Vazz, ez nagyon durva...:)
Már csak egy kis "orbángyurcsány"-ozás hiányzik, és ez a topic is eléri az - eddig azt hittem - utolérhetetlen "Rokkantsági nyugdíj kontra stb." csúcstopic színvonalát...:))
Jogi képviselő
„Ami a Bírósági Nyilvántartást illeti:
pont azért kellene, h. a fölösleges pereket kimossák a bíróságokból”
Nem vagyok jogász, el sem tudom képzelni, hogy egy lista eltörölné (bocs, kimosná) bárki által indított pert, csak azért, mert egyet már indított más ügyben.
Szerintem már csak provokál titeket.
Kedves Fórumozók!
Egyetemista vagyok, és kaptam egy feladatot, meg kellene keresnem egy BDT-t. Az iskolában lévő complex jogtárban viszont nem találtam meg, lehet, hogy nem elég friss a rendszer. Kérdésem lenne, hogy ez interneten (előfizetés nélkül) elérhető máshol? A BDT. 2011. 2486-ra lenne szükségem.
Nagyon köszönöm előre is!
ezt keresed ?
Igen,erre lenne szükségem.Én is itt próbáltam,de előfizetés kell hozzá!
"Már megint igyekeztek úgy tenni, mintha nem értenétek, amit írok." Nagyon nem értjük. A javaslatoddal keresd meg a szakminisztériumot (igazságyügy) hátha ők érteni fogják.
Hol találom meg a kérdést amit én tettem fel?
taticska
Te még mindig nem érted mi történt a büntetőügyedben, pedig valaki (talán lajcsó?) elég jól leírta, az ügyészség nem a rágalmazással kapcsolatos büntetőpert szüntette meg.
Amúgy az ugye nem igaz, hogy te gyerekekkel foglalkozol?(mintha valami ilyesmi rémlene)
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
"Nem semmi figura kedvesü." Összeilletek....:)
A jogi képviselethez :
A jogi képviseletet az emberi jogok és szabadságok európai egyezményéhez csatolt(kötelező végrehajtási érvénnyel)az Európa Tanács Miniszteri Bizottság R(81) 7 sz. ajánlás 4.elv27.bek-ben az ügyfél saját magát képviselhesse.....
Az ezzel kapcsolatos magyar végrehajtás,mint az úniós jogharmonizációban vállalt kötelezettség, az alábbiak szerint történik.Idézem a Fővárosi Ítélőtábla végzésének erre vonatkozó részét"Az Európa Tanács döntéseit ajánlás formájában is továbbíthatja a kormányokhoz.Az ajánlás ezáltal közvetlenül nem irányadó,ezért a Pp(Polgári Perrendtartás) rendelkezései a kötelező jogi képviselet tekintetében sem mellőzhető."
Tetszenek érteni? Mert én nem.Az Úniós jogszabályi kötelezettség megszegése mindenképpen büntetéssel jár.
A magyar bírói kar mégsem tartja be,és felelősség nélkül-mert egyébként nemzetközi megállapodás megszegése is- hoz oylan intézkedést,ami ellentétes a jogharmonizációs kötelezettséggel,persze amgyarázat felénk állampolgárok felé van de az úniós elmarasztalások azt bizonyítják, hogy ezek valóban megszegték a megállapodást.
Persze az állam kifizeti a bírók helyett a büntetést,majd rajtunk -emelt adók formájában-behajtja,azt,ami egyébként teljesen jogszerű volt.
Ez igazán a fából vaskarika!!!!!
Az Alkotmány megszegésének követekzményeir?l,a felel?s alkotmány alkotásról és szellemének érvényesítésér?l egy szó sincs benne.
Köszönjük szépen.
Úgy gondolod, aki ellen egyszer már folyt eljárás lopás miatt, az utána már lophat nyugodtan, mert többé nem büntethető?
„Ha nem marasztaltak el vkit "lopás" miatt, mert nem lopott, akkor minek az új per?”
Köszönöm a választ. Épp ezt kérdeztem. Érdekes gondolkodásmód.
