csak ő gürizzen? Az ex felesége is tartozik ennek a hitelnek a felével.Az miért nem érdekel senkit?!

monalisa1 # 2013.07.01. 21:21

Meg kell próbálni kimenni külföldre, 5-6 év alatt valószínűleg összejön annyi megtakarítás amiből kifizethető az adósság.
Már amennyiben végleg visszajön...

Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.01. 20:05

Majd szól, aki érti.

Sandi78 # 2013.07.01. 19:05

Kedves ius latratus!

Igen állami kezesség vállalás is volt a hitelhez. Számosítva: Csak azt nem értem, ha felvettek 7 milliót, akkor azt miért kell ketté venni egy bedölt hitelnél. Ők nem kapták meg külön azt a 2, 8 milliót, csak a hetet?! S most ebből a 2,8-ból lett 5 millió. Mindegyikre rátesznek minden kamatot külön-külön, s a 7 millióból, mára 20 millió lett. Ezt nem lehet visszafizetni..... Ráadásul az ex feleség sosem fog dolgozni, vagy ha igen feketén,így hiába adós társ sose fognak vonni tőle semmit, s nem tudom hogy lehet őt jogi úton kötelezni a fizetésre, vagy a bejelentett munkára.
Ennyi röviden....
Üdvözlet. Andrea

ius latratus # 2013.07.01. 18:23

".Ráadásul ránkvertek pluszban állami hiteltartozást is. Felkerestünk egy pár ügyvédet, de folyton azt mondták, nem vállalják, mert sok papírmunka, s kevés pénz....."

Próbáltál többet ajánlani? Az állam (NAV) pedig gondolom nem csak úgy "rátok verte" a tartozást, hanem az történhetett, hogy állami kezességvállalás (vagy más) mellett jutottatok hitelhez, vagy áthidaló hitelhez, vagy fene tudja melyik intézet hogyan nevezte el.