Jogi képviselő

wers # 2012.11.08. 13:09

jogi furfangnak
Ez fura lenne tőlem.
Ennek semmi köze a joghoz. Tudod, isten és a törvény előtt mindenki egyenlő.

Zizzz # 2012.11.08. 14:11

Nem a kedves ügyvéded vagyok, még véletlen sem, de egyszerűen már bicskanyitogató, hogy ugyanazt szajkózod újra és újra és újra. Olyan vagy, mint a ló, aki szemellenzőt visel...

wers # 2012.11.08. 14:21

Olyan vagy, mint a ló, aki szemellenzőt visel...” Az legalább előre mindent élesen lát.

Zizzz # 2012.11.08. 15:31

Akkor vak ló szemellenzővel? :D És füldugóval.

Egyjogász # 2012.11.08. 19:04

Ja, mint a viccben, amikor a cigány eladó vak lova nekirohan a falnak és összecsuklik, akkor a cigány öntudatosan közli a gyanakvó vevővel, hogy:
"instállom, nem vak ez csak bátor...":))))

georgh # 2012.11.09. 17:52

Tisztelt Fórumozók! Szeretném megtudni, képviselheti-e önmagát saját vagyonmegosztási perében olyan személy,akinek jogi egyetemi végzettsége van, de ügyvédi szakvizsgája nincs.
Az információt előre is köszönöm.

capisca # 2012.11.12. 18:15

Kedves georgh!

Vagyonmegosztási perhez nem kell jog képviselő, nem kell jogi végzettség. Ugy hogy igen.

capisca # 2012.11.12. 18:18

Kiegészíteném, hogy a per tárgya a 30 millió forintot ne haladja meg.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.11.12. 18:58

Nem kell képviselnie magát, az fából vaskarika. De képviselő nélkül eljárhat, ahogyan az is, aki analfabéta.

georgh # 2012.11.12. 21:29

Tisztelt Fórumozók! Köszönöm a válaszokat.

lajcsó # 2012.11.17. 15:48

Már megint fárasztani akarod a közönséget? Na és mi van akkor, ha akár naponta indít valaki pert? Senkinek semmi köze hozzá.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.11.17. 19:06

Neked kezeltetned kellene magad. Ezt a legnagyobb jóindulattal mondom.

Sherlock # 2012.11.17. 21:44

Igazából itt elég öreg mindenki, csak én vagyok szemtelenül fiatal, ahogy hallgató sincs más. De tankönyvszagúnak az én válaszaimat sem mondanám. Az pedig hogy kinek hány pere van nem oszt, nem szoroz. Ha több hozzád hasonló rajongója van, akkor biztosan nem indokolatlan a sok per.

Egyjogász # 2012.11.18. 06:25

Pedig a 11.09. 9:30-as beírásból én azt hittem, hogy végre vége...de nem...

Gondolom a következő egetrengető problémája az lesz az exügyvédjéről lekattanni nem tudó topictársnak, hogy kinyomozta, az exügyvédje fingott egy zsúfolt liftben, és hogy miért nem vezetnek központi állami nyilvántartást a mások jelenlétében fingó ügyvédekről...:)))))))))

Kovács_Béla_Sándor # 2012.11.18. 11:04

Tiltakozom! Egy ilyen nyilvántartás a legelemibb személyhez fűződő jogaimat sértené!

Egyjogász # 2012.11.18. 11:38

Csak nem....?:)))))))

Kovács_Béla_Sándor # 2012.11.18. 11:39

Na jó, nem bánom. De terjesszük ki a jogtanácsosokra is.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.11.18. 14:12

egymástól függetlenül történnek a perek

Borzasztó!

lajcsó # 2012.11.18. 14:32

"Van, aki kártérítési perekből akar pénzhez jutni, adósságait kifizetni." Ez miért fáj neked? Ja, mert te vagy az (egyik) alperes. Ha lenne ilyen (eszement)nyilvántartás, az a perek érdemi elbírálására semmilyen hatással nem lenne. Akkor meg minek? Amennyiben úgy gondolod releváns tény az, hogy az ellenfeled kártérítésekből kíván meggazdagodni, akkor add elő a peredben a bíróság számára. Majd figyeld bíró reagálását!

capisca # 2012.11.20. 10:13

Kedves llenarth!

Akkor te most megakarod az embereket fosztani a bírósághoz fordulás jogától, azért mert szerepel a nyilvántartásban?

És ki minősül "gyakorisággal pereskedőnek", akinek kettő, három stb pere van?

Hogyan határoznád meg?

A nyilvántartási ötletedből a bíró honnan fogja tudni, hogy éppen abban az ügyben nincsen e igaza az illetőnek?

Ezzel megfoszatnád az alkotmányos jogaitól "Mindenkinek joga van ahhoz, hogy az ellene emelt bármely vádat vagy valamely perben a jogait és kötelezettségeit törvény által felállított, független és pártatlan bíróság tisztességes és nyilvános tárgyaláson, ésszerű határidőn belül bírálja el."

Ennek a nyilvántartásnak az ügy elbírálásra nem lesz érdemi hatása, mert a bírónak meg kell győződnie a tényállásról, hogy tudjon dönteni. Ez csak plusz adófizetői pénzkidobás.

A Bíró biztosan értette amit írtál neki, de ezen változtatni nem lehet.

Az erkölcs jog által nem kényszeríthető ki.

Üdv
Capisca

Zizzz # 2012.11.20. 10:25

Engem most már az is érdekelne, hogy a kedves ügyvéd legalább jó pasi-e.. :)

wers # 2012.11.20. 10:33

Igazából itt elég öreg mindenki, csak én vagyok szemtelenül fiatal
Sherlock!
Nem öreg itt senki! (csak a gyerekek nőnek, meg az unokák)

Minap hallgatom két lány csevegését, az egyik meséli a hétvégi diskós élményeit: te, és most annyi volt az öreg! Belekérdezek, te katám, aztán mennyi idősek voltak ezek az öregekk? Hát úgy harmincasok. Egyébiránt a lány kb. 26.

Minden relatív.

wers # 2012.11.20. 10:37

Természetesen az általam javasolt Központi Bírósági Nyilvántartás csak a bírók számára lenne,- külön jogosultsággal- hozzáférhető!
Gondolom a bírókat nem érdekelné, de a Blikknek lehet jól jönne.

Egyjogász # 2012.11.20. 13:14

"Minden relatív."

Nekem az egyik gimnáziumi osztálytársamnak 17 évesen volt egy 22 éves csaja. Mindnyájan azon szörnyülködtünk, hogy hogyan járhat egy ilyen öreg nővel...:))

A 87 éves nagymamám viszont az örökké betegeskedő 75 éves húgára mondta, hogy egy ilyen fiatal nőnek hogyan lehet ennyi betegsége....:))

Szóval az az öreg, aki annak tartja magát.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.11.20. 15:19

Te nem lehetsz igazi! Kizárt dolog!