KBS arra gondol, hogy ha valaki újra lop... Miben más az, mint amikor valaki folytatólagosan rágalmazást követ el?
"Ha nem marasztaltak el vkit "lopás" miatt, mert nem lopott, akkor minek az új per?" Azért, hogy megállapítsák a "lopás" elkövetését. Egyébként a tényállás meg per tárgyának ismertének hiányában erre a kérdésre nem lehet pontos választ adni. Azt azonban alapos okkal lehet feltételezni, hogy a "kedvesü" tudja mit csinál.
„Nem rágalmazás az, ami igaz!Amiket a blogomba írtam,-azok igazak!”
De, változatlanul az. Ha valaki aids-es, te pedig teliplakátolod a lakhelyét, hogy vigyázzanak vele, mert bármikor elkaphatják, azzal sem hazudsz...
Ezek közül egyik sem lehet.
„Tehát az AIDS-ses, is titkolja nyugodtan, hogy ő beteg.
Lehet orvos, tanár, akármilyen más foglakozású, bolti eladó, az élelmiszerosztályon...Tehát nyugodtan fertőzheti az egész országot/világot.”
Ezen foglalkozások rendeltetésszerű gyakorlásával az AIDS nem fertőző. Na persze nem vagyok orvos, de mintha úgy olvastam volna, kissé más úton fertőz.
Köszönjük szépen, Neked is hasonló jókat kívánunk!
Úgy lenne elegáns, ha a blogodban a kedves ügyvédednek is ezt kívánnád.
Sziasztok! Kérlek segítsetek! Szükségem lenne egy "véresszájú" ügyvédre Budapesten.(elnézést a megfogalmazásért!)Tudjátok,mint a filmeken,amikor úgy emlegetik az ügyvédet, hogy "a gyatyát is leperelte róla". Szóval egy igazi nagy dumás, rutinos, dörzsölt, tapasztalattal rendelkező ügyvédet keresek, aki ért az albérleti ügyekhez, a rendőrségi ügyekhez, kártérítési perekben jártas és az adóügyekben is képben van. Aki ismer, hallott, olvasott vagy látott ilyet, nagyon szépen kérem adja meg a nevét, számát, vagy bármilyen elérhetőségét! Köszönöm! Niki. e-mail: kiraly.nikoletta78@gmail.com
Azt szeretném megtudni, hogy idős embernek milyen törvényes képviselete lehet
Milyen ügyekben járhat el a törvényes képviselő - megbízott képviselő (mi a különbség a kettő között?) és meddig terjed a jogköre?
Szerződést jogi képviselő milyen esetben írhat alá?
Mindenkinek BUÉK!
Kérdezz inkább konkrétan!
pontosítanám
Haszonélvezeti joga van az idős bácsinak, el szeretnénk adni a lakást. Ki írhatja a alá a szerződést? Abban az esetben, ha törvényes képviselője, vagy megbízott képviselője van.
Idősek otthonában van, az elhelyezést indító személy valamelyik jogcímen intézte az elhelyezést.
Az iratokból nekünk nem derül ki melyikről is lenne szó.
Esetleg mást is megírjak?
Köszönöm bármilyen segítséget kaphatok
Ha gondnokság alatt áll, akkor a gondnok írhatja alá. (Persze kérdés, hogy a hasznonélvezetről ingyenesen vagy ellenérték fejében mond-e le a gondnokolt részéről - azaz a haszonélvezőt megilleti-e valami a vételárból - , mert a gondnoknak alapvetően a gondnokolt érdekeit kell szem előtt tartania, sőt - ha jól emlékszem, de ebben nem vagyok biztos - a vagyoni értékű jogról történő ingyenes lemondáshoz a hatóság engedélye is kell.)
Ha nem áll gondnokság alatt, akkor alapvetően ő írhatja alá, vagy akit erre (lévén szó ingatlan adás-vételről) írásban szabályszerűen meghatalmaz.
De mivel az ingatlan adás-vételit úgyis ügyvédnek kell ellenjegyeznie, a legjobb, ha ezt a kérdést előzetesen tisztázzátok az ellenjegyző ügyvéddel.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02